29 / 03 / 2024

abd deki evin kirası

abd deki evin kirası

Subprime krizi ile derin yara alan ABD emlak piyasasında ilginç gelişmeler yaşanıyor. Bazı eyaletlerde ev fiyatları yüzde 50'ye yakın oranda düştü. Mortgage taksidini ödeyemeyenler anahtarı bankaya teslim edip kiraya çıkıyor. Dolayısıyla ABD'de ev fiyatla

ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü bankaları sarstı!

ABD ve Japonya’da bulunan iki bankanın ABD’deki ticari gayrimenkullerdeki değer düşüşü kaynaklı açıkladığı zararın etkisi devam ediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün para gibi vergiye konu olmaması için çalışma başlatıldı!

YouTuber Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün nakit gibi vergiye konu olmaması için çalışması başlatıldığını belirtti.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Serdar Bilgili, ABD'deki emlak yatırımlarını hızlandırdı! New York'taki 88 katlı 278 metrelik gökdelenin ortağı oldu! 

ABD’de ortaklarıyla 3.5 milyar dolardan fazla proje geliştiren işadamı Serdar Bilgili, yeni projeler için düğmeye bastı. Bilgili, ünlü gayrimenkul kralı Davide Bizzi ile ortaklık kurdu ve 88 katlı 278 metre uzunluğundaki New York’un en fazla kata sahip 4’üncü gökdeleninin ortağı oldu.

ABD'de enflasyon dip yaptı, kurlar şaşırttı! 1 dolar kaç TL? Euro ve Sterlin ne kadar? 14 Temmuz 2023!

ABD'deki enflasyon oranı Haziran ayında yüzde 3 olarak kaydedildi, bu değer son iki yılın en düşük seviyesine ulaştı. Peki 14 Temmuz 2023 Cuma dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte dolar, euro, sterlin kuru...

SEC, Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti!

Paylaşılan detaylara göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dava açtığı kripto para borsası Binance'in ABD'deki varlıklarının dondurulmasını talep etti.

ABD’li ünlü ekonomistten korkutan tahmin: ‘Piyasalar çökebilir’

ABD'li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD'deki borç limitine yönelik tedirgin eden değerlendirmelerde bulundu. Roubini, borç limiti üzerinde tarafların anlaşamaması halinde piyasanın çökebileceğini söyledi.

Küresel piyasalarda tüm dikkatler ABD borç limitinde!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD'deki borç limiti krizi ve para politikasına ilişkin belirsizliklerle temkinli bir seyir izliyor.

Moody's ABD'nin borç limiti krizi için 3 farklı senaryo yayımladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'deki borç limiti belirsizliğinin krediler üzerinde olan etkilerini masaya yatırdığı 3 farklı senaryo yayımladı.

Avrupa ve ABD'deki şirketler resesyon endişeleriyle işten çıkarma dalgasını sürdürüyor!

Artan enflasyon ve faiz oranları, Avrupa ve ABD ekonomilerinde resesyon endişelerini tetikliyor ve şirketlerin yeniden yapılanmaya gitmesine neden oluyor. Bu süreçte, işten çıkarmalar da kaçınılmaz hale geliyor.

ABD’deki banka iflasları Avrupa’yı strese sokarken gözler Alman bankasına çevrildi

Geçen hafta ABD ve İsviçre’de yaşanan banka iflasları finans dünyasında endişe yaratırken, haftanın son işlem gününde ise Alman Deutsche Bank ile ilgili olumsuz gelişmeler öne çıktı.

Bitcoin madencileri ABD'de faaliyetlerini durdurdu!

ABD'deki fırtınalar bitcoin madencilerinin ticaretini durdurduğu için Bitcoin ağ kapasitesi hafta sonu yüzde 40 düştü.

ABD'deki Türk silah fabrikası için geri sayım başladı!

Dünyanın önde gelen ateşli silah üreticisi haline gelen Samsun Yurt Savunma, ABD'de gelecek yıl açılacak fabrikayla yurt dışı pazarlara ilişkin hedeflerini büyütecek.

abd deki evin kirası Haberi

abd deki evin kirası

2007'nin ikinci yarısından itibaren mortgage krizi ile çalkalanan ABD'de, bir taraftan düşen emlak fiyatları ve faizler, diğer taraftan artan kiralar, ev bedelinin yüzde 20'sini peşin ödeyen yatırımcılara mortgage taksitlerini, kira getirisi ile ödeyerek ev sahibi olma imkanı sundu.

ABD'de konut finansmanı sağlayan kuruluşlar, aylık ödeme kabiliyeti sınırlı olan insanlara bile 0 peşinat ile ev kredisi vermişti. Subprime adı verilen, kalitesi düşük kredilerde sorun çıkınca bu evleri alanlar ev anahtarını bankaya teslim etmeye başladı. Finansman şirketlerinin portföyünde bir anda binlerce yeniden satılmayı bekleyen ev ortaya çıktı. Mortgage taksidini ödeyemeyenler ise daha düşük standarttaki evlere kiracı olarak çıkmaya başladı. Böylece satılık ev fiyatları eyaletlere göre değişmekle birlikte yüzde 20-50 oranında gerilerken, kiralarda yüzde 15'e yakın artışlar meydana geldi.

...