27 / 04 / 2024

2019 Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu

2019 Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu

Cushman & Wakefield 2019 1.Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu'na göre, İstanbul’da 151 bin 980 metrekare yeni ofis alanı pazara girerken toplam ofis arzı 6,33 milyon metrekareye çıktı.

İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı! 

Türkiye gayrimenkul pazarı görünümü 3.Çeyrek 2023 Ofis pazarı verileri belli oldu. Bu kapsamda İstanbul'da İFM'nın açılışıyla ofis pazarı canlandı.

Yunanistan'daki kiralık gayrimenkullere İsrailli yatırımcılardan büyük talep!

Yunanistan'da kiralık gayrimenkul pazarı Gazzede'ki çatışmalar devam ederken İsrailli yatırımcılardan büyük ilgi gördü.  

Yatırımcılar gayrimenkulden ayrılıyor! Döviz ve altındaki artış beklentisi ev sahiplerini satışa yönlendirdi!

Yatırımcı son 2 senedir park ettiği gayrimenkul pazarından çıkmaya başladı. KKM’de faiz sınırının kalkması, döviz ve altının yükseleceği beklentisi de konut sahiplerini satışa yönlendiriyor. Peki fiyatlar düşer mi?

Gayrimenkul sektörü dipten dönüş sinyalleri veriyor!

Cushman - Wakefield Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2022 Yıl Sonu Raporu yayımlandı. Söz konusu raporda gayrimenkul sektörünün dipten dönüş sinyalleri verdiği belirtildi. İşte o rapor...

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

Gayrimenkul satışının altın anahtarı müşteri deneyimi!

Yeni nesil müşteri deneyimi mahalli gayrimenkul pazarına doğrultu veriyor. Emlak sektörünün dinamikleri değişiyor. Gayrimenkul satışının anahtarı müşteri deneyimi oldu!

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

Gayrimenkul sektöründe talepler değişti!

Döviz kurlarındaki artışın sürmesi halinde özellikle ticari gayrimenkul pazarında yabancıların giderek daha fazla söz sahibi olmaya başlayacağına dikkat çekildi. Peki ticari gayrimenkul piyasasında son durum ne?

Kovid-19 salgını AVM'leri ve ofisleri nasıl etkiledi?

JLL Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2021 Yarıyıl Raporu yayınlandı. Peki rapora göre pandemi sürecinde AVM ve ofis sektöründe neler yaşandı? İşte detaylar...

Koronavirüs ofislere hangi değişiklikleri getirdi?

JLL Türkiye tarafından Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Araştırma Raporu yayınlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Araştırma Raporu'na göre, sektörlerin yeniden talep görmesi için salgın önlemlerinin sona ermesi öngörülüyor. 

Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 yıl sonu raporu!

Cushman & Wakefield "Türkiye Gayrimenkul Pazarı Görünümü 2020 Yıl Sonu" raporuna göre, 2020 son çeyrekte kiralama anlaşmaları bir önceki çeyreğe ve yıla göre düşüş eğilimine gösterirken, yapı izinlerinde yaklaşık iki katı olarak belirgin bir artış kaydedildi.

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

2019 Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu Haberi

2019 Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu

Cushman & Wakefield 2019 1.Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu yayımlandı. 

Türkiye Ofis Pazarı'na Genel Bakış
Ekonomi, 2018’in son çeyreğinde yüzde 3 daralma kaydetmiştir. Kısa dönemdeki görünümde kırılganlığı devam edecek olsa da, reel sektör ve tüketici güven endeksleri Mart ayında sırasıyla 99.3 ve 59.45 ile bir önceki çeyreğe göre artış göstermiştir. Öte yandan, mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı artmaya devam etmekte olup Ocak 2019’da yüzde 13,3 olarak kaydedilmiştir, enflasyon oranında ise Mart ayında gerçekleşen yüzde 19,71 ile 2018 yıl sonuna göre hafif bir gerileme görülmüştür. Bütün bu göstergelere ek olarak, döviz kurlarında devam eden dalgalanma da ofis kiralama ve yatırım faaliyetleri üzerindeki etkisini sürdürmeye devam etmektedir.

Kullanıcı Odağı
İstanbul’da 151.980 m2 yeni ofis alanı pazara girerken toplam ofis arzı 6,33 milyon m2...