20 / 04 / 2024

Antalya Kahyalar köprüsü restorasyon

Antalya Kahyalar köprüsü restorasyon

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Antalya Değirmenli Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat’ta 3 mahalleyi birbirine bağlayan Değirmenli köprüsünü yeniden inşa ediyor.

Antalya Aydıncık Köprüsü 2019'da tamamlanacak!

Antalya'da Bıçkıcı Çayı üzerinde yapımı süren Aydıncık Köprüsü'nün inşaat çalışmaları başladı. Köprünün 2019 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.

Antakya Esentepe-Altınçay Köprüsü açıldı!

Kente yaptığı yatırımlara hız kesmeden devam eden Antalya Belediyesi bu kapsamda hayata geçirdiği Esentepe-Altınçay Köprüsü'nü de hizmete açtı.

Antalya Manavgat'taki yaya köprüsünün ana gövdesi tamam!

Antalya'nın Manavgat Belediyesi tarafından yaptırılan yaya köprüsünde 70 tonluk, 72 metre uzunluğundaki çelik ana gövdenin kaldırılması işlemi tamamlandı.

Antalya Ak Köprü ile 12 mahalle birbirine bağlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanyalıların dördüncü boğaz köprüsü adını taktıkları Dim Vadisi’ndeki 12 mahalleyi bir birine bağlayan Ak Köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

Antalya Aksu Çayı Tehneli Köprüsü inşaat çalışmaları sürüyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Devlet Su İşleri(DSİ) Antalya 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür ile Aksu Çayı Tehneli Köprüsü inşaat alanında incelemelerde bulundular.

Antalya Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı!

Antalya’da yaklaşık 80 yıl önce yapılan tarihi Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı. Köprü yaklaşık 1 asır önce yapılırken olası depremde yıkılmasın diye ayaklarına silindir bilyeler konulmuş...

Antalya Mevlana Köprüsü hizmete açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Düden Çayı üzerine inşa ettiği Kepez’deki 5 mahalleyi birbirine bağlayan Mevlana Köprüsü törenle hizmete açıldı. Habibler ve Baraj mahallelerini, Şelale, Zeytinlik ve Altınova Düden mahallelerine bağlıyor...

Antalya Mevlana Köprüsü 17 Mart'ta açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Düden Çayı üzerinde Habibler ve Baraj mahallelerini, Şelale, Zeytinlik ve Altınova Düden mahallelerine bağlayacak taşıt köprüsü inşaatını tamamladı, açılış 17 Mart'ta yapılacak...

Manavgat trafiği 3 araç ve 3 yaya köprüsüyle rahatlayacak!

Antalya' nın Manavgat ilçe Belediye Başkanı ve CHP Belediye başkanı adayı Şükrü Sözen, ilçe trafiğini 3 araç köprüsü ve 3 yaya köprüsü yaparak rahatlatacaklarını söyledi...

TUSKON, Rusya ve Ukrayna inşaat firmalarıyla Dünya Ticaret Köprüsü'nde buluşturdu!

TUSKON'un düzenlediği “Dünya Ticaret Köprüsü 2012” programında 3 bin işadamı ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi

3.Köprü'yü Normandiya Köprüsü'nün tasarımcısı Michel Virlogeux yapacak!

İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. Köprü'nün yapımını da içeren 'Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy (3. Boğaz Köprüsü dahil) Kesimi'nin ihalesini İçtaş-Astaldi ortaklığı kazandı

Antalya Kahyalar köprüsü restorasyon Haberi

Antalya Kahyalar köprüsü restorasyon

Gazipaşa'ya bağlı Kahyalar Mahallesi girişindeki Bıçkıcı Çayı üzerinde bulunan, Osmanlı öncesi beylikler dönemine ait olduğu belirlenen tarihi Kahyalar Köprüsü yıkıldı. Tarihi köprü Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yatırım programına alındı, bu çerçevede rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlandı. Antalya Ekspres'te yer alan habere göre, tahmini 50- 60 bin TL ödenek ayrılan, projesi tamamlanan ve yenileme ihalesi yapılan tarihi köprü için yüklenici firma tarafından çalışmalara başlandı.

Firma yetkililerince başlatılan çalışmada, ilk olarak tarihi köprünün doğal dokusunun bozulmaması için ilk yapımında kullanılan orijinal taşlar bulunarak tarihi dokuya uygun olarak şekillendiriliyor. Köprüdeki çalışmalar aralıksız...