25 / 04 / 2024

antalya otel doluluk oranları

antalya otel doluluk oranları

Ruslar Antalya'da tatil yapmaktan vazgeçmedi. Rus turistin tercihini Türkiye'den yana kullanması ve Avrupa'da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya'daki otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı.

Otellerde yüzde yüz doluluk oranlarına ulaşıldı!

Yılın son uzun tatil fırsatını sunan Kurban Bayramı'nda tatil süresinin 9 gün olması nedeniyle Akdeniz ve Ege sahillerindeki otellerde, yüzde 90 ila 100 arasında doluluk oranlarına ulaşıldı. Bayramda her keseye uygun tatil imkanları sunuluyor.

Antalya'da milli park alanına beş yıldızlı otel yapma talebi! Bakanlığa resmen başvuru yapıldı!

Erkan Güral’ın şirketi NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Anonim Şirketi,  Antalya’da “milli park alanı”nda beş yıldızlı otel işletmek için Bakanlığa başvuruda bulundu.

Antalya Kemer'e 445 milyonluk 5 yıldızlı otel yatırımı! 

Hayat Sağlık Hizmetleri Yatırım İşletmecilik Turizm Taahhüt Tic. Ve San. A.Ş, Antalya Kemer'e 445 milyonluk otel yatırımı yapacak. Proje kapsamında 249 oda 1000 yatak kapasiteli turizm konaklama tesisi kurulacak.

Serenity Hotels'ten Antalya'ya 5 yıldızlı otel geliyor!

Serenity Hotels, Antalya Alanya'daki yeni otel yatırımı için düğmeye bastı. 279 milyon 357 bin TL'ye mal olacak projede 215 oda yer alacak.

Port Nature Otel oda sayısını artırıyor! Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak! 

Antalya İli, Serik İlçesi, Boğazkent Mahallesi, 273 ada, bir parsel üzerinde Aras İnşaat tarafından yapılan Port Nature Otel’de kapasite artışına gidiliyor. Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak.

Antalya Konyaaltı'na 140 odalı yeni otel geliyor! 138 milyon 755 bin TL'ye mal olacak!

RG Gayrimenkul İnşaat tarafından Antalya İli, Konyaaltı İlçesi, Arapsuyu Mahallesi, 3779 Ada 14 Parsel adresinde, 2 bin 977 bin metrekare alana toplam 140 oda 300 yatak kapasiteli yeni otel geliyor. 

Antalya'ya 4 yıldızlı, 221 milyon 874 bin TL'lik yeni otel geliyor!

Sirkeci İplik Tekstil Petrol Ürünleri Transmarin Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi otel projesi için düğmeye bastı. Antalya'ya 4 yıldızlı 221 milyon 874 bin TL'lik yeni otel geliyor...

Max Level Hotel-SPA için düğmeye basıldı! Antalya'ya 5 yıldızlı otel geliyor!

Ilgınlar Turizm, Antalya Manavgat'ta hayata geçireceği yeni otel projesi için düğmeye bastı. 486 oda ve 1060 yatak kapasiteli otel 206 milyon 656 bin TL'ye mal olacak.

Antalya Konyaaltı'na 5 yıldızlı 220 odalı yeni otel geliyor!

Eryap Mobilya San. Ve Tic. A.Ş. Antalya Konyaaltı ilçesine yeni otel projesi için hareket geçti. Yeni otel projesi 163 milyon 915 TL'ye mal olacak.

Otel odalarına yüzde 43 zam! İstanbul’da oda fiyatları 2 bin 790 liraya yükseldi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) rakamlarına göre, 2022'de ülke genelinde otel doluluk oranları önceki yıla göre yüzde 28’lik artış gösterdi. İstanbul’da oda fiyatları 91 Euro’dan,136.8 (2790 TL) Euro’ya kadar çıktı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

Antalya Nirvana Cosmopolitan Otel açıldı!

Ünlü otel zinciri markası Kilit Grup, 21’inci oteli için Antalya’da açtı. Kilit Grup Yönetim Kurulu üyesi Tolga Kilit, pandemiden sonra otelleri etap şeklinde açmayı düşündüklerini söyledi.

NG Hotels'den Antalya'ya 1.5 milyar TL'lik otel yatırımı!

Sapanca ve Afyon'da toplam 3 otel açılışı yapan NG Hotels yatırımlarına devam ediyor. Grup son olarak Antalya'da 1.5 milyar TL'lik otel yatırımına imza attı. 

Antalya'da 5 yıldızlı otel için yıkım kararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan otel için bahçesinden yol geçmesi nedeniyle yıkım kararı alındı. Yıkım için otele gelen Manavgat Belediyesi yetkileri, otel personeliyle gerginlik yaşadı.

antalya otel doluluk oranları Haberi

antalya otel doluluk oranları

Antalya Belek'teki Ela Ouality Resort Otel Genel Müdürü Ali Tunç Batum, "Nisan ve mayıs aylarında Rusya ve Ukrayna'daki çalkantılı dönemde yapılan rezervasyonların azalmasına bağlı olarak haziran ayında Rusya bölgesinden gelenlerin sayısında küçük bir düşüş oldu. 


Fakat temmuz ve ağustos ayına yaptırdıkları rezervasyonlarla Rus turist sayısı, hazirandaki düşüşü fazlasıyla telafi ediyor. Mısır'da krizin yaşandığı 2011 Türk turizmi için doluluğun yüzde 90'ların üzerine çıktığı mutlu bir yıldı. Bu yaz Antalya dolulukta rekor yılı olan 2011 'i yakalayacak gibi görünüyor." dedi. Ela Otel'in müşterilerinin büyük çoğunluğu Rusya bölgesinden gelen turistlerden oluşuyor. Tunç Batum, "Yaz doluluk oranları yüzde 90, 12 aylık doluluk ise yüzde 60. Antalya'da oteller yılın 7 ayı istenen dolulukta, 5 ayı ise daha boş." diye konuştu. 


Antalya bölgesinde 270 kadar 5 yıldızlı...