25 / 04 / 2024

Av.Ali Güvenç KİRAZ

Av.Ali Güvenç KİRAZ

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç KİRAZ, kentsel dönüşümde harç ve vergi muafiyeti sorunlarını anlattı. İşte o yazı:

Gayrimenkul alırken karşınıza eski tarihli ipotek çıkabilir!

Eski tarihli yapılarda yaşanan ipotek sorunu gayrimenkul alımında büyük tehlike oluşturuyor. Gayrimenkul hukukçuları bu tehlikeye karşı uyarıyor...

Ekonomik güven endeksi aylık bazda yüzde 1,2 artarak 96,5 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, ekonomik güven endeksi, Ekim ayında aylık bazda yüzde 1,2 artış göstererek, 96,5 değerini aldı.

Güven Property Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Property Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Berrin Sayıl tarafından kuruldu.

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Ekim ayında aylık bazda yüzde 4,4 artış göstererek 74,6'ya çıktı.

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, eylül ayına yönelik ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Buna göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı.

Perakende de güven endeksi yıllık bazda artarken aylık bazda gerildi!

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) aylık olarak düzenlediği, Perakende Güven Endeksi'nin (TEPE) 161'inci sayısını yayımladı.

TÜİK aralık ayı güven endekslerini açıkladı! İşte puanı artan ve azalan sektörler!

TÜİK, aralık ayı perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı. İşte verilere göre artan ve azalan güven endeksleri…

Ekonomiye güven Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyede!

Ekonomik güven endeksi Haziran ayında 93,6 olarak kaydedilirken, Temmuz ayında yüzde 0,2 oranında düşüş göstererek 93,4 değerini aldı. Bu şekilde endeks, Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Ekonomik güven endeksi son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında yüzde 98,2 değerinde olan ekonomik güven endeksinin mart ayında yüzde 2,5 gerileyerek, yüzde 95,7 olduğunu duyurdu.

Yüksek zam isteyen ev sahibiyle nasıl uzlaşılır?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Av. Ali Güvenç, ev sahiplerinin istediği fahiş kira zamlarına ilişkin kiracı olan kişilerin neler yapabileceğine ve ne gibi yollar izlenebileceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Gayrimenkul davalarında hakkınızı kaybetmeyin!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, Gayrimenkul Hukuku veya diğer tüm hukuk alanlarında idari işlemlerle ilgili kanunlarda yer alan özel süreleri kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Binaların yıkım kaosu sona eriyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, bina yıkımlarını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Yazlık evlerini kiraya verenler dikkat!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yazlık kiralamalarını kaleme aldı. 

Yanan ormanlar yerleşime ve turizme açılabilir mi?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yanan ormanların yerleşime ve turizme açılıp açılamayacağını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Av.Ali Güvenç KİRAZ Haberi

Av.Ali Güvenç KİRAZ

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MUAFİYET VE VERGİ ÖDEME SORUNU 


6306 sayılı yasa kapsamında yasanın ön görmüş olduğu muafiyetleri şu şekilde sıralayabiliriz;


1) 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılı Harçlar Kanununun 38 inci maddesi uyarınca alınan noter harçları.

2) Harçlar Kanununun 57 nci maddesi uyarınca alınan tapu ve kadastro harçları.

3) 26/5/1981 tarihli ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 79 uncu, 80 inci, 84 üncü ve Ek 1 inci maddesi uyarınca belediyelerce alınan harçlar.

4) 1/7/1964 tarihli ve 488 sayılı Damga Vergisi Kanunu uyarınca damga vergisine tâbi kâğıtlar sebebiyle alınan damga vergisi.

5) 8/6/1959 tarihli ve 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu uyarınca alınan veraset ve intikal vergisi.

6) Kurum ve kuruluşlarca döner sermaye ücreti adı altında alınan bütün ücretler; Belediye Gelirleri Kanununun 86 ncı, 87 nci, 88 inci...