19 / 04 / 2024

aoç arazisi büyüklüğü

aoç arazisi büyüklüğü

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

Bandırma'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından ( AFAD ) yapılan açıklamaya göre, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde saat 08.04' te 4,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi...

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.Sarsıntının 6,97 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 07.01'de Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.Sarsıntı 14,7 kilometre derinlikte gerçekleşti...

Akdeniz'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Akdeniz'de, saat 07.01'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı 14,7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya 'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, sarsıntının başkent Tokyo 'nun 800 kilometre güneyindeki Bonin takımadaları yakınlarında kaydedildiğini açıkladı.

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem!

Japonya' da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, sarsıntının başkent Tokyo' nun 800 kilometre güneyindeki Bonin takımadaları yakınlarında kaydedildiğini açıkladı.

Van'da 3,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü resmi internet sitesinden alınan bilgiye göre, saat 00:45'de merkez üssü Derebey Mahallesi olan 3,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi...

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Japonya'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı.ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Araştırma Kurumu ise depremin ardından tsunami uyarısının verilmediğini kaydetti.

Gürcistan'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, saat 20. 26 ' da merkez üssü Gürcistan olan 5 büyüklüğünde deprem yerin 7.9 kilometre derinliğinde meydana geldi...

Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı 8,7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Çin, Ukrayna'dan 50 yıllığına Belçika'nın yüzölçümü büyüklüğünde arazi istedi!

Afrika'dan ABD'ye birçok yerde toprak ve arazi satın alan ya da uzun süreli kiralayan Çin, Ukrayna' dan 50 yıllığına Belçika'nın yüz ölçümü büyüklüğünde arazi istedi.

aoç arazisi büyüklüğü Haberi

aoç arazisi büyüklüğü

2018'de AOÇ arazisinin 33 bin 256 dekara düştüğü belirlenmişti. Sayıştay'ın 2019 raporuna göre ise; 1925 yılında yaklaşık 55 bin 538 dekar olan arazi satış ve devirlerle 33 bin 98 dekara kadar azaldı. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; bir yıllık süreçte 158 dekar alan daha kaybedildi. Bu miktar yaklaşık 23 futbol sahası büyüklüğünde.

Sayıştay'ın 2019 yılı raporunda; 1939 ve 1983 arasında arazinin çeşitli kurum ve kuruluşlara devredildiği ifade edildi. 2011'de çiftlikteki bazı bölümlerin sit alan statüleri kaldırılarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapımının temelleri atılmış, hemen sonrasında ise arazide Ankapark'ın inşaatı başlatılmıştı. 

2017'de arazilerin 37 bin metrekaresi TOKİ tarafından 88 milyon dolar bedelle, elçilik binası yapılması amacıyla ABD'ye satıldı. Son olarak 4 Aralık 2020 tarihinde yaklaşık 800 dönümlük AOÇ arazisi Milli Savunma ile...