28 / 03 / 2024

Afetlere Yönelik İşbirliği Protokolü

Afetlere Yönelik İşbirliği Protokolü

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) arasında daha önceden alt yapısı hazırlanan projelere ilişkin ''Afetlere Yönelik İşbirliği Protokolü'' imzalandı

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Fenercioğlu ve NEO Portföy'den arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği!

Fenercioğlu ve Neo Portföy Yönetimi ile arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği gerçekleştirildi. 

Fenercioğlu ile NEO Portföy arasında gayrimenkul yatırım fonu işbirliği!

Neo Portföy  ile gayrimenkul sektöründe başta Antalya ve Alanya olmak üzere hem ülke içinde, hem de ülke dışında birçok noktada projeleri bulunan Fenercioğlu işbirliği gerçekleştiriyor.

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Avrupa Birliği'nde yeni otomobil satışları yüzde 18,5 arttı!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, geçen ay yüzde 18,5 arttı ve 938 bin 950'ye ulaştı.

Geçici işçilere müjde! Çalışma Bakanından geçici işçilere yönelik son dakika açıklaması! Acil bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçi sorununa yönelik yaptığı açıklamada "Geçici işçi problemini çözüyoruz, bu mesele tarihe karışacak" şeklinde konuştu.

Emeklilere yönelik flaş uyarı... Akbank, Yapı Kredi, ING Türkiye, TEB, Türkiye İş Bankası, Finansbank, Yapı Kredi

Emekli vatandaşlara yönelik promosyonlarla ilgili flaş bir uyarı geldi. Promosyonda fiyatlar güncellendi. Emekli vatandaşların buna göre hareket etmesi gerektiği belirtildi.

Bankalardan depremzedelere yönelik yeni kararlar! Hangi kredi borçları ertelenecek? Hangi borçlar silinecek?

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu toplanarak deprem bölgesindeki çalışmaları görüştü. Birliğin depremzedelere yönelik aldığı tavsiye kararlarına göre, bireysel ve ticari kredi müşterilerinin borçlarının ertelenecek veya belirli şartlar kapsamında silinecek.

Merkez Bankası’ndan depremzedelere yönelik ‘zorunlu' hamle! O krediler zorunlu karşılıktan muaf olacak!

Türkiye Bankalar Birliği’nin depremzedelere yönelik kredi borçlarını 6 ay ötelenmesine ilişkin tavsiye kararının ardından bir düzenleme de Merkez Bankası’ndan geldi.

Bankalar da depremzedeler için seferber! Bankalar, depremzedelere yönelik hangi kararları aldı? Kredi borçları ne olacak

Kahramanmaraş depreminin ardından iş ve ekonomi dünyasının yanı sıra finans sektöründen de bölgeye destek ve yardım yağıyor. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı yazılı açıklama ile depremden etkilenen müşterilerine yönelik aldıkları kararları ve bölgeye sağlanan destekleri paylaştı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Avrupa Birliği’nden Rusya’ya veto! Payını yüzde 7,5'e düşürdü

Avrupa Birliği (AB), enerjide Rusya'ya bağımlılık halinden amacı ile için aldığı tedbirler ile doğal gaz ithalatında Rusya'nın payını yüzde 40 oranından yüzde 7,5'e düşürdü. İşte detaylar…

Afetlere Yönelik İşbirliği Protokolü Haberi

Afetlere Yönelik İşbirliği Protokolü


     AFAD Binası'nda gerçekleşen imza töreninde protokolü, AFAD adına Başkan Dr. Fuat Oktay ve TÜBİTAK adına Başkan Prof. Dr. Yücel Altunbaşak imzaladı. 

     AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay törende yaptığı konuşmada, son bir yıl içinde yaptıkları çalışmaları çeşitli platformlarda dile getirdiklerini belirterek, bu protokol ile projelerin hayata geçmesine yönelik aşamalardan birinin tamamlandığını söyledi. AFAD olarak iki şeyi yapmak istediklerini ifade eden Oktay, ''Birinci aşamada, özellikle Türkiye'nin afetlere müdahale noktasında daha hazır hale geliyor olmasını sağlamak, bu anlamda klasik yöntemlerin ötesinde ileri teknolojileri kullanıyor olalım ve kriz yönetiminden risk yönetimine geçiyor olalım'' dedi. Bu şekilde tüm Türkiye'deki tehlikelerin belirleneceğini, risk analizlerinin yapılabileceğini anlatan Oktay, riski yüksek olanları önceliklendirerek onların önlenmesine yönelik projeler oluşturmaya, bu projelerin ulusal ve uluslararası kaynaklardan...