25 / 04 / 2024

asansör bakımı yasası

asansör bakımı yasası

Asansör bakımları ve bakımın kapsamı ile ilgili esaslar, 18 Kasım 2008 tarihinde 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Peki, asansör bakımları nasıl yapılır?

Ekim 2023 evde bakım maaşında son dakika! Paralar hesaplara yatırılacak!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan Ekim 2023 evde bakım maaşı ile ilgili olarak verilen detaylara göre, maaşların hesaplara yatırılacağı tarih verildi.

Evde bakım maaşı zamları peş peşe hesaplandı! Bakın hesaplara ne kadar yatırılacak!

Evde bakım maaşı zamları pek çok kişi tarafından merak edilirken, söz konusu maaşlar ile ilgili hesaplamalar da peş peşe yapıldı. Bakın hesaplara ne kadar yatırılacak...

Evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemelerinde son dakika!

Evde bakım maaşlarının hesaplara yatırılıp yatırılmadığı pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı? 

Evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakım parası alan pek çok kişi Eylül 2023 ödemelerinin yatıp yatmadığı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı?

Engelli kuzenine bakan evde bakım maaşı alır mı? Evde bakım maaşı almak isteyenler dikkat!

"Engelli kuzenime bakarsam evde bakım maaşı alabilir miyim?" sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Evde bakım maaşı almak isteyenler dikkat...

Eylül ayı evde bakım maaşı yatan iller listesi: Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı sorgulamaları eylül ayına girilmesiyle birlikte gündemi meşgul etmeye başladı. Peki, Evde bakım maaşı SMS sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı hangi illerde ödendi? Eylül 2023 evde bakım parası ne zaman yatırılacak? 

Evde bakım maaşlarının hangi illerde ödendiği ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Eylül 2023 evde bakım parası yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak? 

Evde bakım maaşı ödemelerinde son dakika! Paralar hesaplara peş peşe yatırılıyor! Hemen kontrol edin!

Evde bakım maaşı ödemelerindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve arama motorlarında sık sık araştırılıyor. Peki Ağustos 2023 evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı?

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Hesaplarına evde bakım parası yatırılanlar dikkat! Paralar bu tarihte peş peşe ödenecek! Mutlaka alın!

Hesaplarına evde bakım parası yatırılanlar dikkat... Paralar bu tarihte peş peşe ödenecek... Mutlaka alın...

Ağustos 2023 evde bakım maaşlarında son dakika! Paralar hesaplara yatırıldı mı? Acil bakın!

Ağustos 2023 evde bakım maaşlarındaki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki paralar hesaplara yatırıldı mı? Acil bakın...

Ağustos 2023 evde bakım maaşı hesaplara ne zaman yatırılacak? Zamlı evde bakım maaşlarını bekleyenler dikkat!

Ağustos 2023 evde bakım maaşı hesaplara ne zaman yatırılacak sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Zamlı evde bakım maaşlarını bekleyenler hemen bu tarihlere bakın...

Tarım Kredi marketlerinde kişisel bakım ve temizlik ürünlerinde büyük kampanya!

Kaçırılmayacak fırsatları yakalayın! Tarım Kredi Marketlerinde, ay sonuna kadar kişisel bakım ürünleri ve temizlik ürünleri için büyük bir kampanya sizi bekliyor! Hemen gelin, avantajlı indirimleri kaçırmayın!

asansör bakımı yasası Haberi

asansör bakımı yasası

Asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör bakımları ve bakımın kapsamı ile ilgili esaslar, 18 Kasım 2008 tarihinde 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. 


Yönetmelik, insanların ve/veya yüklerin taşınmasında kullanılan asansörlerin hizmete alındıktan sonra çevrenin, insanların ve canlıların sağlık ve güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak üzere; işletilmesi, bakımı, yıllık kontrolü, bakım ve servis hizmetinin denetimi ile garanti ve satış sonrası hizmetleri için uyulması gereken kuralları belirliyor.


Yönetmelik gereğince, asansörü monte eden veya onun yetkili servisi, monte edilen asansör için garanti süresi boyunca aylık bakım ve servis hizmetlerini vermesi gerekiyor.


Asansörlerin Bakımı, Bakımın Kapsamı ve Bakımla İlgili Diğer Hususlar


Bakım

MADDE 6 – (1) Bu Yönetmelik kapsamındaki asansörlerin kullanılması esnasında, can ve mal güvenliğini teminen sürekli kontrol altında tutulabilmesi için;


a) Asansörü monte eden veya onun...