25 / 04 / 2024

Avrupa 2019 konut fiyatları

Avrupa 2019 konut fiyatları

Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 2018'in aynı dönemine göre yüzde 4,1 oranında artış gösterdi.

Avrupa’da kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı!

Avrupa'da konut krizi derinleşirken kira fiyatları aldı başını gitti. Kiralık konut kapsamında en pahalı kent olan Dublin’de aylık kiralar metrekare başına 32,8 Euro’ya ulaştı.

Avrupa’da konut krizi derinleşiyor: Yeni konut inşaatlarında sert düşüş!

Avrupa'da yükselen inşaat maliyetlerinin etkisiyle yeni evlerin inşa edilme oranı düştü. Buna bağlı olarak konut kira fiyatları arttı.

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı!

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı. Peki Avrupa ülkesinde hangi şehirlerde fiyatlar arttı, ne kadar oldu? İşte detaylar...

Avrupa'da konut fiyatları yüzde 1,5 düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği'nde (AB) konut fiyatları 2022'ninson çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

Doların güçlenmesi ile Amerikalılar Avrupa’dan konut almaya başladı!

Son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen dolar euro kurları sonunda konut telaplerini de etkiledi. Doların euro karşısında değer kazanması ile Amerikalılar, Avrupa'dan konut almaya başladı. 

Türkiye, Avrupa'da konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Türkiye'de kanuna göre gelecek bir yıl için geçerli olacak kira artışı, geçmiş 12 aylık ortalama TÜFE'den fazla olamıyor. Ancak bu kanun, yalnızca mevcut kiracılar için geçerli. Kanuna göre ev sahipleri yeni kiracı bulurken istediği meblağı talep edebiliyor. Bu nedenle resmi kira enflasyonu da daha

Türkiye konut fiyat artışında Avrupa lideri!

Avrupa ülkelerinde konut fiyatları ve kiraları artmaya devam ediyor. 30 Avrupa ülkesi arasında Türkiye konut fiyatlarında lider konumunda yer alıyor.

Türkiye konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Avrupa genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler araştırıldı. Türkiye bu ülkeler arasında ilk sırada yer aldı. 

Türkiye konut sektöründe Avrupa'yı solladı!

Knight Frank tarafından açıklanan 2021 ilk çeyrek verilerine göre; Avrupa'da konut fiyatları en çok Türkiye'de arttı. Bu dönemde Türkiye'de konutlar yüzde 32 oranında değerlendi. 

İstanbul Avrupa Yakası konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte İstanbul Avrupa Yakası konut projeleri 2021...

Portekiz'de konut satın alarak AB vatandaşlığı fırsatı!

Türk yatırımcılar son yıllarda Avrupa vatandaşlığı edinimi için Avrupa'da konut satın almaya yöneldi. 

Dap Yapı Avrupa’da konut inşasına hazırlanıyor!

Türkiye'de 30'a yakın projeye imza atan Dap Yapı Avrupa'ya açılmaya hazırlanıyor. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Avrupa'nın çeşitleri şehirlerinde konut inşa edeceklerini dile getirdi. 

Avrupa 2019 konut fiyatları Haberi

Avrupa 2019 konut fiyatları

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), üye ülkelerde 2019 yılı üçüncü çeyrek döneminde konut fiyatlarının değişimini gösteren verileri yayımladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AB'de konut fiyatları 2019 üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 1,5, 2018'in aynı çeyreğine göre de yüzde 4,1 arttı.

AB üyesi ülkeler arasında, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre konut fiyatlarında en fazla artış yüzde 13,5'le Letonya'da, yüzde 11,5'le Slovakya'da, yüzde 11,3'le Lüksemburg'da ve yüzde 10,3'le Portekiz'de gerçekleşti.

Konut fiyatları, Almanya'da yüzde 4,9, Fransa'da yüzde 3,3, İspanya'da yüzde 4,8, İngiltere'de yüzde 1,1, Hollanda'da yüzde 6,3, Belçika'da yüzde 3,9 arttı.

Söz konusu dönemde konut fiyatları, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde yüzde 5,9, Macaristan'da yüzde 1,5, Danimarka'da yüzde 0,6, İtalya'da yüzde 0,3 ve Finlandiya'da yüzde 0,1 oranında...