29 / 03 / 2024

Avcılar Ağır Hasarlı Bina

Avcılar Ağır Hasarlı Bina

1999 Gölcük Depremi sırasında ağır hasarlı olduğu belirlenen Avcılar’daki bina, 20 yıl sonra tahliye edilerek mühürlendi, yıkılmasına karar verildi.

Avcılar'daki tabut evler öğrenciye, hayat kadınına kiralanıyor!

Avcılar'da 17 Ağustos'ta ağır ve orta hasar gördükten sonra terk edilen 'tabut evler', 3. kişilerce travesti, hayat kadınları ve öğrencilere kiralanıyor

AK Parti Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu'ndan dönüşümde ilave 1 kat vaadi!

AK Parti’nin Avcılar Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde yüzlerce binanın yıkıldığı Avcılar'a kentsel dönüşüm kapsamında ilave 1 kat daha vadetti.

İBB'nin Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusu bir yıldır bekletiliyor!

Çevre şehirlerdeki depremlerde bile hasar gören Avcılar'daki kentsel dönüşüm başvurusunun bir yıldır bekletildiği gündeme geldi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, açıklamalarda bulundu ve duruma tepki gösterdi. 

Ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen bina herkesi şaşırttı!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ağır hasarlıdan orta hasarlıya çevrilen binanın son halini paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

Orta hasarlı binalar artık ağır hasarlı sayılacak! AFAD genelgeyi yayımladı!

6 Şubat tarihli depremlerin ardından halen bazı bölgelerde yıkım çalışmaları sürerken, AFAD tarafından orta hasarlı yapılar ile ilgili genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı binalar, ağır hasarlı olarak kabul edilecek.

Depremin ardından 25 bin ağır hasarlı bina mahkemelik oldu!

6 Şubat deprem felaketinin ardından 11 ilde enkaz kaldırma ve tekrar ihya çalışmaları sürüyor. AFAD’ın son verilerine göre, bölgesinde aradan geçen sürede 135 bin binanın enkazı kaldırılırken, 25 bin ağır hasarlı binanın mahkemelik olduğu belirtildi.

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ ilinde ağır hasarlı binaların yaklaşık olarak yüzde 65'inin yıkımı yapıldı.

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve velileri tedirgin ediyor. Veli Barlan, okullar açılana kadar hasarlı binaların yıkılması gerektiğini savunarak çocuklarını yıkım yapılana kadar okula göndermeyeceğini söyledi.

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Avcılar Ağır Hasarlı Bina Haberi

Avcılar Ağır Hasarlı Bina

Marmara Bölgesi’nde oluşan 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi sırasında ağır hasarlı olduğu incelenen Avcılar’da bulunan bina, 20 yıl sonra tahliye edilip mühürlendi ve yıkılmasına karar verildi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bina sakinleri, güçlendirme yaptıkları yapının sağlam olduğu iddia edilirken, belediye ağır hasarlı binalarda güçlendirmenin teknik olarak mümkün olmadığı açıklandı.

Avcılar Gümüşpala Mahallesi’nde, bodrum, zemin ile birlikte 7 katlı, 24 daireli Kübra Apartmanı, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nden en çok etkilenen bölgeler bölgesinde. 24 Ağustos 1999'da Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından başlatılan tespit çalışmalarında ve hazırlanan raporda binanın bodrum katında bulunan 12 kolonda patlamalar olduğu, hasarın ‘fazla tehlikeli’ durumda bulunduğu, yapının bodrum, zemin ile birlikte 7 kat oluştuğu, son iki katın projeye aykırı yapıldığı, ayrıca bazı kirişlerde eğilme ve kesme...