19 / 04 / 2024

banka kredileri erken ödeme cezası

banka kredileri erken ödeme cezası

Bankalardan kredi kullanan tüketiciler vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut finansmanı borcunun tamamını erken ödeyebiliyor. Peki, banka kredi erken ödeme cezası alır mı?

Bankalardan sıfır faizli kredi müjdesi! Hangi banka kaç TL kredi veriyor? Tek tek açıklandı! 

Son zamanlarda yüksek enflasyon ile ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken vatandaşlar, uygun faizli kredileri araştırıyor. Bankalardan sıfır faizli kredi müjdesi geldi. İşte banka banka son dakika kampanyaları...

Konut kredisi kullanacaklar aman dikkat! Merkez Bankası tek tek açıkladı! Bu yıl...

Merkez Bankası tarafından yayımlanan, 2024'ün ilk çeyreğine ilişkin beklentilerinin yer aldığı "Banka Kredileri Eğilim Anketi"nde konut kredileri ile ilgili beklentiler de açıklandı. İşte krediyle ev alacakları yakından ilgilendiren o anket...

Banka promosyonu değil bu daha büyük bomba. Bu meslek sahiplerine piyango vurdu. Erken emekli olacaksınız

Banka promosyonu değil bu daha büyük bir bomba. Erken emekli olabilecek meslekler listesi güncellendi. Listedeki işleri yapanlara piyango vurdu.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi için bankalar emeklilere kredi veriyor mu?

Milyonlarca emeklinin merak ettiği konuların başında gelen banka kredileri araştırılmaya devam ediyor. Emeklilere bankaların kredi verip vermediği belli oldu. Peki bankalar emeklilik için ne kadar kredi veriyor? Kredi için gerekli evraklar neler?

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç yükü 17 trilyon doları aştı. Konut ve öğrenci kredileri gerilerken, otomobil kredileri yükseldi.

Kredi çekecekler dikkat! Yeniden hesaplanacak

Banka kredileri ile ilgili flaş gelişme. Basel Bankacılık Denetim Komitesi tarafından yayımlanan standartlara uyum kapsamında, bankalarca risk grupları belirlenerek, bunlara göre kredi sınırları hesaplama yapılacak. İşte tüm detaylar...

QNB Finansbank’tan ikramiye gibi kredi fırsatı! Başvurana 50 bin TL veriyor!

Enflasyonla birlikte yaşanan ekonomik kriz, paraya ihtiyacı olan vatandaşları kredi çekmeye yönlendiriyor. Pek çok vatandaş uygun banka kredileri ve faiz oranlarını araştırıyor. QNB Finansbank’ın yeni müşterilerine yönelik kredi imkanı ise düşük faizi ve uzun vade farkıyla dikkat çekiyor.

Cebinizde bu banka kartı varsa yaşadınız! 3 gün içerisinde 20.000 TL’niz olabilir!

Nakit paraya sıkışanların ilk tercihi banka kredileri olmaktadır. Kredilere dair pek çok banka yepyeni kampanyalar yapıyor. İşte detaylar!

Taşıt kredisi faiz oranlarında son dakika! Hemen bakın! Banka banka açıklandı!

Araç sahibi olmak isteyen fakat yeterli nakdi bulunmayan kişiler, taşıt kredileri ile ilgili bilgi arıyor. En uygun taşıt kredisi veren banka hangisi? İşte banka banka taşıt kredisi faiz oranları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan banka kredileri konusunda yeni projeler! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yurt dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan, banka kredilerinde yaşanan sıkıntılara değindi. İşte detaylar!

Kredi faiz oranları tepetaklak oldu! Yeni oranlar devreye girdi!

Merkez Bankası'nın verdiği yeni faiz kararının ardından banka kredilerinin faiz oranlarının nasıl olacağı merak ediliyor. Peki konut ve ihtiyaç kredisi faizleri ne oldu? İşte en uygun banka kredileri...

Konut kredilerine talep arttı!

TCMB tarafından bankaların 2021'in ikinci çeyreğiyle ilgili değerlendirmeleriyle 3. çeyreğiyle ilgili beklentilerinin yer aldığı "Banka Kredileri Eğilim Anketi" açıklandı.

Bireysel kredilerde konut kredileri ne oldu?

TCMB, bankaların 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile ikinci çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren "Banka Kredileri Eğilim Anketi"ni yayımladı. Anket sonucuna göre bireysel kredilerde konut kredi standartları aynı kaldı. 

banka kredileri erken ödeme cezası Haberi

banka kredileri erken ödeme cezası

Banka kredi erken ödeme cezası alır mı?

Bankalardan kredi kullanan tüketiciler vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunabileceği gibi, konut finansmanı borcunun tamamını erken ödeyebiliyor. 


Tüketici Kanununa göre, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapmakla yükümlü oluyor.


Buna karşın, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin konut kredisi erken kapatma ücreti ile ilgili aldığı son karara göre bankalar sabit oranlı kredilerde erken kapama ücreti talep edebiliyor.


Ancak, değişken faizli kredilerde böyle bir “erken kapama ücreti” talep edilemiyor.


Yargıtay Kararı:

"Yargıtay, sabit faiz oranlı konut kredilerinde borcun erken kapatılması halinde bankaların “erken kapama ücreti” almalarının hukuka aykırı olmadığına karar verdi. Yargıtay, banka aleyhine dava açıp 2 bin 16 liralık kredi erken kapama ücretini geri alan tüketicinin davasını...