27 / 04 / 2024

AVM sektörünün durumu 2019

AVM sektörünün durumu 2019

AVM sektörünün şu anki durumunu ve yönünü Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun anlattı. İşte 10 soruda AVM sektörünün durumu...

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...

AVM sektörünü bu yıl ne bekliyor? 

Esas Gayrimenkul Üst Yöneticisi (CEO), Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Cem Eriç, tam kapanma sonrasında AVM sektöründe toparlanma olsa da gelirlerde azalma olacağını dile getirdi. 

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Covid-19 sonrasında emlak sektörünü neler bekliyor?

Esenyurt'ta yükselen ve Sanayinin Modern Geleceği olarak ifade edilen Modern Sanayi Merkezi projesinin yüzde 70'i tamamlandı. Biz de hem projenin, hem de emlak sektörünün son durumu hakkında Alzamil Yatırım Müdürü Ogeday Çuhadar ile bir röportaj gerçekleştirdik. İşte o röportaj...

Konyalı müteahhitler inşaat sektörünü değerlendirdi!

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut ve (KOMÜT) yönetim kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri basın toplantısında inşaat sektörünün durumu ve geleceği üzerine değerlendirmeler yaptı.

10 soruda AVM sektörünün durumu!

AVM sektörünün şu anki durumunu ve yönünü Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun anlattı. İşte 10 soruda AVM sektörünün durumu...

Teknoloji inşaat sektörünü geliştirdi!

Sakarya Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanlığı'na seçilen Murat Bayrak'ı ziyaret etti. Ziyarette inşaat sektörünün son durumu hakkında açıklamalar yapıldı.

Aziz Torun: AVM'ler turizm sektörünün önemli bir çekim gücü!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yaptığı açıklamada AVM'ler turizm sektörünün önemli bir çekim gücü olduğunu söyledi.

Ordu'da inşaat sektörünün durumu!

Ordu Olay Gazetesi köşe yazarları olan Eyüp Elmas bugünkü yazısında ''Ordu'da inşaat sektörünün durumu'' başlıklı yazısına yer verdi. İşte, Eyüp Elmas'ın bugünkü yazısı..

AVM sektörü 90 milyar büyüklüğe koşuyor!

Bloomberght TV'de İş Dünyası programını hazırlayan Hande Berktan, hızla büyüyen AVM sektörünü uzman konuklarıyla masaya yatırdı. İşte Berktan'ın bloomberght.com'da konuyla ilgili yazdığı köşe yazısı...

7. AVM Yatırımları Konferansı bugün yapıldı!

50 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM sektörünün temsilcisi AYD'nin gelenekselleşen AVM Yatırımları Konferansı bugün gerçekleştirildi.

Oto World Asya ile Kurtköy 2. el otomotiv sektörünün merkez üssü olacak!

Anadolu Yakası’nın ‘İlk ve Tek’ Oto AVM’si Oto World, Mayıs ayı itibariyle faaliyete geçiyor ve Pendik-Kurtköy Bölgesi’ni 2. el otomotiv sektörünün ana üssü yapmaya hazırlanıyor.

AVM sektörünün durumu 2019 Haberi

AVM sektörünün durumu 2019

Şubat ayında AVM’lerdeki perakende ciro endeksi, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 18,1 oranında artarak, yüzde 19,7 olarak açıklanan enflasyon oranının altında kaldı. Yine bir önceki dönemin aynı ayıyla karşılaştırıldığında ziyaret sayısı endeksinde yüzde 2,2’lik bir düşüş yaşandığı görüldü. Ocak 2019 ile karşılaştırıldığında ise şubat ayında ziyaret sayısı endeksinin yüzde 13,3 oranında azaldığı tespit edildi. Kira sözleşmelerinin dövizden TL’ye dönmesiyle kur riskine odaklanan sektör için uzmanlar durgunluğun biraz daha süreceği görüşünde. Yine de seçim sonrası belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla tüketicinin AVM ziyaretlerinin artacağı düşüncesi hakim. Sektörün şu anki durumunu ve yönünü Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı AZİZ TORUN şöyle anlattı:

1- Türkiye'de AVM sektörü nasıl bir hacim yaratıyor?

Alışveriş merkezleri 2018 yılını yaklaşık 150 milyar TL ciroyla kapattı. Toplam Türkiye perakende sektörünün...