19 / 04 / 2024

Antalya saat kulesine kubbe mi yapılacak

Antalya saat kulesine kubbe mi yapılacak

Antalya'nın simge eserleri arasında yer alan tarihi saat kulesinin üzerindeki mazgal görünümlü dendanlar sökülerek yerine aslına uygun kubbe yapılacak.

Konyaaltı Belediyesi, Antalya'da imarlı arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Antalya İli Konyaaltı Belediye Başkanlığı, Antalya Konyaaltı'nda yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 15 Mart 2023 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Antalya TOKİ kura sonuçları 2023! Antalya TOKİ kura çekilişi ne zaman 2023? Antalya TOKİ kura çekimi nerede, saat kaçta?

TOKİ Antalya kura çekiminin ne zaman olacağı büyük bir merakla araştırılıyor. İşte beklenen TOKİ Antalya kura tarihi!

TOKİ Antalya'ya 262 konutluk yeni proje müjdesi!

Dar gelirlileri kira öder gibi ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Antalya projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ Antalya projesinde son dakika! Ucuz konut bekleyen Antalyalılar dikkat! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Antalya projesinin ihalesini yarın saat 14:00'te gerçekleştirecek. İşte detaylar...

Milli Emlak Antalya'da arsa satıyor! Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere imarlı arsa fırsatı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Antalya ili, Korkuteli ilçesi Yeşilyayla Köyü'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen konut satış ihalesi 17 Ağustos 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirilecek.

İmarlı arsa arayanlar dikkat! Milli Emlak Antalya'da arsa satıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Antalya ili, Korkuteli  ilçesi Alaaddin Mahallesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen konut satış ihalesi 17 Ağustos 2022 tarihinde saat 15:15'te gerçekleştirilecek.

Emlak Konut GYO Antalya Aksu 1. Etap ihalesinin 2. oturumu 13 Haziran'da!

Emlak Konut GYO Antalya Aksu 1. Etap ihalesinin 2. oturumu 13 Haziran 2022 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Emlak Konut GYO Antalya Aksu 1. Etap ihalesine 8 firma katıldı!

Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen Antalya Aksu 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu 6 Haziran 2022 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirildi. 

Emlak Konut GYO Antalya Aksu 1. Etap ihalesi 6 Haziran'da!

Emlak Konut GYO projelerinden Antalya Aksu 1. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin ilk oturumu 6 Haziran 2022 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ, Antalya'da 3 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Antalya İli Kepez İlçesi Göçerler Mah 32 Derslikli Göçerler İlkokulu, Döşemealtı İlçesi Kırkgöz/Yeniköy Mah 20 Derslikli Yeniköy Ortaokulu ve Kemer İlçesi Göynük Mah 24 Derslikli Göynük Ortaokulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Konya-Antalya arası 2 saat 15 dakikaya düşecek!

Eğiste Viyadüğü'nde köprü üst yapı imalatının yüzde 22'si tamamlandı. Yeni proje ile Konya-Antalya arası 2 saat 15 dakikaya düşecek.

TOKİ'den Antalya'ya 3 yeni okul müjdesi! İhalesi bugün!

Antalya İli Serik İlçesi 32 Derslikli Tekeli Ortaokulu, Manavgat İlçesi 24 Derslikli Çağlayan Anadolu Lisesi ve Muratpaşa İlçesi 12 Derslikli Hacı Hafize Hakkı Saygan İlkokulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 13:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Antalya'ya 3 yeni okul müjdesi!

Antalya İli Serik İlçesi 32 Derslikli Tekeli Ortaokulu, Manavgat İlçesi 24 Derslikli Çağlayan Anadolu Lisesi ve Muratpaşa İlçesi 12 Derslikli Hacı Hafize Hakkı Saygan İlkokulu ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 13:00'te yapılacak.

Antalya saat kulesine kubbe mi yapılacak Haberi

Antalya saat kulesine kubbe mi yapılacak

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Antalya'nın kent silüetini oluşturan simge eserlerinden tarihi saat kulesinin üzerindeki mazgal görünümlü dendanlar (Kalelerde askerlerin beden ve burçlar üzerinde sığındıkları yerler) sökülerek yerine aslına uygun bir kubbe yapılacak. 

Her yıl ağırladığı yaklaşık 14 milyon civarında turist ile "turizmin başkenti" olarak anılan Antalya, "eski şehir" olarak bilinen Kaleiçi, Saat Kulesi, Yivli Minare, Kesik Minare, Tekeli Mehmet Paşa Camisi, Alaaddin Camisi, Karatay Medresesi ve Mevlevihanesi ile adeta gezginlerini Türk-İslam eserleri yolculuğuna çıkarıyor.

Kaleiçi'nin giriş kapısı alanı olarak görülen Kalekapısı bölgesinde bulunan saat kulesi, kentin simgesini ve silüetini oluşturan en önemli eserler arasında yer alıyor.

Milattan sonra 9. yüzyılda Bizans döneminde hayata geçirilen beşgen burç, 2. Abdülhamid'in kentlerdeki saat kulelerini önemsemesi üzerine 20. yüzyılın başlarında kare şeklinde yeni tarihi taşlar...