25 / 04 / 2024

8 büyüklüğünde deprem

8 büyüklüğünde deprem

Japonya'da 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin akşam saatlerinde Pasifik Okyanusu'ndaki Ogasawara adalarında meydana geldiğini açıkladı.

Son Dakika! Ege Denizi'nde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Ege Denizi'nde Eğriboz Adası açıklarında 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan deprem Atina'da da hissedildiği kaydedildi. 

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy'dan son dakika 8.0 büyüklüğünde deprem uyarısı! İki şehri işaret etti!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy'dan son dakika 8.0 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Şükrü Ersoy, açıklamasında iki şehri işaret etti...

Son dakika! Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan son dakika bilgilerine Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Türkiye'nin dört bir yanından deprem haberleri geliyor. Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Marmara'da deprem! Kandilli ve AFAD duyurdu! 3.8 büyüklüğünde...

Marmara Denizi'nde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi resmen açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Hangi ilde 6.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Muğla'nın depremselliğine ilişkin bilgilere yer verilen bir rapor hazırlandı. Rapora göre, Muğla-Yatağan fay hattının 6.8 büyüklüğünde deprem üretebilecek potansiyele sahip olduğu belirtildi.

Namık Çağatay: Kırılma yaklaşık 7.2 büyüklüğünde deprem üretir!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra durumu değerlendiren Prof. Dr Namık Çağatay, “Marmara deniz tabanındaki fay 1766’dan bu yana kırılmamış. Kırılma zamanı geldi. Kırılma yaklaşık 7.2 büyüklüğünde deprem üretir” diye açıklama yaptı…

Bursa Gemlik'te 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Bursa ve Mudanya'da da hissedildi.

Şili Santiago'da 8,3 büyüklüğünde deprem!

Şili'nin başkenti Santiago'da 8,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi. En az bir kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı deprem sonrasında ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Muğla'da 4,5 büyüklüğünde deprem!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi yakınlarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saat 05.57'de, Köyceğiz'e bağlı Otmanlar köyünün 9,8 kilometre kuzeyinde, yerin 3,7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Japonya'da 7,8 büyüklüğünde deprem!

Japonya'da 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin akşam saatlerinde Pasifik Okyanusu'ndaki Ogasawara adalarında meydana geldiğini açıkladı.

Pakistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Pakistan Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü başkent İslamabad'ın yaklaşık 100 kilometre kuzeyi olan 5,8 büyüklüğündeki deprem, Haybar Pahtunhva ve Pencap eyaletlerine bağlı birçok şehirde hissedildi.

Çanakkale'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Çanakkale'nin Eceabat İlçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem oldu. Eceabat açıklarında yerin 8.1 kilometre derinliğindeki deprem ilçede hissedildi.

8 büyüklüğünde deprem Haberi

8 büyüklüğünde deprem

Japonya'da 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 


Japonya Meteoroloji Ajansı, depremin akşam saatlerinde Pasifik Okyanusu'ndaki Ogasawara adalarında meydana geldiğini açıkladı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, 7,8 büyüklüğündeki depremin başkent Tokyo'nun yaklaşık 900 kilometre açığında olduğunu bildirdi.   


Depremden sonra tsunami uyarısı yapılmadı. Sarsıntıda can ya da mal kaybı olmadığı belirtildi.


"Pasifik Ateş Çemberi" deprem ve volkan kuşağında yer alan Japonya, 11 Mart 2011'de tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşamıştı. 9 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki tsunami, 19 bin kişinin yaşamını yitirmesine, binlercesinin yaralanmasına ve ülkenin kuzeydoğu kıyılarında büyük hasara yol açmıştı.


Deprem ve tsunami, Fukuşima nükleer santralinde radyoaktif sızıntıya yol açarak Çernobil'den 25 yıl sonra dünyanın en büyük ikinci nükleer felaketine neden olmuştu. Üç reaktörün erimesi sonucu ortaya çıkan radyasyon sızıntısının ardından bölgede yaşayan 160...