20 / 04 / 2024

askeri alanlar yaban hayata mı açılacak

askeri alanlar yaban hayata mı açılacak

Kullanılmayan askeri alanlar yaban hayata açılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri arasında imzalanan protokolle kışlalardaki uygun araziler, yabani hayvanların yaşayabileceği gibi yapılandırılacak...

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul'daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, megakent İstanbul'da imara açılan asgari alanları paylaştı. İşte ayrıntılar...

Edirne’de Balkan Tarihi Müzesi açılacak!

Balkan Savaşları sırasında Edirne savunma hattının en önemli askeri alanlarından biri olan Hıdırlık Tabya, müze olarak yenileniyor. 

İstanbul'daki askeri alanlar konut projelerine mi dönüyor?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kent dışına taşınması planlanan askeri alanlar birer birer imara açıldı. Yeşil alan olan çok sayıda askeriye alan üzerinde konut projeleri yapılacak.

Zeytinburnu askeri lojmanlarının tahliyesinde sona gelindi!

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde bulunan askeri lojmanların tahliyesi tamamlanmak üzere. Yerine inşa edilecek olan Zeytinburnu Millet Bahçesi sahip olduğu 94 bin metrekarelik yüz ölçümüyle İstanbul’un en özgün yeşil alanları arasında yer alacak. 

Veysel Eroğlu: Askeri alanlar ağaçlandırılacak!

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 1. Su Konseyi Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, askeri alanların ağaçlandırılması hakkında bilgi verdi. 

Askeri alanların hepsi yeşil kalacak!

Şehir içindeki askeri alanlarla ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda kesin bir talimatı olduğunu ifade etti.

Şehir içindeki askeri alanlar rezerv alan olarak kullanılabilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Eğer deprem meselesinde rezerv alan bulamıyorsak, bazı alanları böyle değerlendirmek faydalı olabilir. Çünkü depremin her şeyden önceliği var." dedi. 

Askeri alanlarının taşınma konusu emlak sektörünün gündeminde!

İzmir’de askeri alanların şehir dışına taşınması projesi FETÖ ile mücadelede belli bir aşamaya gelinmesinin ardından emlak piyasasında yeniden konuşuluyor.

Askeri alanlar kentsel dönüşümde kullanılmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası şehir dışına taşınılması kararı alınan askeri arazilerin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

askeri alanlar yaban hayata mı açılacak Haberi

askeri alanlar yaban hayata mı açılacak


Kullanılmayan askeri alanlar yaban hayata açılıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri arasında imzalanan protokolle kışlalardaki uygun araziler, yabani hayvanların yaşayabileceği gibi yapılandırılacak.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri  Kurmay Başkanı Komutanlığı arasında ağaçlandırma ve yaban hayatının geliştirilmesine dair işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı sorumluluk sahasında ve hazine arazilerinde ağaçlandırma faaliyeti yürütülmesi ve ağaçlandırılan sahalarda yaban hayatının geliştirilmesi amaçlanıyor.


YANGINA ANINDA MÜDAHALE 


Protokole göre; Orman Bakanlığı, askeri sahaların toprak analizini yaparak ağaçlandırma ve toprak muhafaza uygulamaları yapacak. Askeri sahalara dikilecek fidanlar bedelsiz olarak Orman Bakanlığı'nca tahsis edilecek. Askeri alanlarda çıkabilecek herhangi bir orman yangınında, izne gerek duyulmadan ilgili birlik komutanlığının bilgisi dahilinde doğrudan 

müdahale edilecek.



VOLKAN YANARDAĞ/...