26 / 04 / 2024

Arazi bankacılığı

Arazi bankacılığı

2018-2020 dönemini kapsayan Yeni Orta Vadeli Program'a (OVP) göre, "arazi bankacılığı" gibi modellerle atıl tarım arazileri üretime kazandırılacak.

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 7 trilyon 908 milyar lira oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 21 milyar 270 milyon TL arttı ve 7 trilyon 908 milyar 192 milyon TL'ye çıktı.

O ilde 10 adet arsa ve arazi satılıyor! 179 bin TL'den başlayan fiyatlarla! 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ ili, Süleymanpaşa ilçesinde yer alan 3 adet arsa ile 7 adet arazi satılıyor. 179 bin TL'den başlayan fiyatlarla! İşte ayrıntılar...

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 10 milyar 248 milyon lira arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 10 milyar 248 milyon Türk Lirası artış göstererek, 7 trilyon 886 milyar 922 milyon TL'ye yükseldi.

Bankacılık sektörü kredi 7 trilyon 876,7 milyar TL oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 75 milyar 380 milyon TL arttı ve 7 trilyon 876 milyar 674 milyon TL'ye yükseldi.

Deprem felaketinde bir acı haber de bankacılık ve iş dünyasından geldi! Ünlü iş insanı sevenlerini yasa boğdu!

Kahramanmaraş merkez olmak üzere yaklaşık 10 şehrimizi birden etkileyen deprem felaketi ülkemizi derinden sarstı. Deprem nedeniyle 3 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken, bir acı haber de bankacılık ve iş dünyasından geldi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 7 trilyon 801,3 milyar lira oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 85 milyar 651 milyon TL arttı ve 7 trilyon 801 milyar 294 milyon TL'ye yükseldi.

2022 yılında Türk bankacılık sektörü ne kadar kar etti? İşte sektörün 2022 performansı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türk bankacılık sektörünün 2022 performansını açıkladı. Sektörün toplam aktifleri yüzde 55,7’lik artışla 14,3 trilyon lirayı aştı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 7 trilyon 715 milyar 643 milyon liraya çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 34 milyar 413 milyon TL arttı ve 7 trilyon 715 milyar 643 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 107 milyar 813 milyon lira arttı!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 107 milyar 813 milyon TL arttı ve 7 trilyon 681 milyar 230 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 7 trilyon 573,4 milyar lira oldu!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 5 milyar 77 milyon TL arttı ve 7 trilyon 573 milyar 417 milyon TL'ye çıktı.

Bankalar çalışanlarına ne kadar zam yaptı? İşte bankacılık sektöründe zam oranları

Özel sektör zamları merakla beklenirken bazı bankaların zam oranları belli oldu. İşte bankacılık sektöründe yapılan zam oranları

Dev bankanın genel müdüründen çarpıcı açıklama: Bankacılık artık en karlı 10 sektör arasında değil!

Türkiye’nin en büyük özel bankaları arasında yer alan Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, sermaye karlılığı bakımından bankacılık sektörünün artık karlı 10 sektör arasında bulunmadığını söyledi.

Arazi bankacılığı Haberi

Arazi bankacılığı

Tarım sektörüyle ilgili önemli düzenlemeleri içeren yeni Orta Vadeli Program'a (OVP) göre, üretimde teknolojiye dayalı kapasitenin artırılması için "arazi bankacılığı" gibi modellerle atıl tarım arazileri üretime kazandırılacak.


AA muhabirinin 2018-2020 dönemini kapsayan OVP'den derlediği bilgilere göre, Türkiye'nin Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin büyütülmesi ve ülkenin küresel değer zincirinin üst basamaklarına yükseltmesi amacıyla bilgi ve iletişim teknolojileri, imalat sanayi, madencilik ve tarım başta olmak üzere çeşitli sektörlerde teknolojiye dayalı kapasitenin artırılması hedefleniyor.


Bu kapsamda tarımsal desteklerle üretim hedefleri, verimlilik ve çiftçi gelir dengesi gözetilerek yeniden düzenlenecek. Su kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla Su Kanunu çıkarılacak.


"Arazi bankacılığı" modeli

Büyük ölçekli tarımsal işletme modeline geçiş desteklenecek. Tarımsal kredi ve hibelere ilişkin bürokratik işlemler azaltılacak, üst limitler artırılacak, tahsis süreleri kısaltılacak ve teminat sorunları hafifletilecek. "Arazi bankacılığı" gibi modellerle...