25 / 04 / 2024

Antalya izmir hızlı tren

Antalya izmir hızlı tren

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Antalya'yı yakın gelecekte İzmir'e otoyolla ve hızlı trenle bağlamayı da planlıyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor." diye açıklama yaptı. 

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili verdiği soru önergesine 6,5 ay sonra yanıt geldi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2013’te temeli atılan ve 2016’da bitmesi öngörülen projenin 2027’de biteceği yanıtını verdi.

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İzmir hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı tren projesinin 2026 senesinde tamamlanacağını duyurdu. İşte Uraloğlu'nun açıklaması ve haberin detayları...

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı 2027'de açılıyor! Bakandan son dakika müjdesi: 1 yıl erken tamamlanacak! 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılışı 2027'de gerçekleştirilecek. Bakan Uraloğlu, hattın 1 sene erken tamamlanacağını belirtti. Peki Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda hangi duraklar var? 

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesiyle ilgili son dakika gelişmesi! Seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası 14 saat olan seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini söyledi. 

TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Ankara-İzmir Hızlı Treni ile 14 saatlik yolculuk 3,5 saate inecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Treni projesinin bitirilmesi ile 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini belirtti. İşte detaylar...

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı ne zaman açılıyor? Resmen tarih verildi! Ankara-İzmir arası 3,5 saate düşecek!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın açılış tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar ve o tarih...

İngiltere'den Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı için 2.3 milyar dolarlık kredi!

İngiltere tarafından Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'na kredi desteği müjdesi verildi ve 2.3 milyar dolarlık altyapı ihracat finansman kredisinin verileceği duyuruldu. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda altyapıları çalışmaları tamamlanıyor!

2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ankara-İzmir YHT projesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinde son durum ne?

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin temeli 2013'te atılmıştı. Peki Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da alıcısını en hızlı bulan ilçelere ilişkin araştırma gerçekleştirdi. Satılık evlerde ilanlar İstanbul’da 65, İzmir ve Antalya’da 67, Ankara ve Bursa’da 72 gün yayında kalarak alıcıyı buldu.

Ankara-İzmir Hızlı Tren projesinde son durum ne?

Temeli 2013'te atılan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projesinin yüzde 43'ünün bitirildiği duyuruldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun da "Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 43.44 fiziksel ilerleme sağlanmıştır" dedi.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin akıbeti mecliste!

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin akıbeti ve maliyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya izmir hızlı tren Haberi

Antalya izmir hızlı tren

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Antalya'da Serbest Bölge Köprülü Kavşağı'nda incelemeler yaptı. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ekiplerinden kavşak hakkında bilgi alan Turhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizmin başkenti Antalya'nın hızlı gelişen bir kent olduğunu ifade etti. Gerek turizm gerekse tarımsal faaliyetler açısından yollarda trafik yoğunluğunun artış gösterdiğini söyleyen Turhan, "Antalya ilimiz büyüyen, gelişen Türkiye'den nasibini alıyor." dedi. 

Anadolu Ajansı'ndan Hatice Özdemir Tosun'un haberine göre Çevre illerle olan karayolları bağlantılarının önemli ölçüde bölünmüş yol haline getirildiğini sözlerine ekleyen Turhan, artan trafik karşısında bazı kesimlerde zemin kavşakların trafiği akıtmakta zorlandığını, tıkanıklıklara neden olduğunu, bu alanlarda da köprülü kavşakları hayata geçirdiklerini kaydetti.

"Köprülü kavşakla kesintisiz trafik akımı sağlanacak"

Serbest Bölge Kavşağı'nda da köprülü kavşağa ihtiyaç duyduğunu ifade eden Turhan, şu açıklamaları yaptı:

"Yaz aylarında...