26 / 04 / 2024

Gölmarmara Terminali'ndeki 23 adet işyeri belediyeye tahsis edildi!

Gölmarmara Terminali'ndeki 23 adet işyeri belediyeye tahsis edildi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısının üçüncü oturumunda Gölmarmara Oto Terminali içerisinde bulunan 23 adet işyeri ve bir adet tuvaletin üç yıl süreyle Gölmarmara Belediyesi’ne tahsisi konusu görüşüldü.




Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısının üçüncü oturumunda Gölmarmara Oto Terminali içerisinde bulunan 23 adet işyeri ve bir adet tuvaletin üç yıl süreyle Gölmarmara Belediyesi’ne tahsisi konusu görüşüldü. Görüşülen madde oy birliği ile kabul edilirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tahsisi yapılan işyerlerinin Gölmarmara Belediyesi’ne önemli kira geliri sağlayacağını belirterek, “Hayırlısı olsun. İlçe belediyemiz buradan gelecek ek gelirle halkımıza daha iyi hizmet sunacaktır” dedi.

Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte ilçelerde bulunan oto terminalleri Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğuna geçmişti. Ancak Gölmarmara’da Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda farklı bir uygulamaya gidildi. Daha önce Başkan Ergün’ün ilçeyi ziyareti ve oto terminalini incelemesi sırasında da gündeme gelen konuyla birlikte, terminal içerisindeki 23 işyeri ve bir adet tuvaletin gelir tahsisi ilçe belediyesine bırakıldı. Mart ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın teklifiyle mecliste görüşülen madde sonucunda oto terminal içerisindeki işyerleri ve tuvaletin kira gelirlerinin üç yıl boyunca Gölmarmara Belediyesi tarafından tahsil edilmesi MHP, AKP ve CHP grupları tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

İlçeye Ek Gelir Sağlayacak

Gölmarmara Oto Terminali içerisinde bulunan 23 adet işyeri ve bir adet tuvaletten gelecek kira gelirinin ilçe belediyesine ek gelir sağlayacağını ifade eden Başkan Ergün, “Alınan bu kararın Gölmarmara Belediyesi’ne ve ilçe halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umarım Gölmarmara Belediyesi, üç yıl boyunca buradan elde edilecek gelirle ilçemize güzel hizmetler kazandıracaktır” şeklinde konuştu.



Manisa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön