26 / 04 / 2024

abd konut rakamları

abd konut rakamları

ABD Ticaret Bakanlığı raporuna göre,  ABD'de konut başlangıçları Nisan ayında yüzde 3,7 azaldı. 

14 Şubat Çarşamba altın bilezik fiyatları: 14-18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL? 

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının ardından düşüşe geçti. Altın fiyatları son ili ayın en düşük seviyelerini test etti. Peki  14-18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları kaç TL? 14 Şubat 2024 altın bilezik fiyatları.

Altın ABD enflasyon rakamlarına odaklandı! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 13 Şubat 2024 altın fiyatları

Bugün ABD enflasyon rakamları açıklanacak. Piyasaları etkileyecek olan kritik veriler yakından takip ediliyor. ABD enflasyon rakamları öncesi altın fiyatları ne kadar oldu? Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? 13 Şubat 2024 altın fiyatları.

Tokyo'da konut fiyatları ilk defa 100 milyon yeni aştı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da konut rakamları ortalama olarak geçen sene ilk defa 100 milyon yen (677 bin dolar) seviyesini aştığı belirtildi. 

Altın yükseliyor! Bugün 1 gram altın ne kadar oldu? 14 Ocak 2024 altın fiyatları

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yukarı yönlü hareketliliğine devam etti. Hafta sonunun ilk gününe de yükselişle başlayan altın fiyatları yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki bugün 1 gram altın ne kadar oldu?

Toronto'da konut satışları son 23 yılın en düşük seviyesine geriledi

Toronto'da konut satışları 23 senenin en az seviyesine kadar gerilerken ortalama konut fiyatı da yüzde 5,4 kadar düştüğü açıklandı. Buna göre, 2023 yılının başında Kanada’da konut rakamlarındaki yükseliş nedeni ile yabancılara satış yasaklanmıştı. İşte haberin detayları...

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

ABD'de bekleyen konut satış rakamları 22 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti

ABD'de bekleyen konut satış rakamları endeksi, ekim ayında yüzde 1,5 düşerek 2001'den bu yana en düşük seviyesini gerçekleştirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Freddie Mac 30 yıllık mortgage oranlarının yüzde 7,29'a düştüğünü açıkladı!

ABD konut piyasasındaki ihtiyatlı iyimser havanın ortasında Freddie Mac, 30 senelik sabit oranlı mortgage (FRM) için ortalama oranın yüzde 7.29'a gerilediğini açıkladı.

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

KFE açıkladı! Konut fiyatları patladı göç başladı...

Ülkemizde her geçen günden güne yükselen konut rakamları o kentlerde çok fazla yoğunlaştı. Konut Fiyat Endeksi (KFE) verileri kapsamında eylül ayında yüzde 4,3 oranında yükselen konut ramakları, yıllık oranda da yüzde 89,2 yükselişle 1088,1'e kadar geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Altın fiyatları uçtu! Altın almak isteyenler hemen bu rakamlara bakın! 17 Kasım 2023 Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının belli olması ile beraber yükselişe geçti. Dolar aşağı yönlü hareket ederken, altın fiyatları resmen uçtu. Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar? 17 Kasım 2023 Cuma altın fiyatları.

ABD'de tahvil getirileri uygun fiyatlı evler için potansiyel sinyali veriyor!

ABD konut piyasası, tahvil getirilerinin zirveye ulaştığına ve muhtemelen düşeceğine ilişkin yükselen güven nedeniyle gelecek haftalarda daha uygun fiyatlı hale gelebilir.

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

abd konut rakamları Haberi

abd konut rakamları

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ABD Ticaret Bakanlığı raporuna göre, konut başlangıçları, Nisan ayında önceki aya kıyasla yüzde 3,7 azaldı ve 1 milyon 287 bine geriledi. Veriye ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 0,7 düşüş göstermesi yönündeydi. 

Rapor, ayrıca inşaat izinlerinin Nisan ayında yüzde 1,8 düşüşle 1 milyon 352 bine gerilediğini gösterdi. Gelecek ayların konut başlangıçları hakkında ipucu veren inşaat izinlerinin yüzde 2,1 düşüş göstermesi bekleniyordu. 

Bu arada, Mart'a ilişkin konut başlangıçları 1 milyon 319 binden 1 milyon 336 bine revize edildi. Aynı döneme ait inşaat izinleri ise 1 milyon 354 binden 1 milyon 377 bine revize...