25 / 04 / 2024

Adana planlama

Adana planlama

Planlamada üst ölçekli planların revize edilmesi, tek ve bütüncül bir nazım imar planının hazırlanması, yapılaşma yoğunluğu sonradan değiştirilen alanlarda mümkün olduğunca önceden verilen imar koşullarının yeniden sağlanmasına çalışılmalıdır.

Adana Tarıma Dayalı İhtisas OSB için planlama!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından düzenlenen toplantıda Karataş ilçesinde kurulması planlanan, ’Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin planlama süreci konuşuldu.

Adana planlama ve uygulama sürecinde sorun yaşıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi, planlama ve uygulama süreçlerinde Türkiye’de en çok sorun yaşayan illerin başında Adana’nın geldiğini vurguladı.

Hüseyin Sözlü: Adana'nın sahilleri doğru planlanmalı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bölgedeki 163 kilometrelik sahilin betonlaşmaya mağlup olmadan yatırım almasının doğru planlama ve cazip teşviklerle mümkün olacağını belirtti.

Hasan Zengin: Plansız Adana ile karşı karşıyayız!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Hasan Zengin “Bu kadar yoğun planlama ve uygulama süreçlerinin sonunda ‘plansız Adana’ ile karşı karşıyayız. Burada hepimizin sorumluluğu var” dedi.

Mimar, mühendis ve avukatlar Adana'nın sorunlarını tartıştı!

Adana'da Planlama Süreci ve Kentleşme konulu panel düzenlendi.Adana'da Planlama Süreci ve Kentleşme konulu panelde Adana'nın geleceğine yönelik veriler açıklandı Mimar, mühendis ve avukatlar Adana'nın sorunlarını tartıştı.

Bekir Kamışlı: Adana'da çağdaş kentleşme hedef alınmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Şehir Plancıları Odası (ŞPO) ve Mimarlar Odası Adana Şubeleri, "Adana'da Planlama Süreci ve Kentleşme" Konulu panel düzenleyecek.

Adana'da kentleşme masaya yatırılıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası Adana Şubeleri, "Adana'da Planlama Süreci ve Kentleşme" konulu panel düzenleyecek.

Adana'da Planlama Süreci ve Kentleşme paneli düzenlenecek!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) inşaat Mühendisleri Odası (İMO), Şehir Plancıları Odası (5PO) ve Mimarlar Odası Adana Şubeleri, "Adana'da Planlama Süreci ve Kentleşme" konulu panel düzenleyecek.

Yıldıray Arıkan: Adana'da kentsel dönüşüm yapacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Türkiye'nin bir çok şehrinde mekansal planlama olmadığını ifade ederek, "Yaşanabilir kent, mekansal planlaması yapılmış kenttir.

Murtaza Kılçık: Adana'nın üçte ikisi imara kapalı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, Adana’nın planlama konusunda enteresan bir il olduğunu söyledi. Kılçık, Adan'nın üçte ikisinin imara kapalı olduğunu belirtti...

Murtaza Kılçık: Adana'da planlama yap-boz gibi!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, Adana ’da yaptığı açıklamada planlama sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “ Bir taraftan yapılıyor, bir taraftan da bozuluyor. " dedi.

Adana'da icradan 1 milyon 207 bin TL'ye satılık tarla!

Adana 4. İcra Müdürlüğü; Adana ili, Yüreğir ilçesi, Gökvelioğlu köyü, 119 parseldeki tarlayı satıyor. Tarlada 25-30 yaşlarında 10 bin 200 adet narenciye ağacı bulunuyor ve tarla sulak tarla durumunda yeterli sulama düzenine sahip.

Adana Deftardarlığı, kat karşılığı konut yapacak müteahhit arıyor!

 Adana Defterdarlığı, ilk kez hazine arazisine kat karşılığı konut yapacak müteahhit arıyor. Defterdarlık, yüzde 45 kar payı ile alacağı konutları satarak, hazineye gelir sağlamayı hedefliyor.  

Adana planlama Haberi

Adana planlama

Adana'da imar planları ile ilgili sorunlar varlığını korumaya devam ediyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer ve Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Adana Şube Başkanı Gülcan Keskin, ölçeği ne olursa olsun sık değiştirilen ya da mahkeme kararları yerine getirilen imar planlarının sorunları derinleştirdiğini ve çözülemez duruma getirdiğini bildirdi. 

Adana'da kısa vadede hızlıca hazırlanan ve askıya çıkan planlara itiraz edildiğini, her kabul edilen itirazın, planının yeniden yapılmasını zorunlu kıldığını belirten Biçer ve Keskin, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "Plan yeniden askıya çıkmakta, yine bir itiraz gelmesi durumunda 2. plan ilan sürecinden sonra nihai plan elde edilmekte ve uygulamalarda kilitli noktaların açılması uzun sürmektedir. Bu nedenle, bugün Adana'da arsa konusunda önemli sıkıntılar yaşanmaktadır; mevcut...