26 / 04 / 2024

ABD Konut Piyasası Endeksi

ABD Konut Piyasası Endeksi

ABD'de konut piyasası endeksi, Aralık ayında bir önceki aya göre 4 puan azalışla 86 değerine düşerek piyasa beklentilerinin gerisinde kaldı. 

ABD'de konut piyasası endeksi Kasım ayında rekor kırdı!

ABD'de konut piyasası endeksi, Kasım ayında rekor tazeleyerek bir önceki aya göre 5 puan artışla 90 değerine çıktı. 

ABD'de konut piyasası endeksi Ekim'de rekor kırdı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde konut piyasası endeksi Ekim ayında önceki aya oranla 2 puan artarak 85 değerine çıktı ve tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. 

ABD'de konut piyasası endeksi Mart'ta geriledi! 

ABD'de konut piyasası endeksi Mart ayında 72'ye gerileyerek piyasa beklentisinin altında oldu. Endeksin piyasadaki beklentisi 73 seviyelerinde olmasıydı...

ABD'de Konut Piyasası Endeksi 10 yılın en yüksek seviyesinde!

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, NAHB Konut Piyasası Endeksi 60 değerini alarak, son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı!

Markalı Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği KONUTDER’in Ekim – Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketi sonuçları belli oldu. Peki konut piyasasında neler olacak? KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

Konut piyasasında neler oluyor? Krediyle 3 milyon TL'lik ev 9.5 milyon TL'ye alınabiliyor!

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, faiz yükselişlerinin konut piyasasına etkisini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl rekorları gören fiyat artışları yavaşlarken, satışlar düştü. Kredi faizleri ise hala cep yakıyor. 

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

2024'te konut piyasasını neler bekliyor?

Endeksa 2023’ün konut satış eğilimlerini ve yaşanan dalgalanmaların nedenlerini değerlendirerek 2024 yılında konut piyasasını nelerin beklediğini açıkladı. 

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Konut piyasasının 2024'te istikrara kavuşması bekleniyor!

Fannie Mae'nin Ekonomik ve Stratejik Araştırma (ESR) Grubu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasının 2024'te istikrara kavuşmasını bekliyor.

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut piyasası 2023'ü nasıl kapattı? 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özeti... 

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özetini paylaştı. Peki konut satış rakamları, konut fiyatları 2023'te nasıl değişti? İşte 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özeti... 

Konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya! Birleşik Krallık'ta konut fiyatları yüzde 1,8 düştü!

Nationwide Building Society'nin merakla beklenen son raporu, konut fiyatlarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,8'lik bir düşüşe işaret ederken, Birleşik Krallık konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

"sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun aralık ayı sonuçlarına göre Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatlarının 5 aydır düştüğü kaydedildi.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

ABD Konut Piyasası Endeksi Haberi

ABD Konut Piyasası Endeksi

ABD Ulusal Konut Üreticileri Birliği (NAHB), Aralık 2020'ye ilişkin konut piyasası endeksini yayınladı.

Açıklanan verilere göre, konut piyasası endeksi, aralıkta önceki aya kıyasla 4 puanlık azalışla 86 değerine indi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, düşük konut kredisi (mortgage) oranlarının konut talebini artırmasıyla önceki aylarda rekor seviyelere yükselen endekse ilişkin piyasa beklentisi, Aralık ayında 88 değerini alması yönündeydi.

Konut piyasası endeksi, Kasım ayında 90 değerini alarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmıştı. 

NAHB Başkanı Chuck Fowke, konuyla ilgili değerlendirmesinde konut talebinin 2021 yılına girerken güçlü olduğunu fakat inşaat maliyetlerinin artması nedeniyle konut satın alımında güçlük yaşanacağını söyledi.

Konut piyasası endeksinin 50'nin üzerinde bir değer alması konut satışlarındaki pozitif, 50'nin altında bir değer alması da negatif görünüme işaret ediyor.

Küresel emlak piyasasında 'pandemi'...