27 / 04 / 2024

Akkuyu ve Sinop santralleri yatırım

Akkuyu ve Sinop santralleri yatırım

Taner Yıldız: "Ülkemizde 2023'e kadar işletmeye alınmasını planladığımız Akkuyu ve Sinop nükleer güç santrallerinin inşaat ve işletmeye geçiş süreçlerinde 8'er milyar dolardan toplam 16 milyar dolarlık yerli yatırım öngörüyoruz" dedi

TOKİ'den Sinop Merkez'e 317 konut ve 4 dükkanlık yeni proje!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Sinop Merkez'de 317 konut ve 4 dükkanlık yeni proje inşa edecek.

20 bin TL maaş! İşte aranan şartlar

Yetişmiş kaynakçı ve montaj ustaları, Akkuyu ve Karadeniz Gazı projelerinde çalışmaya gidince, piyasada bu işi yapacak eleman sorunu ortaya çıktı. Şirket sahipleri “Ustalar büyük projelere gidiyor. Yurt dışına çalışmaya gidenler de var. 20 bin lira maaş veriyoruz ama usta yok." dedi.

TOKİ bugün resmen düğmeye basıyor! O 4 ile 1.230 yeni konut geliyor! Ev alacaklara müjde!

TOKİ, Hatay, Kahramanmaraş, Aydın ve Sinop illerindeki 1.230 yeni konut için  bugün düğmeye basıyor. 4 ildeki yeni projelerin ihalesi bugün yapılacak. İşte merak edilen TOKİ projelerine ilişkin tüm detaylar...

TOKİ'den o 4 ile 1.230 yeni konut müjdesi! Pazartesi resmen düğmeye basılıyor! 

TOKİ, Hatay, Kahramanmaraş, Aydın ve Sinop illerindeki 1.230 yeni konut için düğmeye bastı. 4 ildeki yeni projelerin ihalesi pazartesi günü gerçekleştirilecek. İşte merak edilen tüm detaylar...

Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 952 konutun yapımına başlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Kastamonu, Sinop ve Bartın'da 952 konut ve 170 köy evinin yapımına başlandığını açıkladı.

Kastamonu ve Sinop için acele kamulaştırma kararı!

Kastamonu ve Sinop illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Sinop Gerze ve Erfelek'te konut fiyatları katlandı!

Sinop'un Gerze ve Erfelek ilçelerinde konut ve arazi fiyatları adeta tavan yaptı...

TOKİ'den Sinop'a 317 konut ve 4 dükkan!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sinop'ta 317 yeni konut inşa edecek.

TOKİ Sinop'ta 317 konut ve 4 dükkan inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Bakanlığı Sinop Merkez'de 317 konut ve 4 dükkan hayata geçirmek için düğmeye bastı.

Sinop Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi'nde 50 adet iş yeri yaptırılacak!

Sinop Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Sinop Boyabat Marangozlar ve İnşaatçılar Küçük Sanayi Sitesine ait 50 adet işyeri yapım işi ihale ediyor.

Tokat, Sinop, Kastamonu, Çankırı ve Amasya'dan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Tokat, Kastamonu, Çankırı ve Amasya'da sivil toplum kuruluşları, Sinop'ta AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki verdi...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Akkuyu ve Sinop santralleri yatırım Haberi

Akkuyu ve Sinop santralleri yatırım


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'de 2023'e kadar işletmeye alınmasını planladıkları Akkuyu ve Sinop nükleer güç santrallerinin inşaat ve işletmeye geçiş süreçlerinde 8'er milyar dolardan toplam 16 milyar dolarlık yerli yatırım öngördüklerini bildirdi.


Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nükleer yatırımın gerçekleşeceği üç ana kategorinin inşaat, makine ve ekipman ile elektrik aksamdan oluştuğunu belirtti. 


Yerli yatırım için öngörülen rakamın önemli kısmını inşaat faaliyetlerinin oluşturacağını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:


"Bu yatırımın yerli firmalarca yapılması için mevcut envanter çalışmasını tamamladık. Nükleer ekipman tedarikçiliğine yönelik araştırmamıza göre ülkemizde 460 firmanın bu alanda faaliyet gösterebileceğini tespit ettik. Bakanlık olarak, nükleer standartlara uygun ekipman üretimi için firmalarla işbirliği projeleri gerçekleştireceğiz. Böylece yerli firmalar uluslararası firmalarla işbirliği yaparak Türkiye'deki projelerde tedarikçi olabilecek. İki nükleer santral devreye...