18 / 04 / 2024

ataşehir rönesans inşaat

ataşehir rönesans inşaat

Deprem korumada en son teknoloji anti-sismik çözüm, İstanbul’un gökdelenlerden biri olacak Renaissance (Rönesans) Tower’da kullanılacaktır...

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı hızla yükseliyor

Trabzon’da Şenol Güneş Spor Kompleksi’nin yanındaki dolgu alanında yapımı süren 900 yataklı Şehir Hastanesi’nin inşaatının hızla yükseldiği açıklandı. 

İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Kolin İnşaat'ın İstanbul’da yapımını üstlendiği Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatının durdurulduğuna dair iddialar gündeme geldi. Peki İstanbul Hasdal Şehir Hastanesi’nin inşaatı durdu mu?

Rönesans İnşaat'ın Schiphol Havalimanı sözleşmesi feshedildi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Rönesans İnşaat’ın Hollanda'daki Schiphol Havalimanı projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Rönesans, Hollanda’daki projeyi bitiremedi Schiphol Havalimanı sözleşmesi feshedildi' başlıklı yazısı...

Rönesans İnşaat Avrupa'nın en büyük 9'uncu müteahhitlik şirketi oldu!

Dünya genelinde çok sayıda konut projelerini üstlenen Rönesans İnşaat  ENR’ın ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri’ listesinde, dünyanın en büyük 28'inci, Avrupa'nın ise en büyük 9'uncu müteahhitlik şirketi olarak yer aldı.

Şanlıurfa Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te “Şehir hastaneleri benim aşkımdır, sevdamdır” diyerek temelini attığı Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin inşaatında son durum ne?

Bfs Yatırım İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Bfs Yatırım İnşaat Anonim Şirketi Ataşehir’de  1 milyon  TL sermaye bedeli ile İlk Yapı İnşaat Ticaret Anonim Şirketi,  Faruk Demirtaş ve Mehmet Sami Demirtaş tarafından kuruldu.

Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatında incelemeler yaptı. İncelemeleri sırasında yetkililerden bilgiler de alan Çiğdem Karaaslan, hastanenin 900 yatak kapasitesi bulunacağını ifade etti ve hastanenin 2023'te açılacağını belirtti.

Ata Grup Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ata Grup Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Halime Yıldırım tarafından kuruldu.

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Antalya Şehir Hastanesi'nin inşaatı başladı!

Sağlık Bakanlığı'nca Kepez'de yapılması planlanan 1078 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi'nin inşaatına start verildi.

Kırşehir'de inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı!

Kırşehir kent merkezinde inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tekrar başladı!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesini hayata geçiren Türkerler ve Astaldi ortaklığı, 883 milyon Euro tutarlı proje finansmanı kredilerini yeniden yapılandırdı. Yeniden yapılandırma sürecinin bittiği Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesinde inşaat çalışmaları tekrar başladı.

Rusya’dan götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 bina restore edildi!

Rusya’dan insani yardım olarak götürülen inşaat malzemeleriyle Dağlık Karabağ’da 260 binanın restorasyonu tamamlandı.

ataşehir rönesans inşaat Haberi

ataşehir rönesans inşaat


Rönesans İnşaat, Ataşehir İstanbul’da 40 kat yüksekliğindeki Renaissance Tower’ı inşa etmektedir. Bina, şehirdeki ilk dünya standartlarında olan, Burkulması Önlenmiş Çaprazlar (BRB) olarak adlandırılan anti-sismik cihazın kullanıldığı gökdelen olacaktır. Burkulması Önlenmiş Çaprazlar, Amerika ve Japonya’daki sismik bölgelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de İstanbul Teknik Üniversitesi'nin yeni ARI Teknokent Binası'nda yakın zamanda gerçekleştirilen ilk uygulanışından sonra, Burkulması Önlenmiş Çaprazlar İstanbul’daki yüksek katlı bir yapıda ilk kez kullanılacaktır. Bir deprem olması durumunda, Burkulması Önlenmiş Çaprazlar yapının merkezindeki sismik güçleri çevre kolonlara aktararak yapıyı sismik güçlerden korumaktadır. Her bir anti-sismik cihaz, 1.250 tonluk güce dayanabilmektedir; bu da 1.000 arabanın ağırlığına eşit gelmektedir. 


Kullanılacak anti-sismik cihazlar, Avrupa üreticisi...