19 / 04 / 2024

Atakan Yüklü deprem uyarısı

Atakan Yüklü deprem uyarısı

Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi İkinci Başkanı Atakan Yüklü, tarihsel dönemde depremler nedeniyle Antalya'nın çevresindeki antik kentlerde felaketler yaşadığını dile getirerek, "Şu an bu bölgede hareketlilik bizi endişelendirmektedir." diye konuştu.

Akdeniz'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Akdeniz'de yaşanan deprem fırtınaları sebebiyle Helen Yayı Girit Adası bölgesinde 7 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirtti... 

Atakan Yüklü: Akdeniz'de 7'nin üzerinde deprem olabilir! 

Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski 2'nci Başkanı Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Akdeniz'de 7'nin üzerinde deprem beklediklerini, deprem dolayısıyla tsunaminin de oluşabileceğini belirtti...

Bartın’da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, kent merkezinde 06.53’te 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntı, 4,5 kilometre derinlikte gerçekleşti.

İskenderun Körfezi'nde 3.6 büyüklüğünde deprem oldu!

İskenderun Körfezi'nde 3.6 büyüklüğünde deprem oldu. Merkez üssü İskenderun Körfezi olarak saptanan deprem yerin 26.27 kilometre derinliğinde olduğu için hafif hissedilirken, herhangi bir hasara da neden olmadı.

İskenderun Körfezi'nde 3.6 büyüklüğünde deprem oldu!

İskenderun Körfezi'nde 3.6 büyüklüğünde deprem oldu. Merkez üssü İskenderun Körfezi olarak saptanan deprem yerin 26.27 kilometre derinliğinde olduğu için hafif hissedilirken, herhangi bir hasara da neden olmadı...

Çanakkale'de 3,6 büyüklüğünde deprem!

Çanakkale boğazının Halileli köyü açıklarında, saat 17.36'da büyüklüğü 3,6 olan bir deprem meydana geldi. İl merkezinde de hissedilen depremde herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Akdeniz'de 3,5 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi, Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre Akdeniz'de 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 08.41'de yaşanan sarsıntı 10,4 kilometre derinlikte kaydedildi.

Ege Denizi'nde 5.5 büyüklüğünde deprem!

Ege Denizi'nde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde saat 06.45'te 5,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Peru'nun güneyinde 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi!

Peru'nun güneyinde 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Başkent Lima'nın 460 km güneyinde Tamba şehri merkezli depremde can ve mal kaybı bildirilmedi. Şili'de de hissedildi ancak her iki ülkede de tsunami alarmı verilmedi...

Peru'da 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Peru'da 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, merkez üssü başkent Lima'nın 467 kilometre güneydoğusundaki Ayacucho bölgesi olan depremin 101 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

Isparta'da 5,1 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi, Isparta'da 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin merkez üssünü Burdur Ağlasun, büyüklüğünü ise 4.8 olarak açıkladı

Burdur'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre merkez üssü Burdur Ağlasun olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Burdur, Antalya, Isparta'da da hissedilen depremin, yerin 7.6 kilometre derinliğinde meydana geldiği bildirildi...

Burdur'da 4,8 büyüklüğünde deprem!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün Burdur'un Ağlasun ilçesi olduğu bildirildi. Depremin büyüklüğü 4,8 olarak açıklandı.

Atakan Yüklü deprem uyarısı Haberi

Atakan Yüklü deprem uyarısı

Antalya ve çevresindeki deprem hareketliliğini masaya yatıran Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi İkinci Başkanı Atakan Yüklü, Leonardo da Vinci'nin notlarında, Antalya'yı ilgilendiren deprem bilgisinin yer aldığını dile getirdi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, Yüklü, Leonardo da Vinci'nin 1489'da Rodos yakınlarında meydana gelen büyük depremi notlarında şu şekilde tanımladığını aktardı:

"Denizde bir deprem oldu. Rodos yakınlarındaki Adalia (Antalya) yakınlarında. Deniz zemininde öyle bir yarık açıldı ki üç saatten fazla bir süre o açılan yarığa deniz suları doldu. Daha sonra tekrardan deniz eski halini aldı."

'TARİHSEL DÖNGÜ SÜRESİNİ ÇOKTAN DOLDURDU'

Atakan Yüklü yaptığı açıklamada, Leonardo da Vinci'nin bu gözlemlerini yaptığı bölgenin Antalya'ya çok yakın, 'Helen Yayı' olarak isimlendirilen tektonik alan olduğunu dile getirdi. 'Helen Yayı'nın, Afrika levhasının Ege Denizi altına daldığı bölgede...