26 / 04 / 2024

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık Fatih'teki binasının yenilenmesi için anlaşma yaptığı inşaat davasına dava açmıştı. Söz konusu davada mahkeme tarafından karar verildi.



Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Işık, İstanbul Fatih'teki binasının yenilenmesi için Hayrettin Ö.'nün yetkili olduğu firma ile anlaşma sağlamıştı. Sabah'tan Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; planlanan inşaat 12 ayda sona erecek ve 377 bin lira ödeme yapılacaktı. Ünlü sanatçı, tadilat zamanında 214 bin lira ödeme yapıldı fakat firma, inşaatı durdurdu. Işık, çalışmanın sürmesi için ihtarname gönderdi. Firma çalışanları ise binayı terk etti.

Mahkeme bilirkişi atadı

Bunun sonucunda sanatçı, soluğu Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemenin atadığı bilirkişi, inşaatın yüzde 40 oranında bittiği yapılan işin 151 bin lira değerinde olduğunu ve eksiklerin sona ermesi için 5 aylık sürenin gerektiğine karar verdi.

Güler Işık’ın inşaat firmasına açtığı davada karar!

Dava kısmen kabul edildi

Işık, tekrar mahkemeye başvuru yaptı ve fazladan ödediği 63 bin lira ile kira gelirinden zarar gördüğü 75 bin liranın karşılanmasını talep etti. Mahkeme, geçtiğimiz günlerde dava hakkında karar verdi. Güler Işık'ın fazladan yaptığı ödeme ve kira kaybının toplamda 80 bin lira olduğu kanaatine varıldı. Mahkeme, davayı kısmen kabul ederek inşaat firmasının Işık'a 80 bin lira ödeme yapılmasına hükmetti.

Güler Işık inşaat firmasıyla mahkemelik oldu!


Geri Dön