28 / 03 / 2024

Bakanlar Kurulu İzmir Ödemiş Rüzgar Enerjisi Santrali kararı

Bakanlar Kurulu İzmir Ödemiş Rüzgar Enerjisi Santrali kararı

Bakanlar Kurulu, İzmir'de kurulacak Ödemiş Rüzgar Enerjisi Santrali için bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o karar...

Yeni Bakanlar Kurulu bugün açıklanıyor! Yeni kabinede hangi sürpriz isimler var? İşte kulis bilgileri…

Herkesin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak yeni Bakanlar Kurulu’nda. Kulislerde dolaşanlara göre yeni kabineye sürpriz isimlerin gelmesi beklenirken, Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanı olacağı konuşuluyor.

Kiracı esnafın gözü, Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak kararda!

İki milyon esnaf, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanacak kararı bekliyor. Esnaf, kira desteği, kredi borçlarının faizinin kaldırılarak 1 yıl ertelenmesi ve çalışanlara asgari ücret gibi taleplerde bulunmuştu.

İmar barışı Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi!

Başbakan Binali Yıldırım, kamuoyunda açıklandığı günden bu yana ilgiyle karşılanan ve Bakanlar Kurulu’nda dün kabul edilen İmar Barışı düzenlemesinin detaylarını anlattı.

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu İzmir'e taşınıyor!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu İzmir'e taşınıyor..

Denizli'ye otoyol müjdesi!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Denizli Vizyon Başkent Buluşması" programında gerçekleştirdiği konuşmada, Denizli'den geçecek olan İzmir-Antalya otoyolunun gerekli olurlarının Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını söyledi.

Ankara, Konya ve Kayseri için Bakanlar Kurulu'ndan flaş karar!

Bakanlar Kurulu tarafından Ankara, Konya ve Kayseri için flaş kararlar alındı. Kararlar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Bakanlar Kurulu'ndan konutta KDV düzenlemesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Mobiliyum AVM ve Mobilya Vadisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında açıklamalar yapan Müezzinoğlu, Bakanlar Kurulu'nun konutta KDV oranlarında düzenleme yaptığını söyledi ve indirimleri açıkladı.

Tapu harcı binde 15'e indirildi! İşte Bakanlar Kurulu Kararı!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenlemeyle tapu harcı yetkisi Bakanlar Kurulu'na verilmişti. Kurul tapu harcını binde 15'e indirdi. İşte Bakanlar Kurulu Kararı..

Tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı 2017!

Bakanlar Kurulu yetkisini kullanarak tapu harcında binde 5 oranında indirim yaptı. İşte tapu harcı Bakanlar Kurulu kararı tam metni..

İzmir Göztepe'nin yeni stadı için acele kamulaştırma!

İzmir Göztepe'ye Gürsel Aksel'de yapılacak yeni stat projesi için Bakanlar Kurulu acele kamulaştırma kararı aldı. Gürsel Aksel Stadyumu'nun bulunduğu alana ek olarak 150 metrekare alanın acele kamulaştırması için karar verildi.

Bakanlar Kurulu'ndan, Kaya Grubu'na 49 yıllığına kiralık tesis!

Bakanlar Kurulu, 20 Mayıs 2016 tarihli toplantısında, Karaoğlanoğlu (Ayyorgi) Zeyko Bolgesi'ndeki 11 dönümün üzerindeki arazinin 49 yıllığına Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl Otelcilik Anonim Şirketi'ne kiralıyor.

65. Hükümet Bakanlar Kurulu listesi!

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı 65. Hükümet'in Bakanlar Kurulu listesini açıkladı. İşte 65. Hükümet Bakanlar Kurulu listesi...

Müsiad Adıyaman bakanlar kurulu toplantısı gerçekleşti!

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Adıyaman şubelerinin ev sahipliğini yaptığı başkanlar kurulu toplantısına katıldı. Olpak, toplantıda bir konuşma yaptı.

Bakanlar Kurulu İzmir Ödemiş Rüzgar Enerjisi Santrali kararı Haberi

Bakanlar Kurulu İzmir Ödemiş Rüzgar Enerjisi Santrali kararı


Bakanlar Kurulu,  İzmir'de kurulacak Ödemiş Rüzgar Enerjisi Santrali için bazı taşınmazların Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Kamulaştırma kararı, bugün 10 Mayıs 2014 Cumartesi tarihli ve 28996 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o karar;


BAKANLAR KURULU KARARI

Karar Sayısı : 2014/6258


"İzmir İlinde kurulacak Ödemiş Rüzgâr Enerjisi Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların, tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; anılan Bakanlığın 8/4/2014 tarihli ve 10857 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 18/4/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır."


İşte kamulaştırılacak taşınmazlar:



Ödemiş Rüzgar Enerjisi Santrali için kamulaştırılacak taşınmazların listesi için