19 / 04 / 2024

akçansa 3. köprü çimento

akçansa 3. köprü çimento

Akçansa, 3’üncü Boğaz Köprüsü’nün betonarme ayakları için ‘100+’ adını verdiği, hem yüke hem de iklim koşullarına bir asır sorunsuz şekilde dayanacak özel çimento üretti.

3. Köprü bağlantı yollarında son durum!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında inşa edilen 116 kilometrelik otoyol ve otoyola erişimi sağlayan bağlantı yollarının büyük bir bölümü tamamlandı. Otoyolda Akıllı Ulaşım Sistemi için çalışma başlatıldı.

Rakamlarla Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3.köprü)!

3. Boğaz Köprüsü'nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy bölümü, 60 kilometrelik 8 şeritli ana yoldan oluşacak. Garipçe-Poyrazköy arasındaki 3. köprü 1408 metre uzunluğunda...

Akçansa'dan 3.köprüye özel çimento!

İstanbul’a inşa edilen 3. köprünün betonu için asırlarca dayanacak özel bir çimento üretildi. Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, “Avrupa’nın en büyük yapılarından biri olan 3. köprünün betonunu özel bir çimentodan ürettik." dedi..

Akçansa 3. köprüye özel çimento üretti!

Akçansa, 3’üncü Boğaz Köprüsü’nün betonarme ayakları için ‘100+’ adını verdiği, hem yüke hem de iklim koşullarına bir asır sorunsuz şekilde dayanacak özel çimento üretti.

3. köprü otoyoluna Kocaeli'den 8 bağlantı olacak!

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Körfez Ticaret Odası’na yaptığı ziyarette, İzmit ’in kuzeyinden geçecek olan 3. köprü yoluna Kocaeli'den 8 bağlantı yolu olacağını söyledi

3. Köprü'de kulelerin yüksekliği 305 metreye ulaştı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın “Bu hafta köprünün ilk tabliyesini atacağız. Silueti de yavaş yavaş görülmeye başlanacak” açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği 3. köprü inşaatında kulelerin yüksekliği 305 metreye ulaştı

3. köprünün betorname işlemi tamamlandı!

Yapımı hızla devam eden 3. köprüde kulelerin betonarme işlemi biterken, köprüye atılacak tabliyeler için inşaata yüzen vinç getirildi. Haydarpaşa Limanı’nda bekletilen tabliyeler ise ilk kez görüntülendi.

Yücel Çelikbilek'ten 3. Köprü'ye ziyaret!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Çelikbilek, 3. Köprü'nün üzerinden raylı sistem geçen tek katlı asma köprü olarak dünyada ilk olduğunu vurguladı.

3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdı!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ulaşım alanındaki mega projelerin konut sektörüne getirdiği hareketliliğe işaret etti. Durbakayım, 3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdığını söyledi...

3.havalimanı ve 3.köprüde kesilen ağaçlar için 5 fidan dikilecek!

'Çılgın Projeler' için ağaç kesimi polemiği Meclis'e taşındı. 3. Köprü, 3. Havalimanı ve bağlantı yolları için ne kadarlık orman alanın yok edildiğini soran CHP'li Umut Oran'a cevap, Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu'ndan geldi..

3. köprü inşaatından son durum fotoğrafları!

IC İçtaş – Astaldi JV tarafından çalışmaları yürütülen 3. köprü projesinin 2014 yılı bitiminde son hali görüntülendi. İşte 29 Ekim 2015 tarihinde açılacak olan 3. köprü projesinin son fotoğrafları...

3. köprü ve kanal, Riva’yı uçuracak!

İstanbul Riva, hem yatırımcıların hem de doğal hayat yaşamak isteyenlerin tercihi. 3. köprü, Kanal Riva gibi projelerde değeri yükselen bölge, geniş yeşil alanlarıyla öne çıkıyor.

3.köprünün silüeti Ocak ayında görülecek!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Paşaköy’den Odayeri’ne giden 95 km’lik Kuzey Marmara Otoyolu’nun 29 Ekim 2015’te açılacağını belirtti. Elvan, 3.köprünün silüetinin Ocak ayında görüleceğini de söyledi..

akçansa 3. köprü çimento Haberi

akçansa 3. köprü çimento

Sabancı Çimento Grubu şirketlerinden Akçansa’nın Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, İstanbul’da inşası süren 3. Boğaz Köprüsü’nün beton ayakları için 100 yıl dayanabilecek özel bir çimento ürettiklerini söyledi. Sabancı Çimento Grubu şirketlerinde ve sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere düzenlenen toplantıda konuşan Hacıkamiloğlu, yer aldıkları projelere geçen yıl İstanbul’da inşa edilecek 3’üncü Boğaz Köprüsü’nü de eklediklerini belirterek, şöyle devam etti:


Çekmece’de üretildi

“3’üncü Boğaz Köprüsü’nün ayakları betonarme inşaat tekniğiyle yapıldı. 300 küsür metreyle Avrupa’nın en büyük yapılarından biriydi. Hem Anadolu yakasında hem de Avrupa yakasında kurduğumuz tesislerle bu özel betonu özel bir çimentodan ürettik. Büyükçekmece fabrikasında ürettimiz çimentoyla 100 yıl sorunsuz bir şekilde hem o yüke hem o trafiğe hem de iklim koşullarına dayanabilecek bir beton ürettik. 100+ adını taşıyan ürünümüz her türlü fiziksel...