08 / 05 / 2024

avm kiralamalarında tl

avm kiralamalarında tl

Dövizden TL’ye geçiş kararının perakende sektörü için ‘can simidi’ olduğunu belirten BMD Başkanı Sinan Öncel, “AVM’ler mağazaların erken çıkışı için uyguladığı yüksek cezaları da kaldırsın” diye açıklama yaptı. 

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi başlıyor!

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kısa dönem konut kiralamalarında yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifini değerlendirdi. İşte detaylar...

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

O AVM 150 milyon TL'ye satılıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Batman Kültür Mahallesi'nde yer alan ve mülkiyeti Batman Belediyesi'ne ait olan Batman Park AVM satışa çıkarıldı. Batman Park AVM'nin satış bedeli 150 milyon TL şeklinde belirlendi.

Samsun'un göbeğindeki Makro AVM 87 milyon TL'ye satılıyor! Yatırımcılar dikkat!

T.C. Samsun İcra Dairesi, Samsun ili, İlkadım ilçesi, Kıran Mahallesi, 6430 ada 1 parselde yer alan Makro AVM'yi 87 milyon 2 bin 978 TL'ye icradan satıyor...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

İş yeri kiralamalarında stopaj kaldırılıyor mu?

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kiralamalarında stopaj uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. 

İstanbul küresel gayrimenkul sıralamasında ilk 50'de!

Döviz karşısında TL'nin değer kaybetmesiyle İstanbul'da yer alan konutlar değer kazandı. Yabancıların gayrimenkulde ilk tercihi İstanbul oldu. 

Villa kiralamalarında vurgunlar arttı!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole olmak isteyen vatandaşların ilk tercihi villa kiralamak oldu. Artan talep fırsatçıları harekete geçirdi. Bu dönem de sahte villa kiralamaları artış kaydetti. 

AVM'lerden yüzde 60 kira indirimi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, AVM kiralarında en az yüzde 60 indirim yapılması gerektiğini söyledi.

Tepe Nautilus markalarında son durum!

Peş peşe kapanan mağazalarıyla zor günler geçirdiği iddia edilen Tepe Nautilus AVM hakkında Tepe Emlak'tan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, ''Tepe Nautilus’ta kısa süre içerisinde yeni markaları da ziyaretçilerimizle buluşturmaya hazırlanıyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

Gayrimenkul alım-satım ve kiralamalarına TL ile devam edilecek!

Gayrimenkul alım satım ve kiralamalarının döviz cinsinden olamayacağı 2 yıl önce düzenlenmişti. Düzenlemede iki yıllık bir geçiş döneminden bahsediliyordu. İki yıl doldu, peki düzenlemeye nasıl devam edecek? İşte tüm merak edilenler...

AVM cirolarında eylül ayı umudu!

AVM’lerin eylül ayı itibarıyla eski kalabalık günlerine döneceğini söyleyen Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, önemli açıklamalarda bulundu...

avm kiralamalarında tl Haberi

avm kiralamalarında tl

Sabah gazetesi yazarlarından Sinan Özendik,  Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel ile kasım ayında Cannes'da yapılacak Mapic Fuarı öncesinde bir araya gelerek perakende sektörünü konuştu. İşte, Sinan Özendik'in röportajı.. 

1-) Dövizden TL'ye geçiş kararı perakendecileri rahatlattı mı?

Perakendeci için can simidi oldu.
Mesela, 1.000 dolar kiran varsa, kanunun gösterdiği şekilde yılbaşındaki 3.77 kurun üzerine TÜFE'yi ekliyorsun. 1.000 dolar yerine 4.500 lira para yatırıyorsun. Ama ben '3-3.500 TL ödemek istiyorum' diyorsan, teklifi yapıyorsun, AVM kabul ederse kalıyorsun, etmezse çıkıyorsun. Şimdi çıkış için yasal düzenleme istiyoruz.

2-) Çıkış için zorluk mu çıkarılıyor?

AVM'lerde yüksek ceza ücretleri var. Türkiye'deki perakendenin büyümesini istiyorsak erken çıkıştaki ceza maddelerinin kaldırılması lazım.

3-) Dolardan TL'ye geçen AVM'ler perakendecileri başka kalemlerde zorluyor mu?

Mesela, yeni bir AVM 6 ay önce kiracılarına indirim yapmış....