29 / 03 / 2024

alanya haberleri

alanya haberleri

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından hazırlanan mayıs ayı sektör raporuna göre, Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu.

Ünlü İspanyol fotoğrafçı Ainhoa Goma Alanya'da!

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği'nin sponsorluğunda 4 gün boyunca bölge tanıtımı için Antalya'da bulunan 'Lonely Planet Traveller' dergisinin İspanyol fotoğrafçısı Ainhoa Goma Alanya'ya geldi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği spor turizmini destekliyor!

ALTİD ve Alanya Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen 2014 Nations Challenge By Head 12 Yaş Erkekler Tenis Final Grup Müsabakaları 7 Ağustos Perşembe günü Alanya Park ve Turgay Soysal Tenis Kulübü Tesisleri’nde başladı.

Hüseyin Güney: Alanya'da su sorunu yaşanmayacak!

Alanya'nın, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlanması ile birlikte ASAT Alanya Şube Müdürü Hüseyin Güney önce şehrin su konularındaki sorunlarını tespit edip, daha sonra çözümü noktasında çalışıyor.

Alanya'da denize cephe arsa fiyatları yüzde 50 arttı!

Antalya'da Tekirova-Alanya aksında denize cephe boş arsa neredeyse kalmadı. Bölge genelinde turizm tesisi yapımına müsait arsaların metrekaresi ise 400 avro ile bin avro arasında değişiyor...

Alanya'da Spor ve Doğa Turizmi atağı!

Alanya Turistik işletmeciler Derneği'nin, Doğa Sporları Kulübü (ALDOSK), Turizm Tanıtma Vakfı ve belediye ortaklığında hazırladığı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın desteklediği Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi' hayata geçirildi.

Alanya'da inşaat sektörüyle ilgili 581 yabancı şirket kuruldu!

Alanya'da 33 farklı ülkeden 581 yerleşik yabancı, ticaret yaparak üçe ekonomisine katkıda bulunuyor. Alanya'yı, Avrupa ülkelerinin yanında Rusya, ABD, İran ve Kazakistan gibi değişik ülkelerden çok sayıda yatırımcı şirket kurmak için tercih ediyor...

Alanya'da 581 yabancı şirket kurdu!

Alanya'da 33 farklı ülkeden 581 yerleşik yabancı, ticaret yaparak ilçe ekonomisine katkıda bulunuyor. Alanya'yı, Avrupa ülkelerinin yanında Rusya. ABD, Iran ve Kazakistan gibi değişik ülkelerden çok sayıda yatırımcı şirket kurmak için tercih ediyor...

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

THY Gazipaşa Alanya seferlerine bugün başlıyor!

THY'den yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları (THY), Antalya'nın Alanya ilçesine 45 kilometre uzaklıktaki Gazipaşa Havalimanı seferlerine bugün başlıyor. Bugün itibarıyla her gün karşılıklı olmak üzere hafta da 14 sefer düzenlenecek.

Alanya'da Plajlarda Güvenlik Çalışması projesi başlıyor!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin önlem amaçlı afiş projesine destek verecek. Önlem amaçlı afiş projesine destek verilecek. Afişler dört dilde hazırlanarak plajlarda sergilenecek.

Avrasya GYO Alanya'daki 2 gayrimenkul raporlarının revizesini yayınladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Alanya'da yer alan 2 gayrimenkul raporlarının revizesini yayınladı.

Alanya Belediyesi 15 şanslı aileyi ağırlayacak!

Alanya Belediyesi bu yıl da 15 aileyi birer hafta Alanya ’da ağırlayacak.Avrupa’da yaşayan Türklere yönelik 1 haftalık bedava tatil kampanyasıyla 15 aile çoluk çocuk bir hafta Alanya’da tatilin keyfini çıkaracak.

Apron İnşaat Alanya'da yeni projeye başladı!

15 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Apron inşaat, Alanya'da ilk projesinin temelini attı. Apron Home adı verilen 2 blok 128 daireden oluşan projenin yüzde 95'i satıldı...

Alanya'dan arsa alan Hollandalı çiftin 7 yıldır süren 'senet' kabusu!

Antalya'nın Alanya ilçesine yerleşen zengin bir Hollandalı çift, buraya yerleşmek için gayrimenkul işi yapan bir kişiden arsa aldı. Çift, arsayı aldıkları kişiye bir de villa yaptırdı. Çift, villanın teslimi sürecinde Türk tarafı ile bir dizi sorun yaşadı

alanya haberleri Haberi

alanya haberleri

Antalya'ya gelen İranlı turist sayısı ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 463,9, İsrailli turist sayısı ise yüzde 146,5 arttı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından hazırlanan mayıs ayı sektör raporuna göre, Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu. Kent geçen yıl 1 milyon 253 bin kişi ağırlamıştı. Ocak-nisan döneminde Antalya, Alman pazarında yüzde 4,4 düşüşle 466 bin 816'ya geriledi. Rusya pazarında ise büyüme sürdü. İlk dört ayda yüzde 17,9 büyüyen Rusya pazarı 210 bini aştı. 


Öte yandan Antalya, Hollanda ve İngiltere pazarlarında yüzde 4'ün üzerinde büyüme yakaladı. Geçen yıl gerileyen İran pazarı ise 4 kattan fazla gelişme gösterdi. Ocak-nisan döneminde İran pazarı...