25 / 04 / 2024

Guillaume Morand işyerinin üzerine minare yaptırdı

Guillaume Morand işyerinin üzerine minare yaptırdı

İsviçre'de minarelerin yasaklanmasını protesto eden Hıristiyan işadamı, cezadan korkmadığını söyledi ve ekledi: "Toplumdan biraz merhamet duygusu bekliyorum"



İsviçre'de minarelerin yasaklanmasından sonra protestolar artmaya başladı. En ilginç protestoyu ise Hıristiyan olan Guillaume Morand isimli İsviçreli işadamı, Lozan'daki işyerinin üzerine bir minare inşa ettirerek gerçekleştirdi. İsviçre'de 29 Kasım'da yapılan referandum sonucunda minare yasağı yürürlüğe girmişti. Tepkisini işyerinin üzerine minare inşa ederek dile getiren Morand, "Bunun gerçek bir minare olmadığı çok açık, bir defa altında cami yok. Ancak her yerden görülebilen bir açıya sahip. Bu minare tamamen protesto amacıyla inşa edilmiştir" dedi. Morand, "Bu bir provokasyon mu" sorusuna ise "Evet bu açık bir provokasyondur" diye cevap verdi. Yasağa yönelik tartışmaların gittikçe büyüdüğüne dikkat çeken Morand, 7.6 milyonluk nüfusa sahip İsviçre'de sadece 400 bin Müslüman bulunduğunu söyledi. Morand, bu konunun bir tek aşırı sağcı parti UDC tarafından gündeme oturtulduğunu ve gerçek olmayan bir sorun yaratıldığını açıkladı.

'MÜSLÜMANLARA JEST OLSUN'
Minarenin yapımından sonra 20 dakikada polisin geldiğini, ceza almaktan korkmadığını da sözlerine ekleyen Morand, şöyle konuştu: "Büyük ihtimalle polis bir rapor yazacak ve bir avukattan mektup alacağım. Toplumdan biraz merhamet duygusu umut ediyorum. Hareketimin bütün Müslümanlar için bir jest olmasını istiyorum." Öte yandan İsviçre hükümeti, şimdilik Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararını bekliyor. Adalet bakanı, "Mahkemeden büyük olasılıkla minare yasağının din özgürlüğünün ihlali olduğu yönünde bir karar çıkacak" içerikli bir açıklama yapmıştı.
Sabah


Geri Dön