26 / 04 / 2024

almanya elektrikli otomobiller

almanya elektrikli otomobiller

Dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden Almanya'da benzinli ve dizel otomobillerin sonu geliyor. Avrupa Parlamentosu Komitesi, benzinli ve dizel otomobilleri yasaklayan kararı açıklarken içten yanmalı otomobil üretimiyle elektrikli otomobil üretimi arasındaki makas daraldı.

En ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

Türkiye'deki elektrikli otomobil modellerinin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu nedenle araba almak isteyenler en uygun elektrikli araba fiyatlarını araştırıyor. Peki en ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

Türkiye'de satılan elektrikli otomobiller ve güncel fiyatları...

2023 senesinde elektrikli otomobil satışlarında yüzde 844 oranında yükseliş yaşandığı kaydedildi. Buna göre, 2024 senesine girilmesi ile beraber markalar listelerini güncellemeye başladığı belirtildi. İşte haberin detayları... 

Elektrikli arabalar 2024'e damga vuracak! İşte satışa çıkacak yeni elektrikli otomobiller

Elektrikli otomobiller 2024 yılına damga vuracak. Her hafta yeni bir model tanıtılması planlanan elektrikli otomobil piyasasında 60'ın üzerinde yeni modeller satışa çıkacak.

Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla

Otomobil piyasasında her geçen gün artan elektrikli otomobiller için şarj istasyonları sorun haline gelmeye başladı. Peki Bina ve site otoparklarına şarj istasyonu kurulabilir mi? İşte 12 soruda tüm detaylarıyla...

Türkiye'de elektrikli otomobile yoğun talep! Satışlar yüzde 862,8 arttı!

Türkiye'de son dönemde elektrikli otomobiller yoğun talep görüyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneğinin (ODMD) derlediği verilere göre 9 ayda 39 bin elektrikli otomobil satıldı.

Türkiye’nin en ucuz elektrikli SUV modeli olacak: İşte karşınızda Leapmotor C10

Türkiye'nin en ucuz elektrikli SUV modeli olacak olan Leapmotor C10'nun Almanya'da tanıtımı gerçekleştirildi.. İşte Leapmotor C10'un özellikleri...

Avrupa'da elektrikli otomobil satışlarında yükseliş hız kesmiyor!

Avrupa'da araç tescilleri Haziran ayında yüzde 19 oranında arttı. Araç satışlarında yükseliş serisi 11. aya ulaşırken, elektrikli otomobil satışları sadece Almanya’da yüzde 64 oranında artış gösterdi.

Elektrikli otomobiller nasıl şarj edilir? Elektrikli araçların şarj maliyeti ne kadar? Tek tek hesaplandı! 

ODMD verilerine göre 2023 yılı ilk 3 ayında 4 bin 670 adet elektrikli araç satıdı ve pazar payı yüzde 2,7'ye yükseldi. Peki elektrikli araçların şarj maliyeti ne kadar?

Elektrikli otomobiller için yıl sonuna kadar en az 200 adet şarj istasyonu kurulacak!

Fosil yakıtların gündemden düşmesi, 2035 sonrasında AB ülkelerinde dizel ve benzinli araçların artık satılmama kararı sonrasında gözler elektrikli otomobil pazarına ve yakıt kaynağı olan şarj istasyonlarına çevrildi

Togg sonrası İSPARK otoparklarına elektrikli şarj istasyonları kuruluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İSPARK otoparklarına elektrikli otomobiller için elektrikli şarj istasyonu kurulacak. İSPARK Genel Müdür Yardımcısı Samet Aslan 2030 yılında İSPARK otoparklarının kapasitesinin yüzde 10'unun elektrikli araçlara hizmet vermesinin amaçlandığını söyledi.

Elektrikli Opel Mokka-e'ye tek kuruş zam gelmedi! İşte Opel Mokka-e 12 Şubat 2023 fiyat listesi! Hemen bakın!

Almanya'nın Altın Direksiyon ödüllü otomobili elektrikli Opel Mokka-e'ye tek kuruş zam gelmedi. Peki Opel Mokka-e'nin güncel fiyatları ne kadar? İşte Opel Mokka-e 12 Şubat 2023 fiyat listesi... Hemen bakın...

Elektrikli otomobile ilgi beklentileri bile aştı! Milyonlarca adet!...

Küresel bir sorun haline gelen akaryakıt fiyatlarına hemen çözüm olamasa da elektrikli otomobiller geleceğe dönük umut vadediyor. Henüz geçmişi yeni olmasına rağmen elektrikli araçların geçen yılda gerçekleşen satış miktarı, beklentilerin ötesine çıktı.

Temsa’dan Avrupa’nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü!

Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren Temsa, yeni elektrikli araç modeli olan LD SB E’yi, Almanya Hannover’de düzenlenen IAA Transportation fuarında ilk kez tanıttı. Temsa bu modeli ile Avrupa’nın ilk elektrikli şehirlerarası otobüsüne imza atacak.

almanya elektrikli otomobiller Haberi

almanya elektrikli otomobiller

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2035 yılından itibaren yeni benzinli veya dizel otomobil satışı yapılamayacak. Avrupa'nın en büyük otomotiv üreticisi Almanya'da bu karar kapsamında benzinli ve dizel otomobil satışlarını azaltırken elektrikli otomobil üretimini artırdı. Ülkede ilk kez elektrikli otomobil üretimiyle içten yanmalı motorlu araç üretimini birbirine çok yaklaştı.

BMW, MERCEDES VOLKSWAGEN ELEKTRİKLİ ARAÇLARA GEÇİYOR

Ülkede üretilen elektrikli otomobillerin sayısı bir yılda yüzde 86 arttı. Alman otomotiv endüstrisi 2021 yılında, 12,6 milyar euro değerinde yaklaşık 300 bin elektrikli araç ihraç etti. 

 Almanya'da geçen yıl 328 bin elektrikli otomobil üretildi. Almanya İstatistik Dairesi'nin paylaştığı bilgilere göre bu rakam, 2020 yılına oranla yüzde 85,8, 2019 yılına kıyasla ise yüzde 268 oranında artışa tekabül ediyor.

Açıklanan sayılar, ülkedeki otomobil fabrikalarında hâlâ çok daha fazla içten yanmalı motorlu araç...