16 / 04 / 2024

avm kiraları arttı mı

avm kiraları arttı mı

Şimdiye kadar yurt içi ve yurtdışında 50’nin üzerinde AVM’ye proje & konsept geliştirme, kiralama ve yönetim hizmeti veren KDM, yaptığı araştırma sonucunda Türkiye'nin AVM karnesini çıkardı. 

Perakendecilerin kira pazarlığı kızıştı!

AVM'lerde perakendeciler arasındaki kira pazarlığı kızıştı. Eylül ayı yaklaşıp cirolar artmaya baladıkça AVM'ler eski sözleşmelere dönmenin planını yapıyor.  

Doların yükselişi AVM'lerde dövizle kira ödeyen mağazaları tedirgin etmeye başladı!

AYD Başkanı Hulusi Belgü: Kiraları dövize endeksli perakendeciler son olaylardan sonra kâr marjlarında ciddi sorunlar yaşıyor. Umarız kurlardaki bu yükseliş durur ve daha iyi bir 2014 yaşarız hep beraber" dedi

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 

Kiralar arttı, evler otele döndü! ‘Paylaşımlı ev’ dönemi başladı!

Son dönemde yükselişe geçen kira fiyatlarından sonra ev sahibi-kiracı sürecinde yeni bir dönem başladı. Bazı ev sahipleri, 'paylaşımlı ev' adı altında odaları kiralamaya başladı. İşte detaylar...

Kentsel dönüşüme yeni teşvik müjdesi! Kiralar arttı, şimdi sıra kredide!

Kentsel dönüşümün hızlanması için önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. Kira yardımları 1.000-1.500 TL'den 2 bin-3 bin 500 TL bandına çıktı. İkinci hamle ise dönüşüm kredilerinde olacak. İşte detaylar...

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı: Kiralar arttı, memurlar tayin istiyor! 

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar ile konut sektöründeki son durumu değerlendirdi. İsmail Çağlar, Antalya'da ev kiralarının arttığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...  

Ev sahipleri bile bilmiyor! Kiralar arttıkça fırsatçılık hat safhaya çıktı!

Kira fiyatları arttıkça yeni fırsatçılık yolları keşfedilmeye başlandı. Sektör temsilcileri bu yöntemlerden ev sahiplerinin de haberinin olmadığını aktardı. İşte detaylar!

Tarım arazilerinde kiralar arttı! Tezgahlara yeni zamlar kapıda!

Son 1 senede konut ve arsalarda yaşanan fahiş fiyat yükselişleri tarım arazilerini de etkiledi. İşte ayrıntılar...

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

AVM kiraları için yeni düzenleme çağrısı!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki kiralamaları da içine alan iş yeri kiralamaları kapsamında mevzuatta yeni düzenlemelere gereksinim olduğunu belirtti. Peki AVM sektöründe pandemiden bugüne neler oldu? İşte ayrıntılar...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

İstanbul'da konut kiraları yüzde 70 arttı!

İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre, İstanbul’da yaşam maliyeti bir senede yüzde 50,18, kiralar yüzde 70 arttı.

Kiralar arttı, ev arayanlar farklı semtlere taşındı!

Emlakjet, Eylül 2021 emlak verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, artan kiralar nedeniyle ev arayanlar farklı semtlere taşındı.

Atina'da kiralar yüzde 38,3 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Atina'da kiralar yıllık olarak yüzde 38,3 oranında arttı.

avm kiraları arttı mı Haberi

avm kiraları arttı mı

2020 yılı itibariyle Türkiye'nin 81 ilinde 65 ilinde avm bulunuyor. Toplam AVM sayısı 434 olurken, toplam kiralanabilir alan 13 milyon metrekare oldu. 

Toplam kiralanabilir alan sıralamasında başta İstanbul var, onu Ankara ve İzmir takip ediyor. Bin kişiye düşen m2 listesinde ise sıralama Ankara, İstanbul, Bolu olarak değişiyor. İlçelere bakıldığında 1000 kişiye düşen kiralanabilir alanın en yüksek olduğu yerler İstanbul Bakırköy, İzmir Balçova, İstanbul Şişli olarak öne çıkıyor.

KDM’nin kurucusu Murat İzci, “AVM’lerin modern perakendenin gelişimine, istihdama kayıtlı ekonomiye ve sosyalleşmeye büyük faydası var. Ama plansız büyümemiz hak ettiği değerin altında bir görüntüye sebep oluyor'' dedi.

Verimli AVM sayısı artacak

AVM yatırımlarıda Avrupa düzeyine ulaştığımızı ancak gelir oranının yükselmesi gerektiğini söyleyen İzci, ''Sektörümüzde verimliliğin evrileceği günleri bekliyoruz'' dedi. ''AVM sayısında istediğimiz rakama ulaşacağız'' diyen...