26 / 04 / 2024

Gölcük'teki deprem öncesi binalar yıkılmalı!

Gölcük'teki deprem öncesi binalar yıkılmalı!

GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, olası bir depremde zarar gören binaların yıkılacağını belirterek, “Bu binalar bir depreme daha dayanamaz, gelin bunları yıkalım” dedi.



1999 Marmara Depreminin ardından kurulan ve kurulduğu günden beri sayısız doğal afette gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katılan Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM), önemli bir ayrıntının altını çizdi. GESOTİM Başkanı Necmi Kocaman, “Gölcük’te 1999 öncesi yapılan tüm binaların beli kırık. Bu binalar bir depreme daha dayanamaz, gelin bunları yıkalım” ifadesine yer verdi.


“KURUMLARIN YÜZDE 90’I DEPREME HAZIR DEĞİL”

Deprem gerçeğini yeniden gündeme getiren Necmi Kocaman, “Depreme hazır değiliz. Vakit geçirmeden 1999 öncesi binaların yıkılması gerekiyor. Yaptığımız araştırmada kentimiz ve Türkiye’de afet bilincinin azaldığını ve depreme hazır olunmadığını tespit ettik. Kurum ve kuruluşların yüzde 90’ı depreme hazır değil. İlk yapmamız gereken deprem öncesi binaların tamamını yıkmak. Olası bir depremde en büyük yarayı yine Gölcük alır” dedi.


“BU İŞİN ŞAKASI YOK”

Kocaman, “Çok büyük bir afet yaşadık, bir şeyleri halen anlatamadık. Gölcük işçi ve memurun çok olduğu bir kesim. Kiralık ev arayan vatandaş, ev satın almak isteyen vatandaş binanın geçmişine bakmıyor. Bakan varsa da çok az. Depremler nedeniyle hepimizin evi yoruldu, benim evim dahil. Bir depremi daha taşıyacak durumları yok. Biraz duyarlı ve vicdanlı olmalıyız. Hiç zaman kaybetmeden hepsini yıkmalıyız. Bu işin şakası yok. Bilinçli olmalıyız, biz GESOTİM olarak üzerimize düşeni yapıyoruz” şeklinde konuştu. 


Kocaeli Gazetesi 



Geri Dön