29 / 03 / 2024

2014 yerli uçak üretimi

2014 yerli uçak üretimi

Türkiye, yerli uçak, helikopter, IHA ve balon rotasını belirledi. Bu araçlar, tasarımından tüm parça ve elektronik aksamına kadar her şeyi yerli yapılacak. Parça üretimine katkı sağlamak isteyen Türk firmaları da teşvik ile desteklenecek.

Uşak Kent Meydanı projesinde çalışmalar sürüyor!

Uşak Belediye Meclisi 2017 Temmuz ayı ilk birleşiminde önemli kararlar aldı. Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın 2014 yerel seçimlerde lanse ettiği lokomotif projesi Kent Meydanı projesinde adımlar atılmaya devam ediyor.

B Plas, Alman Uçak firması AQUILA’yı satın aldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yönlendirme ve teşviki ile yerli tramvay üretimini gerçekleştiren Bursa sanayii, şimdi de uçak üretimine başlıyor.

Yerli uçak üretimi için Esenboğa’da arazi tahsis edildi!

Yerli yolcu uçağı TRJET’i üretecek fabrikanın yatırımı başlıyor. Temelinin Kasım'a kadar atılması planlanan tesis için Esenboğa’da arazi tahsis edildi. Test uçuşlarına 2023 yılında başlanması hedefleniyor.

Uşak Belediyesi bir tarihi evin restorasyonunu daha tamamladı!

Uşak Belediyesi tarafından yapımına 2014 yılında başlanan ve Dokur Evi yanında yer alan tarihi evin restorasyonu sona erdi. Tarihte olduğu hali ile yeniden gün yüzüne çıkan ev vatandaşların hizmetine sunulacak.

TOKİ Uşak Merkez Tabakhane başvuruları 2014!

TOKİ Uşak Merkez Tabakhane projesinde satışa sunulan dairelerin alanları 85 metrekare ile 120 metrekare arasında değişiyor. İşte TOKİ Uşak Merkez Tabakhane başvuruları 2014 detayları...

Uşak Tabakhane TOKİ Evleri başvurular 2014!

Uşak Tabakhane TOKİ Evleri'nde dairelerin fiyatları 132 bin 603 TL ile 229 bin 607 TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor. İşte Uşak Tabakhane TOKİ Evleri başvurular 2014 detayları...

Türkiye'de en çok uçak trafiği İstanbul havalimanlarında gerçekleşti!

Türkiye havalimanlarında yaşanan uçak trafiği, 2014 yılının ilk 10 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak, 1 milyon 142 bin 280 oldu. Bu Türkiye havalimanlarında 22 saniyede bir uçak trafiği yaşandığı anlamına geliyor.

TOKİ Uşak Merkez Tabakhane satış fiyatları!

TOKİ Uşak Merkez Tabakhane projesinde yer alan konutların başvuruları 1 Aralık ile 26 Aralık 2014 tarihleri arasında kabul edilecek. İşte TOKİ Uşak Merkez Tabakhane satış fiyatları...

TOKİ Uşak Merkez Tabakhane başvuru 2014!

TOKİ Uşak Merkez Tabakhane projesinde 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 41 adet konut kura yöntemiyle satışa sunuluyor. İşte TOKİ Uşak Merkez Tabakhane başvuru 2014 detayları...

TOKİ Uşak Eşme fiyatları 2014!

TOKİ Uşak Eşme projesinde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olmak üzere toplam 58 adet daire satışa sunuluyor. İşte TOKİ Uşak Eşme fiyatları 2014...

Uşak Merkez'de icradan satılık 3 katlı bina: 16 milyon 43 bin 529 TL!

Uşak İli Merkez'de yer alan 3 katlı bina Uşak 1. İcra Dairesi tarafından 12 Aralık 2014 günü saat 10:00 ile 10:30 arası ihale ediliyor.

THY yılı 262 yeni uçak ile tamamlayacak!

THY 2014 yılının 199 dar gövde, 55 geniş gövde ve sekiz kargo uçağı olmak üzere toplam 262 uçak ile tamamlanmayı buna paralel olarak arz edilen koltuk kilometrenin 2013 yılına göre yüzde 17 artışla 136 milyar olmasını beklediğini açıkladı.

Türkiye yerli uçak üretimi için atağa kalkıyor!

Türkiye, yerli uçak, helikopter, IHA ve balon rotasını belirledi. Bu araçlar, tasarımından tüm parça ve elektronik aksamına kadar her şeyi yerli yapılacak. Parça üretimine katkı sağlamak isteyen Türk firmaları da teşvik ile desteklenecek.

2014 yerli uçak üretimi Haberi

2014 yerli uçak üretimi

Türkiye, havacılık alanında yerli üretim için atağa kalkıyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Uzay ve Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ‘Havacılık ve Uzay Teknolojileri Alanında Desteklemede Öncelikli Projeler’ yönetmeliği yayımlandı. Buna göre havacılık alanında yıllardır dışa bağımlı kalan Türkiye, artık kendi uçağını, helikopterini, insansız hava aracını (İHA) ve balonunu kendisi üretmek için harekete geçti. Bu konuda parça üretimi yapan şirketlere yönelik de teşvik paketi hazırlandı.


TAMAMEN YERLİ ÜRETİM


Yönetmeliğin devreye girmesiyle birlikte Türkiye, hem yıllardır yurt dışından aldığı hava araçlarındaki yaşadığı sıkıntıları bitirecek hem de savunmaya harcadığı bütçenin büyük bir kısmını yurt içinde tutarak ekonomiye önemli katkı sağlayacak. Proje kapsamında Türkiye, hava araçlarının dış parçalarının yanı sıra özellikle hava araçları ve motorlarında kullanılan yüksek teknolojili malzemeleri yerli olarak geliştirmeyi hedefliyor. Buna göre...