24 / 04 / 2024

baksı köyü müze

baksı köyü müze

Ressam Hüsamettin Koçan, Baksı Müzesi'yle doğup büyüdüğü köyü uluslararası bir kültür ve sanat merkezi haline getirdi. Çoruh Vadisi'ne bakan tepede kurulu müze sayesinde köyden kente göç durdu, Fransa'dan bile turist geldi

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeni kıyımlar olacak' dedi! Deprem uzmanı bölgeleri tek tek açıkladı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, dün 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören ve asrın felaketinin merkez üssü olan Kahramanmaraş’taydı. Ercan kentte yaptığı gözlemler ile ilgili paylaşımlarının arasında kıyım olabilecek bir başka bölgeyi de açıkladı. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Fikirtepe Kadıköy kıyımıdır, kentsel sömürüye dur de!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, kentsel dönüşüm projelerine ilişkin paylaşım yaptı. Ercan, "Kadıköy Fikirtepe'de yapılan kentsel dönüşüm değil, bozuşumdur" diye ifade ederek "Depremi bahane eden, kentsel sömürüye dur de!" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önceden iptal etmişti! İkizdere'deki kıyım için tekrar kollar sıvandı!

Fevzi Reis’in şirketi Reis RS Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İkizdere’deki kıyım için kolları yeniden sıvadı.

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! Yeni proje! 

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm, 13 dönümlük arazide hayata geçiriliyor. Projede lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satış başladı. Peki Elmalı Tatil Köyüm'de parsel büyüklükleri ne kadar? 

Müze Kart satışları yüzde 63 artarak rekor kırdı!

Müze Kart satışları bir önceki yıla göre yüzde 63 artışla 2 milyon 930 bin 653 satış yaparak rekor kırdı.

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

Euro 5 gün sonra bu kadar olacak! Geri sayım başladı! Kıyıda köşede 1 euro bile olanlar hemen baksın

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını 5 gün sonra açıklayacak. Geri sayım başladı. İşe euro böyle olacak. Kıyıda köşede 1 euro bile olanlar hemen baksın.

Gümüş yatırımcıları dikkat! Gümüş Tesla gibi patlayabilir! Kıyıda köşede gümüşü olanlar hemen baksın!

Son dakika gümüş fiyatları yukarı yönlü hareketine devam ederken analistlerden  gümüş yatırımcılarına uyarı geldi. Gümüş Tesla gibi patlayabilir! Kıyıda köşede gümüş olanlar hemen baksın!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı'ndan Doğanbey Köyünde gayrimenkul eğitimi!

Türk tipi gayrimenkul danışmanlığı modeliyle hizmet veren Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO), Aydın Söke'nin Doğanbey Köyü Müzesinde yaptığı gayrimenkul eğitim toplantısında sektördeki yenilikleri anlattı.

Kıyıda köşede 1 doları olan bile acil baksın! Dolarda ani fren! Tüm gözler 8 Temmuz 2022 dolar kurunda...

Dolar kuru dün 17,40TL seviyesi ile hafta başından bugün kadar yüzde 3'e yakın yüksleiş kaydetti. Dolar kuru bugün ise ani fren yaptı. Kıyıda köşede 1 doları olan bile baksın! Bugün dolar kaç TL?

Gümüş fiyatlarında büyük yıkım başladı! Yerle bir oldu! Elinde bir gram gümüşü olan bile hemen baksın!

Gümüş fiyatları son zamanların en düşük seviyelerine kadar geriledi. Yeni haftaya büyük yıkımla başlayan gümüş fiyatları resmen yerle bir oldu. Peki gümüş bugün kaç TL? Gümüş fiyatları ne olacak? İşte son dakika gümüş fiyatları 28 Haziran 2022...

baksı köyü müze Haberi

baksı köyü müze

Baksı Müzesi Doğu Karadeniz'de, Bayburt'un 45 km dışında, Çoruh Vadisi'ne bakan bir tepenin üzerinde kurulu... Eski adıyla Baksı, bugünkü adıyla Bayraktar köyünde yükselen bu sıra dışı müze, çağdaş ve geleneksel el sanatlarına aynı çatı altında yan yana, iç içe yer veriyor. Müze projesinin mimarıysa ressam ve akademisyen Hüsamettin Koçan. Doğup büyüdüğü köyde istihdamı artırmak, başka illere göçü durdurmak ve burayı kültür turizminin önemli bir noktası yapmak için 2000 yılında filizlendirmeye başlamış Koçan müze projesini. 10 yıllık zorlu bir serüvenin ardından 2010 yılında kapılarını açan müze, 30 dönümlük arazi üzerine kurulu. Bu hafta Eko Sanat'ta Hüsamettin Koçan'la 10 milyon dolarlık bir yatırım olan Baksı Müzesi'ni ve müzenin en çok göç veren illerimizden Bayburt'a faydalarını konuşmak için bir araya geldim. 


EL İŞLERİ...