26 / 04 / 2024

Adil Karaismailoğlu ulaşım yatırımları açıklaması

Adil Karaismailoğlu ulaşım yatırımları açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlığın Yap İşlet Devret (YİD) projelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve garantilerle ilgili ileri sürülen yüzde 90'a ulaşan hesap hatalarının olduğu eleştirilerini yanıtladı.

Türkiye'yi ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getireceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getirmek için çalıştıklarını belirtti ve "Küresel düzeyde rekabetçi akıllı ulaşım sistemleri kuruyoruz" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Depreme dirençli yapılar yapmak bizlerin elinde! Vatandaş dönüşüm için ne diyor?

Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu, X sosyal medya hesabından, kentsel dönüşüm ile ilgili bir video yayınladı. Peki Adil Karaismailoğlu'nun bu açıklamasına vatandaşlardan hangi yorumlar geldi? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Milletvekili Karaismailoğlu: Kentsel dönüşümde süreç hızlanacak, bina sahibine mali avantaj sağlanacak!

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Türkiye Kart müjdesi geldi! Uraloğlu, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş harcamalarımı tek bir kartta bir araya getiren "Türkiye Kart"ın pilot uygulamasının Konya'da başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Bakan Karaismailoğlu son dakika açıklaması: Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile Çamlıca Kulesi'ni 2 yılda 1 milyon 140 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti. İşte detaylar...

Bakan Adil Karaismailoğlu o tarihi açıkladı! Dünyanın en özel havalimanlarından biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Yeni Trabzon Havalimanı'nın inşaatına yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "Dünyanın en özel havalimanlarından bir tanesi olacak." diye konuştu.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

Trabzon Şehir Hastanesi işte bu tarihte açılacak! Bakan Karaismailoğlu resmen duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı son dakika açıklamasında Trabzon Şehir Hastanesi'nin 26 Şubat 2025 tarihinde Trabzon'un ve Türkiye'nin hizmetine sunulmasını hedeflediklerini belirtti.

İstanbul - Ankara Hızlı Tren detayları bir bir geliyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul - Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili konuştu. Peki İstanbul - Ankara Hızlı Tren ne zaman açılacak? 

İstanbullular dikkat! Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'ndaki son durumu Bakan Karaismailoğlu açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesindeki son durumu paylaştı. İşte detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı açıkladı: İzmir-Antalya 3 saate düşüyor! 

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde (KGM) düzenlenen 73'üncü Bölge Müdürleri Toplantısı’nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İzmir-Antalya arası 3 saatlik bir seyahat süresine düşecek" dedi. İşte son dakika açıklamasının detayları...

Deprem bölgesindeki kalıcı konutların inşası bu hafta başlıyor! Bakan Karaismailoğlu, tek tek açıkladı! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, deprem bölgesi ile ilgili açıklamasında "Kalıcı konutların plan, projelerini de yaptık. Pek çok yerde de inşallah bu hafta itibarıyla yapım çalışmalarına başlıyoruz" ifadelerini kullandı. İşte ayrıntılar...

Adil Karaismailoğlu ulaşım yatırımları açıklaması Haberi

Adil Karaismailoğlu ulaşım yatırımları açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlığın Yap İşlet Devret (YİD) projelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve garantilerle ilgili ileri sürülen yüzde 90'a ulaşan hesap hatalarının olduğu eleştirilerini yanıtladı. Adil Karaismailoğlu konuyla ilgili açıklamasında, yap-işlet-devret ile krediyle konut almış gibi ödeme yaptıklarına vurgu yaptı.

Dünya'dan Maruf Buzcugil ve Hüseyin Gökçe'nin haberine göre; Antalya Havalimanı'nın işletme hakkıyla ilgili de konuşan Adil Karaismailoğlu, 2 milyar 138 milyon doların ayın bitiminde hesaplara yatacağını paylaştı ve gelecek süreçte demiryolu yatırımlarına yoğunlaşılacağına dikkat çekti. Adil Karaismailoğlu, kendine yöneltilen soruları şu şekilde yanıtladı:

Kamuoyunda çok tartışılan YİD ve KOİ modelini en çok kullanan bakanlığın başında birisi olarak sistemi siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

1970’li yıllarda devlet aklı olsaydı, 1. Köprü (İstanbul) tamamen YİD yapardı, devlete yükü olmazdı. Devletin yatırım bütçesinin...