25 / 04 / 2024

bakü Şehitlik Camii

bakü Şehitlik Camii

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, uzun zamandır kapalı olan Şehitlik Camii'nde tadilat işlemleri tamamlandı. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından 1996'da yaptırılan ve 2009'da tadilat için kapatılan Şehitlik Camii yeniden ibadete açıldı.

Antalya Gebiz Camii yenilendi!

Antalya'da yer alan Gebiz Merkez Camii’de bakım, onarım, tadilat çalışmaları gerçekleştirildi.

Ataköy 5. Kısım Camii'nin çatısı çöktü: Yaralılar var!

Bakırköy Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze namazı kılanların üzerine, kar biriken açılır kapanır çatı çöktü. Tentenin altında kalan 10 kişi yaralandı. Yaralılar bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındı. Olayda ilk belirlemelere göre bir kişi yaşamını yitirdi.

Şehitlik Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Şehitlik yerlerinin tespiti, tescili, tahsisi, yönetimi, inşası, bakımı, onarımı ve koruma işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Şehitlik Yönetmeliği 12 Kasım 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Pursaklar'a Şehitlik Camii inşa ediliyor!

Ankara Pursaklar Mezarlığı yanında Şehitlik Camii Dini ve Sosyal Tesis inşa ediliyor. Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, 425 metre kare alan üzerine yükselen ve iki ayrı bloktan oluşan camii inşaatı hakkında bilgi aldı.

Çanakkale Bakırköy Camii'nde onarım çalışmaları başladı!

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Bayırköy Köyü Camii’nde bakım ve onarım işlemleri başlatıldı.Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, mezkur caminin bir takım tadilat ve tamirat işlemleri için çalışmaların başladığı belirtti.

Azerbaycan Şehitlik Camii ibadete açıldı!

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, uzun zamandır kapalı olan Şehitlik Camii'nde tadilat işlemleri tamamlandı. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından 1996'da yaptırılan ve 2009'da tadilat için kapatılan Şehitlik Camii yeniden ibadete açıldı.

Sapanca Mahmudiye Hasan Fehmi Paşa Camii restore edildi!

Sapanca’nın işçiliği bakımından en değerli eserlerinden biri olan Mahmudiye Hasan Fehmi Paşa Camii Sapanca Belediyesi tarafından restorasyon ve çevre düzenlemesinin yapılmasıyla tamamlandı.

Akyazı Gazi Osman Paşa Camii yenilendi!

Akyazı Gazi Süleyman Paşa Camii İç Dış boya, Çini, Hattat, Isıtma Soğutma Aydınlatma, Halı ve bakım onarım yapılarak yenilendi.

Kütahya Saray Camii'nin bakım çalışmaları tamamlandı!

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Saray Camii’nin bakım ve onarımının tamamlandığını, caminin önümüzdeki hafta içerisinde tekrar ibadete açılacağını bildirdi.

Adıyaman Ulu Camii restore ediliyor!

Adıyaman merkez Ulu Camii’nde restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yer tesliminden sonra 270 gün içerisinde bitirilerek teslim edilmesi planlanan Ulu Camii’nde bakım ve onarım çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Eyüp'teki Kızıl Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

Eyüp Belediyesi, Kızıl Camii'nin bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın tarihe ve manevi iklime sahip çıkmak adına yürüttüğü çeşitli projeler meyvesini veriyor.

Trabzon'da Demirkırlar Camii onarıldı!

TRABZON Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Demirkırlar Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Demirkırlar Camii'nin dış cephesinin bakımı ve çatısı olmadığından sürekli su akıtan son cemaat yerinin üzerinin çatı yapılması sözünü yerine getiriyor.

Rasimpaşa Camii'nin 20 ton bakırla kaplanan kubbesi tamamlandı!

Türkiye'nin en büyük kubbeli camilerinin arasına girmeye hazırlanan Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Rasimpaşa Camii'nin 20 ton bakırla kaplanan kubbesi tamamlandı. Dr. Ayhan Kızıl Caddesi üzerinde yapılan caminin inşaatı hızla devam ediyor...

bakü Şehitlik Camii Haberi

bakü Şehitlik Camii

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, uzun zamandır kapalı olan Şehitlik Camii'nde tadilat işlemleri tamamlandı. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından 1996'da yaptırılan ve 2009'da tadilat için kapatılan Şehitlik Camii yeniden ibadete açıldı. Türk Şehitliği'nin de içinde bulunduğu Şehitler Hıyabanı'nın yanı başındaki camide, Müslümanlar daha önce olduğu gibi ibadetlerini eda edebilecek. Azerbaycan Milli Meclisi ve Savunma Bakanlığı binalarının yakınındaki Şehitlik Camii. Azerbaycan'ın başkenti 1918'de Ermeni ve Bolşevik çetelerin işgalinden kurtaran Kafkas İslam Ordusu şehitleri anısına inşa edilmişti. Türkiye Diyanet Vakfı kurulduğu günden bu yana yurt içinde ve yurt dışında yaptırdığı cami ve eğitim binalarıyla İslam medeniyetindeki kutlu geleneği sürdürmektedir. Türkiye Diyanet Vakfı, yapımına 1967 yılında başlanan Ankara Kocatepe Camii'ni tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmasının ardından bugüne kadar ülkemizde 3 bin 603 cami, 419 mescit,...