24 / 04 / 2024

Aile taşınmazlarına tedbir koyulması

Aile taşınmazlarına tedbir koyulması

Posta yazarı Tamer Heper, 'Annem vefat etti, onun maaşı babama kaldı. Babam ise varlıklı, gayrimenkulleri var ancak ben muhtaç olduğum halde bana bakmıyor. Ben babamdan nafaka alabilir miyim, mallarına tedbir koyabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye'nin çeşitli kentlerindeki bazı taşınmazların, bu illerde gerçekleştirilecek yatırımlarımlarından dolayı acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Deprem bölgesindeki vakıf taşınmazlarından 3 ay boyunca kira alınmayacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen şehirlerdeki bazı taşınmazların 3 aylık kira alacaklarından vazgeçildi.

İzmir’de yaşayanlar dikkat! Taşınmazlar tam 3 yıllığına kiraya veriliyor! Bu ihaleyi kaçırmayın!

İzmir’de yaşayanlar için önemli bir ihale ilanı yayımlandı. Taşınmazlar tam 3 yıllığına kiraya veriliyor! İşte detaylar…

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Tabiat Varlıkları, Doğal Sit Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Kalan Yapı Yasaklı Taşınmazların Hazine Taşınmazları ile Değiştirilmesi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31824 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Hazine taşınmazlarına, 2B arazilere ve tasarruf finansman şirketlerine yeni düzenleme! Komisyonda onaylandı!  

Hazine taşınmazlarının satışı ile kiralamasına, 2B alanlarında yer alan taşınmazlara, tasfiye edilen tasarruf finansman şirketlerine ilişkin düzenlemeleri de içeren yeni vergi ve ekonomi paketi komisyonda kabul edildi. İşte yeni paketin içeriği...

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31705 Sayılı Resmi Gazete'nin Mükerrer sayısında yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

5 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesine kayıtlı 5 şehirdeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı...

ÖİB'den Ankara ve Balıkesir'deki bazı taşınmazların satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, başkent Ankara ve Balıkesir'de yer alan bazı taşınmazların satışı için onay verdi.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aile taşınmazlarına tedbir koyulması Haberi

Aile taşınmazlarına tedbir koyulması

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Annem vefat etti, onun maaşı babama kaldı. Babam ise varlıklı, gayrimenkulleri var ancak ben muhtaç olduğum halde bana bakmıyor. Ben babamdan nafaka alabilir miyim, mallarına tedbir koyabilir miyim?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Annem vefat etti, onun maaşı babama kaldı. Babam ise varlıklı, gayrimenkulleri var ancak ben muhtaç olduğum halde bana bakmıyor. Ben babamdan nafaka alabilir miyim, mallarına tedbir koyabilir miyim?

★ ★ ★ ★ ★

Önce şunu söylemeyi bir görev addettim. Bir baba muhtaç olan evladına nasıl bakmaz, nasıl yardım etmez, bunu anlamak mümkün mü? Bizde kabul edilen bir inanış var, “Yemez yedirir, giymez giydirir”... Anne-baba budur.

★ ★ ★ ★ ★

Çok ender tanık olduğum bir olayı anlatayım. Genç bir...