19 / 04 / 2024

apartman iç kapı numaraları nasıl verilir

apartman iç kapı numaraları nasıl verilir

Bir sokakta her binaya kesirsiz ve harfsiz bağımsız bir numara verilir. Meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlerde birden fazla binaya aynı numara verilemez. Peki, apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?

Vatandaşlara 'Yarısı Bizden' çağrısı: 10 bağımsız bölümlü apartman için 14 milyon TL destek! Sakın kaçırmayın!

Konut sektörü temsilcileri İstanbul'da başlayan 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyasının kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu belirtti. İşte kampanyanın detayları ve uzmanların açıklamaları...

15 bin kişiye iş kapısı! Dev şirketlerden ekonomide çarkları döndürecek imza

Enerjisa Üretim ve Enercron YEKA-2 Rüzgar Enerjisi Santralleri için ortak çalışacak. 1,2 milyar dolarlık yatırıma imza atan şirketler 15 binden fazla kişiyi istihdam edecek. İşte tüm detaylar...

500 bin gence istihdam müjdesi! Hem geleceğin meslekleri öğretilecek hem de maaş verilecek!

Tam 500 bin gece iş kapısı açan işbaşı eğitimi de içeren aktif iş gücü programları tekrar hız kazandı. İşverenin nitelikli istihdam problemini çözüme kavuşturacak işbaşı eğitim programları, yılda yaklaşık 500 bin gence kapı açıyor. Programa katılım sağlayanlar, meslek öğrenirken günde 482 lira harçl

Euro kazanmak isteyenlere müjde! Almanya Türkiye’den 60 bin personel alacak, valizini hazırlayan geriye bakmadan gidecek

Almanya yeni iş gücü için iş kapılarını adeat sonuna kadar açtı. Almanya'ya göç etmek isteyenler için gerekli olan şartlar da peş peşe duyuruldu. Euro kazanmak isteyenler acil bakın...

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gençlere müjde 11 bin 455 personel alacak! Sözleşmeli personel alımı başvurusu ne zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 11 bin 455 kişiye iş kapısı açıyor. Bakanlık bu sene alınacak yeni personeller için duyuru yaptı. Peki, 11 bin 455 sözleşmeli personel alımı başvurusu ne zaman başlıyor?

Türk müteahhitlere Suudi Arabistan'da 10 milyar dolarlık yeni iş kapısı aralandı!

Saudi Aramco yetkilileri, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile iletişime geçerek gelecek dönem projelerinde işbirliği amacıyla Türk müteahhitlerle Ankara’da bir araya geldi. 

İBB'ye başvuran anında 7 bin lira alıyor! Peş peşe detaylar açıklandı! Hemen başvurun nakit desteği kapın! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB tarafından verilecek yeni bir desteği açıkladı. Bu kapsamda yeni evleneceklere 7 bin lira destek ödemesi yapılacak. 

İşçi başına 35 bin-48 bin TL prim teşviki veriliyor! EYT’lilere ekstra müjde var!

Sigortalı istihdamın artırılması; gençlere, kadınlara iş kapısı açılması kapsamında milyonlar vatandaş için prim indirim, teşvik ve destekler verilirken, bu imkânlardan yararlanan kişi sayısı 12 milyonu geçti. 18 başlıkta verilen prim prim teşvikinin detayları araştırılıyor.

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

Depremzedelere iş kapısı açıldı! İŞKUR 22 binden fazla işçi ve personel alacak!

Depremzedeleri ilgilendiren son dakika açıklaması İŞKUR tarafından yapıldı. Yapılan açıklamada 22 binden fazla işçi ve personel alınacağının müjdesi verildi.

Bakan Kurum duyurdu! 10 bin iş kapısı açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 10 bin mimar, mühendis istihdam edileceğini duyurdu. İşte detaylar!

Türkiye yatırım cenneti haline geliyor! Dev şirketler bir bir yatırım planlarını açıklıyor!

Dünya çapında yaşanan kriz ortamında devler rotasını Türkiye’ye çevirdi. Milyar dolarlık dev yatırımlarla ülkemize gelen dünyaca ünlü firmalar açtıkları yeni işletmeler ile binlerce kişiye iş kapısı aralayacak.

apartman iç kapı numaraları nasıl verilir Haberi

apartman iç kapı numaraları nasıl verilir

Apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?

Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelik gereğince; Bir meydan etrafında bulunan ve kapıları meydana açılan binalar numarandırılırken, bir başlangıç noktası belirlenir ve bu başlangıç noktasından itibaren saat yönünde ardışık numaralar verilir.


Çıkmaz sokaklar dahil olmak üzere, bir sokağın başından itibaren sol tarafındaki binalara 1’den başlayarak tek numaralar, sağ tarafındaki binalara 2’den başlayarak çift numaralar, birbirini takip edecek şekilde veriliyor.

      

Genel olarak, her binaya kesirsiz ve harfsiz bağımsız bir numara verilir. Meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlerde birden fazla binaya aynı numara  verilemez. Peki, apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?


Apartman, resmi bina, otel ve işhanlarının iç kapılarının numaralanması

Apartman, resmi bina, otel ve işhanı gibi birden fazla bağımsız bölüm içeren binaların iç kapı numaraları aşağıdaki esaslara...