19 / 04 / 2024

GSD Denizcilik Gayrimenkul, sermaye artırımından 1.5 milyon dolarlık fon elde etti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul, sermaye artırımından 1.5 milyon dolarlık fon elde etti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin revize raporu yayınlandı. 



GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin revize raporun açıklanması hakkında açıklama yaptı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul Yönetim Kurulu tarafından, 16 Mart 2021 tarihinde kabul edilen, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (''Kurul'') VII-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin ("Pay Tebliği") 33'üncü maddesi kapsamında hazırlanan 'Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Rapor, şirket Denetim Komitesi tarafından revize edildi. 

24 Mayıs 2021 tarihli Revize Denetim Komitesi Raporu katılanların oy birliği ile kabul edildi. Rapor kamuoyunun bilgisine sunuldu. 

Şirketin bağlı ortaklığı olarak Malta veya Marshall Islands’da kurulacak şirket ile Itochu Corporation arasında bir gemi yapım sözleşmesi imzalanacak. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul, sermaye artırımından elde edilecek fon ile gemiyi satın alacak bağlı ortaklığının ödenmiş sermayesini güçlendirecek ve bu sayede gemi teslimine kadar devam edecek yüzde 40 oranındaki yaklaşık 10 milyon ABD doları tutarındaki ön ödemelerin tamamı ile birlikte teslim tarihinde ödenmesi gereken yüzde 60 oranındaki bakiye gemi bedelinin yaklaşık 1.5 milyon ABD dolarlık bölümü, sermaye artırımından elde edilecek fon ile finanse edilecek. Geri kalan gemi bedeli yurtdışı kredi kuruluşlarından sağlanacak gemi finansmanı ile karşılanacak.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün KAP açıklaması:
Şirketimiz Yönetim Kurulunca, 16.03.2021 tarihinde kabul edilen, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (''Kurul'') VII-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin ("Pay Tebliği") 33'üncü maddesi kapsamında hazırlanan 'Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Rapor, Şirket Denetim Komitesi tarafından revize edilmiştir. 24/05/2021 tarihli Revize Denetim Komitesi Raporu katılanların oy birliği ile kabul edilmiştir, ek'te kamuoyunun bilgisine sunulur.  

Dosya için tıklayın


Geri Dön