09 / 12 / 2025
fuzul

10 yıllık markalaşmış dükkan kiracıları

10 yıllık markalaşmış dükkan kiracıları

10 yıllık kiracı tahliyeleri, kiracı ve taşınmaz sahipleri arasında anlaşmazlıklara neden olabiliyor. Bunun üzerine hazırlanan yeni tasarıya göre 10 yıllık dükkan kiracıları çıkarılamayacak mı? İşte yanıtı..

Konkordato talep eden KOR Grup Demir Çelik İnşaat’a 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, KOR Grup Demir Çelik İnşaat ve Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ile Fikriye Gülcan Oktay’ın konkordato başvurusunda 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.

Sakmur Gıda İnşaat ve Toprak Group Gıda İnşaat’a 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato davası kapsamında Sakmur Gıda ve İnşaat Ticaret A.Ş. ile Toprak Group Gıda İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi Ticaret A.Ş. için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. 

Konkordato talep eden Tunahan Solar Enerji’ye 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 2025/411 esas sayılı dosyada Tunahan Solar Enerji Tarım Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. 

Çateks Brode İnşaat’a 1 yıllık kesin konkordato koruması!

Çateks Brode İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ve ortaklarından Vahap Sinan için 1 yıllık kesin mühlet verildi.

Belediyeden Başkent'in gözde parkında 10 yıllık iş yeri şansı! İçinde düğün salonu bile var

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut Göksu Parkı'ndaki iş yerlerinin 10 yıllığına ihaleyle kiraya verileceğini duyurdu. İçinde düğün salonunun da bulunduğu 14 taşınmaz yeni kiracılarını bekliyor. İşte ayrıntılar...

Des Tec Mühendislik ve Des Yazılım’a 1 yıllık kesin konkordato koruması!

Manisa Asliye Ticaret Mahkemesi, Des Tec Mühendislik Dış Ticaret A.Ş.ve Des Yazılım Mühendislik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.

ASAK Araç Kiralama, ASOY Gıda, ASOY İnşaat, MUFA İnşaat ve SULKAR İnşaat’a 1 yıllık kesin konkordato koruması!

ASAK Araç Kiralama, ASOY Gıda, ASOY İnşaat, MUFA İnşaat ve SULKAR İnşaat hakkında 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi.

Ekol Soğuk Çekme Demir Çelik’e 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ekol Soğuk Çekme Demir Çelik Sanayi Ticaret A.Ş. hakkında 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.

Makro Isı Cihazları’na 1 yıllık kesin mühlet!

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Makro Isı Cihazları Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.

Kafkas Home ve ortaklarına 1 yıllık kesin konkordato koruması!

Kafkas Home Züccaciye ve Plastik Sanayi Ticaret Ltd. Şti. hakkında 1 yıllık kesin mühlet kararı verildi

Mersin’de üç şirket ve işletme için bir yıllık kesin mühlet kararı!

Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Mersin’deki üç şirket ve işletme hakkında bir yıllık kesin mühlet kararı verdi.

Konkordato ilan eden dev ecza deposu için mahkemeden yeni karar!  İdeal Ecza Deposu'na bir yıllık kesin mühlet kararı!

Türkiye’nin lojistik merkezi olan Konya'da faaliyet gösteren İdeal Ecza deposuna mahkeme tarafından bir yıllık kesin mühlet kararı verildi.

Kenteks Tekstil ve Kumaş’a 1 yıllık konkordato mühleti!

Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Kenteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile Kenteks Kumaş İç Dış Ticaret Limited Şirketi hakkında 1 yıllık kesin konkordato mühleti kararı verdi.

10 yıllık markalaşmış dükkan kiracıları Haberi

10 yıllık markalaşmış dükkan kiracıları

10 yıllık dükkan kiracıları çıkarılamayacak mı?

1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren Borçlar Kanunu madde 347'de yer alan 10 yıllık kiracı tahliyeleri, kiracı ve taşınmaz sahipleri arasında anlaşmazlıklara neden olabiliyor.


10 yıllık kiracısı olan taşınmaz sahiplerine verilen gerekçesiz tahliye hakkı ile, ya tahliyeler yapılıyor; ya da kiracı ile yeni bir kira bedeli belirleniyor.


Hal böyle olunca, konuyla ilgili olarak Meclis'e çok sayıda şikayet ulaştı. Bunun üzerine 10 yıllık kiracı tahliyeleri hakkında yasa teklifi hazırlandı. Peki, yeni tasarı gereğince 10 yıllık dükkan kiracıları çıkarılamayacak mı?


Hazırlanan yeni düzenlemeyle adreste markalaşmış işyerlerinin boşaltılamaması ve kiraların da keyfi olarak artırılamaması hedefleniyor.


Mevcut uygulama esasları şu şekilde sıralanıyor:

MADDE 347- Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme...