23 / 04 / 2024

batık kredi oranları

batık kredi oranları

Hükümetin ekonomik kalkınma modeli tehlike sinyalleri vermeye başladı. Yaklaşık 250 sektörü besleyen, hükümetin de ekonomik kalkınmada ilk sıraya koyduğu gayrimenkul sektöründe batık kredi oranları inanılmaz derecede arttı.

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

Ev alırken fiyat mı? kredi oranı mı? önemli...

Konut kredisi faiz oranlarının yüksek olduğu bir dönemde çekilen konut kredisi, faizler düştüğü zaman yapılandırma süreci kapsamında kapatılır. Düşük kredi faizi üzerinden yeni bir konut kredisi açılır. Yapılandırma için en uygun zaman ne zamandır?

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Bankalardan son dakika 2024 güncellemesi! İşte konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum!

Kredi faiz oranları vatandaşların gündemindekini yerini korurken, pek çok banka kredi faiz oranlarını güncelledi. Peki konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka faiz oranları...

O bankadan stratejik konut kredisi hamlesi! En düşük faiz oranlarıyla konut kredi piyasasında ön sıraya yerleşti!

Bank of India, daha fazla müşteri çekebilmek için, stratejik bir konut kredisi hamlesi yaptı. Müşterilere, son derece düşük faizli konut kredisi sunmaya başladı.

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Acil nakde ihtiyacı olanlar artık kredi çekemiyor! Faizler zirveye oynuyor

Kredi faizleri son dönemde fırladı. İhtiyaç kredisinde 70 bin lira üst sınırının devam ettiği ifade edilirken, kredi faiz oranları ise yıllık yüzde 61’in üzerine yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı KYK burs ve kredi miktarları hakkında açkılamalarda bulundu. Yapılan açıklama kapsamında kredi ve burs miktarına gelen zam oranı da belli oldu. İşte 2024 yılı KYK burs ve kredi oranlarının detayları...

Merkez'in faiz kararı sonrası kredi ve kredi kartı faizleri de arttı! İşte son oranlar

Merkez Bankası yapılan Para Politikaları Kurulu toplantısının ardından politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 30'dan yüzde 35'e yükselttiğini duyurdu. Faizlerin artmasıyla tüketici kredileri ve ticari kredi oranları da arttı. İşte 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak faiz oranı...

CEPTETEB ihtiyaç kredisi: Düşük faiz oranlarıyla hızlı ve kolay başvuru!

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi, hızlı ve pratik başvuru süreci ile acil ihtiyaçlarınıza anında çözüm sunuyor. Ayrıca düşük faiz oranları ile finansal gereksinimlerinizi uygun bir şekilde karşılamanıza yardımcı oluyor. 70.000 TL'ye kadar nakit sunan bu kredi için kefil veya teminat şartı aranmıyor.

batık kredi oranları Haberi

batık kredi oranları

Hükümetin ekonomik kalkınma modeli tehlike sinyalleri vermeye başladı. Yaklaşık 250 sektörü besleyen, hükümetin de ekonomik kalkınmada ilk sıraya koyduğu gayrimenkul sektöründe batık kredi oranları inanılmaz derecede arttı. Konutta balon yok söylemleriyle günü kurtarmaya çalışan hükümeti rakamlar da yalanladı. Tüm sektörler ve bireysel krediler dahil takipteki kredi rakamı Ankara’da 3 milyar 589 milyon lira iken bu rakamın yüzde 21,54’üne denk gelen 773 milyon 157 bin lirası inşaat batığından oluştu.


İstanbul’da da tüm batık rakamı 10 milyar 786 milyon iken, inşaat batığının oranı yüzde 13.7 ile 1 milyar 481 milyon lira olarak kayıtlara geçti. Rakamlar bugüne kadar borçlarla çevrilen ekonominin daralmaya gittiğinin de en önemli göstergesi. ABD’de patlayan ve bütün dünyayı etkileyen finansal krizin konut sektörü nedeniyle olduğu düşünülürse Türkiye için de...