26 / 04 / 2024

aralık ayı inşaat sektörü

aralık ayı inşaat sektörü

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Aralık ayında hayata geçirilecek düzenlemeyle inşaat sektöründeki gri alanlar ortadan kalkacak" dedi.

Araba alacaklar müjde! Kia’dan aralık ayına özel 200 bin lira indirim!

Anadolu Grubu markalarından Kia, aralık ayına özel olarak başlattığı kampanyalarda, Niro ve Sportage modelleri için 250 bin liraya sıfır faiz fırsatı sağlıyor.

MG yılın en büyük kampanyasını başlattı! Aralık ayına özel 0 faiz fırsatı!

Köklü İngiliz otomobil markası MG, yeni kampanyalar için düğmeye bastı. İşte MG'nin 0 faiz imkanı sunulan Aralık ayı kampanyası ile ilgili detaylar...

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...

Hükümetten son dakika asgari ücret açıklaması! Bakan Vedat Işıkhan zam için Aralık ayını işaret etti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Aralık ayını işaret eden Bakan Işıkhan çalışanları enflasyona ezdirmemeyi ilke edindiklerini belirtti.

Osmaniye'deki depremzedeler kalıcı konutlarına Aralık ayında yerleşecek!

Osmaniye'de 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen afetzedeler için hayata geçirilen kalıcı konutların ilk etabı Aralık ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

Google, Aralık ayından itibaren etkin olmayan hesapları silecek

ALPHABET'in Google'ı 16 Mayıs Salı günü, bilgisayar korsanlığı da dahil olmak üzere güvenlik tehditlerini önlemek amacıyla Aralık ayından itibaren iki yıl boyunca kullanılmayan hesapları sileceğini söyledi.

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış Aralık ayında yüzde 78,40’a geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre, inşaat maliyet endeksi 2022 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,44, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 78,40 artış gösterdi.

TÜİK aralık ayı güven endekslerini açıkladı! İşte puanı artan ve azalan sektörler!

TÜİK, aralık ayı perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı. İşte verilere göre artan ve azalan güven endeksleri…

Hesaplara peş peşe 3 bin 340 TL yatacak! Aralık ayı için son dakika müjdesi geldi! Bu paraları almayı sakın unutmayın!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan evde bakım parası ödemeleri arama motorlarında sık sık araştırılıyor. Hesaplara peş peşe 3 bin 340 TL yatacak. Aralık ayı için son dakika müjdesi geldi... Bu paraları almayı sakın unutmayın...

EYT'de rota çizildi! Uzmanlar peş peşe açıkladı! Aralık ayında...

EYT düzenlemesi için milyonlarca vatandaş Aralık ayını merakla bekliyor. Kendilerine emeklilik yolunun açılmasını bekleyen EYT’liler için Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tek formül olduğunu bildirmişti.

AB'de inşaat üretimi Aralık ayında yüzde 3,3 düştü!

Avrupa Birliği'nde (AB) inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin katı biçimde uygulandığı geçen yılın aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 3,3 oranında azaldı.

ABD'de inşaat harcamaları Aralık ayında piyasa beklentilerinin üzerinde!

ABD'de inşaat harcamaları, Aralık ayında aylık yüzde 1 oranında artarak piyasa beklentilerinin biraz üzerinde gerçekleşti. 

Elazığ Kömürhan Köprüsü Aralık ayında açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kömürhan Köprüsü hem Elazığ hem bölge hem Türkiye hem de dünya için örnek projelerden biri. Bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Aralık ayının içerisinde inşallah burayı tamamlayıp vatandaşımızın, bölgenin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

aralık ayı inşaat sektörü Haberi

aralık ayı inşaat sektörü

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi. 


Bakan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıt dışında hiçbir sektör bırakmayacaklarını vurgulayarak, buna sebep olan, mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuatların her alanda sadeleştirileceğini belirtti. 


Sadeleştirme çalışmalarının ardından sektörün önünün açılacağına işaret eden Şimşek, "Sadeleştirilmiş mevzuat ile sektör vergisini nasıl daha kolay ödeyeceğini bilecek. Bu şekilde devlet vergisini düzenli alacak ve kayıt dışılık da önlenmiş olacak" dedi.


Bakan Şimşek, düzenlemenin hazırlık sürecinde sektör temsilcileri ile bir araya gelindiğini ve sorunlara yerinde çözüm arandığını belirterek hazırlanan mevzuatın önümüzdeki ay hayata geçirileceğini ifade...