26 / 04 / 2024

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan Tara Yapı tutanağı!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan Tara Yapı tutanağı!

Makrom mağdurlarından Bahriye Önal'ın Cumhurbaşkanlığı'na şikayetini takiben Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan görevlendirilmiş müfettişler Makrom City projesini devralan Tara Yapı Gıda ile bir görüşme gerçekleştirdi.




Sessizliklerini bozan ve 17 Aralık 2015 tarihinde yeni bir eylem yapma kararı alan Makrom mağdurlarından Bahriye Önal Cumhurbaşkanlığına şikayette bulunmuştu. Mağdur Bahriye Önal'ın Cumhurbaşkanlığı'na şikayetini takiben Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan görevlendirilmiş müfettişler yaptığı soruşturma neticesinde Makrom City projesini devralan Tara Yapı Gıda ile bir görüşme gerçekleştirdi.



İşte Makrom mağdurları tarafından yapılan o açıklama:


Tüm Makrom Yapı Müşterilerine;

Cumhurbaşkanlığına yapılan mektup girişimleri ve yazışmaları takiben Cumhurbaşkanlığımız tarafından bölgedeki emlak mağduriyetleri özelde ise Makrom Yapı mağdurlarıyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığından denetçiler Makrom Yapı ile ilgili sorunların çözümü için Tara Yapı ve Esenyurt Belediyesinde görüşmeler gerçekleştirmektedir. Cumhurbaşkanlığının soruna ve çözümüne yönelik girişimleri sonucu Pazar günü Tara Yapıda da görüşmeleri olmuş olup ekteki rapor Cumhurbaşkanlığına sunulmak üzere düzenlenmiştir. Konuya gösterdikleri hassasiyetten dolayı Cumhurbaşkanlığına, şu anda imarda yoğun olarak incelenmekte olan proje tadilat ruhsatına tanıdığı öncelikten dolayı sayın Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na ve Sayın Ahmet Memiş nezdinde Tara Yapı yönetim kuruluna eylem komitesi olarak teşekkür ederiz.



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan görevlendirilmiş müfettişler yaptığı soruşturma neticesinde Makrom City projesini devralan Tara Yapı Gıda ile yapılan görüşmenin tutanağı:


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ndan Tara Yapı tutanağı!


Toplam 404 konuttan meydana gelen Makromcity projesi iki blok halinde tasarlandı. Blokların 14 katlı olarak yükselmesi planlanan projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konutlar yer alıyor. Yapımına 2012 Aralık'ta başlanan ve  1.850 metrekare alan üzerinde yükselen Esenyurt Makromcity'nin inşaatı yüzde 30 oranında tamamlanmıştı.


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön