19 / 04 / 2024

balıkesir tarihi paşa konağı

balıkesir tarihi paşa konağı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından hazırlanan proje kapsamında Basın Müzesi ve Medya Merkezi' ne dönüştürülen şehir merkezinde, âtıl durumdaki tarihî Paşa Konağı hizmete açıldı....

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika değişikliği! Peş peşe açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ Balıkesir projesi için son dakika değişikliği geldi...Peş peşe açıklanan bu yeni tarihi sakın kaçırmayın...

TOKİ Balıkesir'de 4 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir'de 4 yeni okul inşa edecek. 

TOKİ Balıkesir Altıeylül ve Edremit'te 4 yeni okul inşa edecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Balıkesir'in Altıeylül ve Edremit ilçelerinde yeni okullar inşa edecek.

TMSF, HES Hacılar Elektrik'in Balıkesir ve Muğla'daki gayrimenkullerini satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, HES Hacılar Elektrik A.Ş.'nin Balıkesir ve Muğla'da yer alan gayrimenkullerini satışa çıkardı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Balıkesir Karesi Millet Bahçesi hizmete açılıyor!

Balıkesir Karesi Belediyesi tarafından inşa edilen millet bahçesinde çalışmalar tamamlanıyor. Millet bahçesinin yaz aylarında hizmete açılması bekleniyor. 

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nin ilk etabı tamamlandı! 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkım çalışmasında ilk etap tamamlandı.

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Balıkesir Burhaniye'de 24 bin metrekarelik arazi imara açıldı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğü, mülkiyeti Müdürlüğe ait, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bulunan 24 bin metrekarelik arazi üzerine otel ve turizm tesisi inşa etmek için “Yapım Karşılığı Uzun Süreli Kiralama İhalesi” açtı.

TOKİ Balıkesir Manyas Kızık alt gelir son başvuru tarihi!

TOKİ Balıkesir Manyas Kızık alt gelir son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Balıkesir Manyas Kızık alt gelir son başvuru tarihi ve proje detayları...

Balıkesir Zağnos Paşa Projesi'nde son durum ne?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Zağnos Paşa Camii'nin etrafında yer alan yapıların yıkımı devam ediyor. 

Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nin çevresindeki binalar yıkılıyor!

Balıkesir'de büyük öneme sahip olan Zağnos Paşa Camii’nin siluetinin ortaya çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye ekipleri caminin etrafındaki yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Balıkesir Dursunbey orta gelir son başvuru tarihi bugün!

Balıkesir Dursunbey orta gelir son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 60 adet konut bulunuyor.

balıkesir tarihi paşa konağı Haberi

balıkesir tarihi paşa konağı

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) tarafından hazırlanan proje kapsamında Basın Müzesi ve Medya Merkezi'ne dönüştürülen şehir merkezinde, âtıl durumdaki tarihî Paşa Konağı hizmete açıldı. Balıkesir basınının 126 yıllık sürecinin görüntülü ve yazılı eserlerle anlatıldığı müzenin tanıtımı yapıldı.


Balıkesir'de 152 yılık geçmişi bulunan Paşa Konağı'nın Basın Müzesi ve Medya Merkezi'ne dönüştürülme çalışmaları tamamlandı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından da desteklenen projeyle iki katlı ahşap binanın alt katında müze, üst katında ise kütüphane, seminer salonu ve çeşitli odalar bulunuyor. Basın Müzesi'nde 1950'li yıllarda kullanılan matbaa makinesi, eski fotoğraf makineleri, ses kayıt cihazları, baskı makineleri, kurşun harfler, ofset baskı yapan ilk matbaa, çeşitli tarihlerde kullanılan daktilolar, eski telefonlar ve çeşitli bilgisayarlar bulunuyor. Projenin tamamlanması dolayısıyla bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Karesi Mahallesi'ndeki Basın Müzesi...