26 / 04 / 2024

2020 yeni vergiler

2020 yeni vergiler

Türkiye, yeni yılla birlikte üç yeni vergiyle tanıştı. Ayrıca, pasaport ve ehliyet harcı, trafik cezaları, yurt dışından getirilen cep telefonları için ödenen ücretler 2020'de yüzde 22.58 oranında arttı...

Emlak vergilerinde 2020'de yüzde 11'lik artış!

Yeni yılda pasaport için 995 lira, ehliyet için 249 lira harç ödenecek. 2020 yılında Konaklama Vergisi ve Dijital Hizmet Vergisi de devreye girecek.

Birden çok evi olanlara yüzde 1 oranında vergi gelecek! Ünlü ekonomistten seçim sonrası için ev sahiplerine kötü haber!

Geçtiğimiz günlerde sık sık gündem olan konutta yeni vergiler, ev sahiplerinin tepkisini çekmişti. Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, seçimlerden sonra birden çok evi olanlara yüzde 1'ler seviyesinde vergi geleceğini belirtti. İşte Şeref Oğuz'un o açıklamaları...

Seçimlerden sonra zamlar, vergi artışları, yeni vergiler ve kredi kartlarına sınırlamalar gelecek!

Yerel seçimler sonrasında neler olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yeni vergiler yolda! 2023 yılında bütçe 1 trilyon lira açık verecek!

OVP’ye göre, şubat depremlerinin yol açtığı ek kaynak ihtiyacı nedeniyle temmuzda çıkarılan 1,1 trilyon liralık ek bütçe ile toplam bütçe büyüklüğü 6,6 trilyona ulaştı. Ancak ek bütçe ile öngörülen ek gelirler de yetmeyeceği için yaklaşık 1 trilyon lira daha fazla açık verilecek.

Ek MTV'nin iptal edilmesi bekleniyordu... Yeni vergiler geliyor, hazır olun!

Ek MTV'ye gelen tepkilerin ardından iptal edilmesi beklenirken, son olarak yeni vergilerin geleceği haberi görenleri şoke etti. Son dakika gelişmesi...

ABD'de zenginlere yeni vergiler gündemde!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı son dakika açıklamasında yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının "tarihi normlara döndürülmesi" gerektiğini ve vergi reformlarının hükümete kritik yatırımlar için ek mali alan sağlayacağını belirtti.

Yeni Gimat GYO 2020 yılı olağan genel kurul toplantı sonucu!

Yeni Gimat GYO'nun'nun 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Şirketin 2020 yılına ait, toplantı tutanağı ve E-hazirun cetveli yayınlandı. 

Yeni Gimat GYO 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Yeni Gimat GYO'nun 2020 yılı karının dağıtımına ilişkin olarak alınan Genel Kurul kararı doğrultusunda, kar dağıtımının 30 Mart 2021 tarihinde yapılmasına karar verildi.

Yeni Gimat GYO 2020 yılı kar dağıtım teklifi!

Yeni Gimat GYO 2020 yılı kar dağıtım teklifi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. 

Yeni Gimat GYO 2020 yılı faaliyet raporu!

Yeni Gimat GYO, 2020 dönemine ait finansal raporunu, faaliyet raporunu ve sorumluluk beyanını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı. 

Yeni Gimat GYO 2020'de 594 bin 490 TL kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı içerisinde şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı 594.390 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı.

Yeni Gimat GYO'nun 2020 yılı 3. çeyrek faaliyet raporu!

Yeni Gimat GYO'nun 1 Ocak 2020 - 30 Eylül 2020 ara dönemine ilişkin finansal tablo, faaliyet raporu ve sorumluluk beyanını yayınladı...

Yeni Gimat GYO 127 adet pay sattı!

Yeni Gimat GYO Yönetim Kurulu'nun 7 Mart 2018 tarihinde aldığı hisse geri alım kararı kapsamında; 27 Ekim 2020 tarihinde yapılan işlemlerin detayları paylaşıldı. 

BOSS4 Gayrimenkul'dan 300 milyonluk 3 yeni proje!

Akkuş Gayrimenkul'ün Lübnanlı ortağıyla kurduğu BOSS4 Gayrimenkul İnşaat, 2020 yılını 300 milyon liralık 3 yeni projeyle kapatmayı hedefliyor.

2020 yeni vergiler Haberi

2020 yeni vergiler

Para'dan Talha Apak bu hafta köşesinde "Yeni yılda yeni vergiler" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

EKONOMİK program hedeflerinin gerçekleştirilmesi çerçevesinde 2019 Aralık’ta yapılan bir düzenlemeyle, beyanname veren mükellef sayısını artırmak amacıyla, ilk defa 2020’de uygulanacak üç yeni vergi hayatımıza girdi. Yeni vergilerin yol açabileceği sorunlar şimdiden tartışılmaya başlandı.

ÜÇ YENİ VERGİ

1-Değerli konut vergisi: Değeri 5 milyon TL’nin üzerinde olan mesken nitelikli taşınmazlar bundan böyle değerli konut vergisine tabi tutulacak. İlgili kanunla getirilen düzenlemeye göre, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce (TKGM) belirlenecek asgari bina değeri matrah olarak öngörülüyor.

TKGM’nin taşınmaz değerleri kendi sitesinde ilan etmesi ve mükellefe tebliğ etmesi gerekiyor. Tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde herhangi bir itiraz gelmezse değer kesinleşmiş oluyor. Değeri 5 milyon TL’nin üzeri konutlardan artan oranlı...