26 / 04 / 2024

2020 vergi oranları

2020 vergi oranları

2020 yılında uygulanacak bazı vergi ve harçlar, yeniden değerleme oranına göre tespit edildi. Buna göre, 2020 yılına ait emlak vergi değerleri, 2019 yılı vergi değerlerinin, bu yıla ait yeniden değerleme oranının yarısı (yüzde 11,29) kadar artırılarak hesaplanacak.

Otomobil almayı düşünenler dikkat! ÖTV matrahı güncellendi, işte yeni oran!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi. Ancak kararda vergi oranları değişmedi.

Vergi oranları tavan yaptı! İkinci el araçlara ilgi yeniden arttı!

Ekonomist ve Vergi Uzmanı Ulaş İke, vergi oranları yüzünden insanların sıfır otomobile ulaşımının kısıtlı olduğunu söyledi. İke, “Bu yüzden insanlar, ikinci el otomobile yöneliyor" dedi.

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Gıda fiyatlarında yüzde 92.2'lik artış: 100 TL'ye dolan sepetin tutarı 502 TL oldu

Birleşik Kamu-İş, TL'deki değer kaybı ve vergi oranlarının artırılmasının ardından gıda fiyatlarının temmuz ayında yüzde 12,8 arttığını hesapladı. Yıllık oran ise yüzde 92.2 olarak hesaplandı. İşte detaylar...

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

İşlenmemiş gıdadaki KDV'nin yüzde 1'de sabit bırakılmasına rağmen diğer bütün ürünlerdeki vergi oranlarının artırılmasının, perakende gıda fiyatlarında en az yüzde 15 seviyesinde zamma neden olduğu ifade edildi. Peki, vergi artışının ardından market ve pazar fiyatları ne olacak? İşte detaylar...

İşte Türkiye’de en çok satılan 2. el otomobiller

Yükselen kur ve vergi oranları nedeniyle sıfır otomobil almak oldukça güç. İşte  en çok satılan ikinci el otomobiller listesi...

İphone almak artık sadece hayal! Türkiye fiyatları o kadar uçtu ki artık satılmayacak!

Türkiye'de yakın zamanda uygulanan zamlar ve vergi oranlarındaki artış, hizmetler ve ürünlerin durumunu köklü bir şekilde değiştirdi. Bu durum, piyasa dinamiklerini tamamen yeniden şekillendirdi. İphone modellerinin fiyatlarının Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğu dikkat çekiyor.

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

ABD'de zenginlere yeni vergiler gündemde!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı son dakika açıklamasında yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının "tarihi normlara döndürülmesi" gerektiğini ve vergi reformlarının hükümete kritik yatırımlar için ek mali alan sağlayacağını belirtti.

2022 emlak vergisinde artış oranları ne oldu?

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren emlak vergisinde artış oranları belli oldu. İşte yeni yılda ödenecek vergi oranları...

Ev sahiplerinin emlak vergisi şaşkınlığı!

2022-2025 yılı arasında geçerli olacak emlak vergisi değerleri belli oldu.  Ev sahipleri ise yapılan zam nedeniyle yeni vergi oranlarına tepkili.

Çimbeton Hazırbeton 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Çimbeton Hazırbeton'un 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulan gelir tablosu yayınlandı.

Yeşil Yapı 2020 yılı geçici vergi beyannamesi!

Yeşil Yapı'nın 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait geçici vergi beyannamesi ekinde Vergi Dairesine sunulan gelir tablosu yayınlandı.

2020 vergi oranları Haberi

2020 vergi oranları

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bazı vergi ve harçlar, 2020 yılı için yüzde 22,58 olarak belirlediği yeniden değerleme oranında hesaplandı.

Konuyla ilgili tebliğler, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında 1 Ocak 2020'den itibaren yürürlüğe girmek üzere açıklandı.

Miras vergisi

Anadolu Ajansı'ndan Dilara Zengin,Merve Özlem Çakır,Erhan Cihan Ünal'ın haberine göre; Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında gelecek yıl, evlatlıklar dahil, füruğ ve eşten her birine isabet eden miras hisselerinde 306 bin 603 lira, ivazsız suretle meydana gelen intikaller, para ve mal üzerine düzenlenen yarışma ve çekilişler ile Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan şans oyunlarında kazanılan ikramiyelerde de 7 bin 60 lira olarak açıklandı.

Harç tutarları

Önümüzdeki yıl mahkemeye başvurma harçları 25 liradan, icraya başvurma harçları 54,40 liradan başlayacak....