26 / 04 / 2024

barış soydan

barış soydan

Halk Tv’nin ekonomi yazarı Barış Soydan dolar kuruyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu.

Konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandı!

Otomobil reel fiyatında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,6 bir önceki aya göre ise yüzde 5’lik bir düşüş göze çarparken, Ekonomist Barış Soydan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandığını belirtti.

Ekonomist Barış Soydan: Altında kota kaldırılırsa gram altının fiyatı bir anda 2.450 liradan 2.200 liraya düşer!

Altın fiyatları haftanın üçüncü gününde de yükselmeye devam ediyor. Altının gramı Kapalıçarşı'da 2 bin 500 liraya kadar yükseldi. Yükseliş karşısında ekonomist Barış Soydan'dan kritik açıklama geldi.

Ünlü ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Fiyatlardaki düşüş daha da derinleşecek

Gayrimenkul piyasasında durgunluk sürerken, konut fiyatlarındaki artış hızı da düşmeye devam ediyor. Konut fiyatlarındaki son durumu değerlendiren Ekonomist Barış Soydan, düşüşün derinleşerek süreceğini belirtti.

Faizde kurt kapanı dönemi! Bundan sonra ne olur?

JPMorgan, enflasyonun Şubat'ta beklentilerin üzerinde çıkmasının ardından Merkez Bankası’nın Nisan’da politika faizini yüzde 50'ye çıkaracağı tahmininde bulundu. Bakan Şimşek’in “Şu anki faiz yeterli” açıklamasından sonra, Barış Soydan, faizde kurt kapanı döneminin yeniden başladığını söyledi

BofA, Erdemir için açıkladığı hedef fiyatı yükseltti!

Bank of America, Erdemir için 29 Şubat'ta yayınladığı ve Erdemir yönetiminin itiraz ettiği raporda değişiklik yaptı. Hedef fiyatı 28 lira yukarıya çekti. Ekonomist Barış Soydan yaşanan olaylar üzerine sosyal medya hesabından, “Kusura bakmasınlar ama bu kadarı terbiyesizlik” dedi.

Ekonomist Barış Soydan uyardı! Kredi kartı borcunuzu hemen ödeyin!

Ekonomist Barış Soydan, 31 Mart Seçimleri'nden sonra doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere birçok ürüne zam yapılacağı uyarısında bulunarak kredi kartı borcu olanların da hemen borçlarını kapatmalarını söyledi.

İnşaat sektöründe şaşırtan gelişme: Fiyatlar bu kez yükselmedi düştü!

İnşaat maliyetlerindeki artış sık sık gündeme gelirken şaşırtan bir gelişme yaşandı. 360 TL olan seramik fiyatı 260 TL'ye indi. Yaşanan durumu resmi X hesabından paylaşan yazar Barış Soydan, Avrupa'daki durgunluk nedeniyle büyük düşüş olduğunu belirtti.

Ünlü ekonomist açıkladı: Dolardaki bankalar arası artış, Kapalıçarşı fiyatları ile makası azalttı!

Ünlü ekonomist Barış Soydan dün doların bankalar arasında 10 kuruş artmasıyla Kapalıçarşı ile arasındaki makasın daraldığını açıkladı. Peki dolar bugün bankalarda ve Kapalıçarşı'da ne kadar oldu?

Merkez Bankası, 2024'te kira krizini çözecek formülü 3 adımda açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılar ne dedi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu yılın ilk enflasyon raporunda kira krizine de yer verildi. Peki kira sorunu nasıl çözülecek? Ev sahipleri ve kiracılar bu önerileri nasıl yorumladı? İşte ekonomist Barış Soydan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Altın fiyatlarının seyri vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Ünlü ekonomist Barış Soydan bankalar ile Kapalıçarşı'daki altın fiyatları arasındaki büyük marja dikkat çekti. Ünlü ekonomist 'yeniden hortladı' diyerek kötü haberi verdi: Kapalıçarşı'daki altın fiyatlarında büyük marj! 

Gram altının rekor kıracağı tarihi açıkladı

Altın fiyatları, özellikle gram altın başta olmak üzere, ekonomist Barış Soydan'ın yaptığı dikkat çekici bir analizle gündemde.

Dikkat! Borsada parası olan bu tarihi sakın kaçırmasın

Gazeteci Barış Soydan, borsadaki olası gelişmeleri analiz etti ve yatırımcıların dikkatini çeken önemli tarihleri vurguladı. Peki, borsa yükselecek mi yoksa düşecek mi?

Gümüş tam 5 yıl boyunca aralıksız kazandıracak! Uzman isim rakam vererek yatırımcılara seslendi!

Gümüş fiyatlarında son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Son zamanlarda gümüşün dalgalanması yatırımcılarını endişelendirmeye başladı. Ekonomi yazarı Barış Soydan ise gümüşün 5 yıl boyunca kazandıracağını söyleyerek yatırımcıların içini rahatlattı. 

barış soydan Haberi

barış soydan

Halk TV yazarı Barış Soydan, dolar/TL'deki yükselişin ardında makro ekonomik, finansal ve siyasi nedenlerin olduğunu ileri sürerek "Her şeyden önce bu ülke dünyanın en yüksek enflasyon oranlarından birine sahip. TÜİK’in açıkladığı resmi enflasyon yüzde 74’e geldi, yüzde 100’e gidiyor. Üretici fiyatlarındaki artış yüzde 130’un üzerinde" ifadelerini kullandı.

Enflasyondaki artışın şirketlerin maliyetlerini patlattığını belirten Soydan, "TL’nin enflasyondan arındırılmış değerini gösteren reel efektif kur yükseliyor. Türk şirketleri uluslararası pazarlarda Çinli, Vietnamlı, Faslı, Polonyalı şirketlerle rekabet etmekte zorlanıyorlar. Bu, bir noktadan sonra ihracatın ivme kaybetmesine yol açacak” yorumunda bulundu.
 

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR

Dolardaki yükselişin sebeplerinden biri bu. Yani en-flas-yon! İhracatçıların enflasyon nedeniyle yitirmeye başladıkları rekabet gücünü yeniden kazanmaları için TL daha da değer yitirmek zorunda.

İkinci neden, cari açıktaki patlama. Türkiye geçen yılı...