26 / 04 / 2024

abd çelik ithalatı vergisi

abd çelik ithalatı vergisi

ABD, Türkiye’ye çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisini yüzde 25’e indirdi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan çelik ithalatında vergilerin düşürülmesini olumlu olarak karşıladıklarını ifade etti.

ABD çelik ithalatına gümrük vergisini yüzde 25'e indirdi!

ABD'nin Türkiye'den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisi yüzde 25 seviyelerine düşürüldü.

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaiserbau Saj Çelik Gıda Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Abit Çeliktenyıldız, Jeesica Marrufo ve Songül Öztürk ortaklığında kuruldu.

Piyasaları hareketlendirecek rapor! ABD, 2023 için petrol fiyat tahminini duyurdu!

Petrolle ilgili bir kötü haber de ABD’den geldi. Bu sene, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in talebinin artacağını öngören ABD, 2023 için petrol fiyatı için nasıl bir tahminde bulundu? İşte o sorunun yanıtı…

Beyaz eşya devi Arçelik, ABD'li şirketin Avrupa iştiraklerini alıyor

Arçelik global büyüme yolculuğunda önemli bir adım daha atarak dünyanın önde gelen ev aletleri üreticilerinden Whirlpool ile Avrupa’daki üretim, satış ve pazarlama iştiraklerini bünyesine katmak üzere anlaşma yapıldı.

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

ABD son noktayı koydu! Huawei ve ZTE adaya veda ediyor!

ABD, Huawei ve ZTE cihazlarının ithalatını yasakladı. Bu markaların telekomünikasyon ekipmanları altyapıda kullanılmayacak.

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cold Formed Çelik Yapı Mühendislik İthalat İhracat İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da Hatice Eriş tarafından kuruldu.

İran kripto para ile ilk ithalatını gerçekleştirdi!

İran, kripto para ile 10 milyon dolar değerindeki ilk ithalat işlemini hayata geçirdi. Kripto para ile ticaret sayesinde ABD'nin yaptırımlarının aşılması amaçlanıyor.

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anıl Dekorasyon Prefabrik Ve Çelik Yapılar İmalat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurten Turan tarafından kuruldu.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Çakırbeyli Çelik İnşaat Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakırbeyli Çelik İnşaat Mühendislik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de  500 bin TL sermaye bedeli  ile Fares Çakırbeyli tarafından kuruldu.

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi açıldı!

Hakyap İnşaat Çelik İthalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Sultangazi Şubesi bugün Sultangazi'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Halit Kollik tarafından açıldı.

abd çelik ithalatı vergisi Haberi

abd çelik ithalatı vergisi

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye ABD ile ticarette vergi avantajı sunan Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kapsamındaki ülkeler listesinden Türkiye’nin çıkarıldığını ve ABD’nin Türkiye’den yaptığı çelik ithalatına uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisinin yüzde 25’e düşürüldüğü açıkladı. Trump, yaptığı yazılı açıklama ile Türkiye’yi GTS programından çıkaran talimatnamesinin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Trump, 4 Mart’ta Kongre’yi bu yönde bir niyeti olduğu nedeniyle açıkladığını ve ilgili bölümdeki gerekli düzenlemeyi yaparak Türkiye’nin vergi muafiyetine tabi ülkeler listesinden çıkarıldığını bildirdi. Türkiye’nin GTS programından yararlanmasını mümkün kılan ekonomik seviyenin artık üstüne çıktığını ifade eden Trump, söz konusu kararın 17 Mayıs 2019’dan itibaren geçerli olacağını ifade etti.

Trump, açıklamasında ABD’nin Türkiye’den ithal ettiği çelik ürünlerine uyguladığı yüzde 50 oranındaki gümrük vergisinin yeniden...