29 / 03 / 2024

2016 Kıbrıs Yatırım Zirvesi

2016 Kıbrıs Yatırım Zirvesi

Kıbrıs ekonomisi için yeni yatırım fırsatları geliyor. Uluslararası Diplomatlar Birliği ve Avrupa İş Kulübü organizasyonuyla, Kıbrıs Yatırım Zirvesi 8 Ekim'de gerçekleşiyor.

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Evim Danışmanlık Gayrimenkul Pazarlama Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evim Danışmanlık Gayrimenkul Pazarlama Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ayhan Gassemie Parvin tarafından kuruldu.

Novada, 2 milyar liralık yeni AVM yatırımı için düğmeye bastı!

BY Tekinalp Novada Şirketler Grubu yatırımlara hızla devam ediyor. AVM, otel ve inşaat sektöründe emin ve hızla adımlarla ilerleyen şirketin yönetim kurulu başkanı Nuri Tekinalp toplam yaklaşık 2 milyarlık TL'lik yatırım yapacağını açıkladı.

Altından 3 kat fazla kazandırdı! Kısa vadeli yatırım aracı oldu!

Son zamanlarda arsa fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Yatırım araçları içerisinde bir senede yüzde 200’ün üzerinde kazançla öne çıkan arsalar, özellikle İstanbul'da yıllık bazda yatırımcısına gram altından 3 kat fazla kazanç sağladı.

Borsayla ilgilenenler dikkat! 20 milyar dolarlık yatırımın yol haritası netleşti

SASA Polyester'in 20 milyar dolarlık Adana Yumurtalık Petrokimya Tesisleri yatırım projesinde yol haritası netleşti. İşte tüm detaylar...

Beca Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beca Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Yatırım Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Nurbetül Kılbaş tarafından kuruldu.

Lioners Danışmanlık Ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lioners Danışmanlık Ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Ersin Pelvanoğlu ve Esin Balcı ortaklığında kuruldu.

Köçken Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Köçken Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Canay Köçken ve Gökay Köçken ortaklığında kuruldu.

Konut yatırımı yapmak için doğru zaman mı?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan bugünkü köşesinde konut yatırımını kaleme aldı. İşte H. Bader Arslan'ın 'Konut yeniden yatırım aracı oluyor' başlıklı yazısı...

2016 Kıbrıs Yatırım Zirvesi Haberi

2016 Kıbrıs Yatırım Zirvesi

Son yıllarda hızla gelişen, birçok yatırıma ev sahipliği yapan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için yeni bir fırsat kapısı açılıyor. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi, bu yıl çok daha iddialı bir şekilde ikincisi ile geliyor.


DMW Uluslararası Diplomatlar Birliği ve Avrupa’nın TÜSİAD’ı sayılan Avrupa İş Kulübü (EBCA) tarafından organize edilecek olan  zirvenin tarihi 8 Ekim ve bu dev organizasyon Başbakan Hüseyin Özgürgün himayelerinde gerçekleşecek.


Yerli ve yabancı sermayeyi bir araya getirecek, iddialı projeleri ve işbirliği fırsatlarını masaya koyacak bu zirve için; Uluslararası Diplomatlar Birliği yönetimi KKTC’deydi.


DMW Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, DMW AB Danışmanı Musa Karademir, DMW Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Özgöker ve DMW Kıbrıs Temsilcisi Atıl Ayaz resmi ziyaretlerde bulundu.


ZİRVE BAŞBAKANLIK HİMAYESİNDE

İlk ziyaretin adresi Başbakan Hüseyin Özgürgün...